[]

İyi grafiklerle gerçek yaşam oyunu mümkün mü

Sadece merakımdan soruyorum. Hayatım boyunca oynadığım tek oyun cm. Youtube'da denk geliyorum gta'ya falan öyle aklıma geldi.

Yani uyucaz kalkıcaz yemek yicez sosyalleşicez işe gidicez ve tüm binalara giriş mümkün olacak. Aracın benzini bitecek, eve tadilat gerekecek vs vs aklınıza ne gelirse işte. Sizce mümkün mü?


 
mümkün tabi ki ama maliyetleri çok yüksek olur ve insanlar bir heves oynayıp uzun süre devam etmezler oynamaya. bu durum da oyunun satmamasına ve zarara sebep olur. firmalar bu sebeple girmezler bence birebir bu kadar gerçekliğe.

zaten hali hazırda yaşadığın ve zamanının yetmediği bir yaşamın var. neden bir de paralel bir yaşan isteyeyim ki?
  • teritori  (17.05.17 11:11:53) 
Şu an yaşadığın hayatın bi simülasyon olmadığını nereden biliyosun?


  • soulforge d  (17.05.17 11:14:55) 
sims'in yeni çıkan versiyonunun videosunu izledim geçenlerde. dediğin gibi bir şey olmuş.

youtube'da "sims social life" diye aratırsan videoları var.

yarattığın karakter bildiğimiz şehirde bir apartman dairesinde yaşıyor, dışarı çıkıp gezebiliyor. normal hayatta ne yapıyorsak hepsini yapıyor. eskiden ben sims oynarken "şimdi yemek yesin, sonra işe gitsin, gelince de tv izlesin ve uyusun" şeklinde görevleri sıralar ve günün geçmesi için süreyi hızlandırırdım ama artık öyle değil. karakterin mutfağa gidip yemek hazırlamasını bile oturup izliyorsun, o kadar gerçekçi.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (17.05.17 11:18:40) 
üstat through the wormhole belgeselinin bir bölümününde şu an içinde yaşadığımız hayatın simülasyon olma ihtimalini bilim adamları irdeliyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam bir bilim adamı, deney yapıp simülasyon olduğumuz yetmezmiş gibi piksellerden oluştuğumuzu kanıtladığını söylüyordu. Bir araştırın o bölümü.
  • chaoslord  (17.05.17 11:39:02) 
Microsoft flight simulator ve xplane bu dediğini yaşatıyor biraz. Yanlış bilmiyorsam istanbul londra arası uçak 4 saat sürüyorsa Simulatör üzerinde de 4 saat sürüyor. Hatta sanal hava kuleleri var. Oradaki gerçek insanlarla konuşup iniş kalkış izni istiyorsun. Bu tam dediğin değil ama benzeri.

En en yakın Sims var senin dediğine. Bir de second life diye birşey vardı. Belki o.
  • sutlu nescafe  (17.05.17 11:55:51) 
Şu an bunun üzerine çalışanlar var. Bildiğim örnek improbable isimli ingiliz şirket. Geçenlerde matrixi yapıyolar diye haberler de çıktı. improbable.io


  • bartman  (17.05.17 12:21:38 ~ 12:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.