[]

Noktalama işaretlerinin a*ına koyanlar

Bakın gençler grammer nazi falan değilim. Hatta ben hata yapınca uyardıklarında memnuniyetle hatamı düzeltiyorum.

Ama, virgülden önce iki boşluk atıp virgülden sonra iki boşluk daha sonra tırnak işareti için iki boşluk sonra tırnak işareti, sonra iki boşluk daha atınca o yazıyı yazanı bulup dövmek istiyorum.

Yahu hayatında hiç mi kitap okumadın? Okulda hiç mi öğretmediler?

Şu yazıya bakın şimdi:

Ben kedilerime , ve köpeklerime " Hey Çido " diye seslenirim . Tşk .

Bunlarda bi kaç tanesini dövsem ne kadar suçlu sayılırım?

 
telefondan yazıyorsa ayıplamamak lazım. telefonlar, kelime düzeltmeden sonra kendileri boşluk koyuyor. bunu unutup hızlı yazarken bir boşluk fazla koyulabiliyor. ama bilgisayar ortamında yazılıyorsa tüüü kaka tabi.

cevap: duruma bağlı olarak 6 ay-10 yıl arası ceza alabilirsiniz.
  • golgi aygıtı  (17.05.17 02:31:28 ~ 02:32:25) 
Ama'dan sonra virgül koymaman lazım sanırım.


  • buffy de vampir sayılır  (17.05.17 02:39:45) 
Virgülden önce ve sonra boşluk atan insan eski ev arkadaşımdı. Bulguru yalnızca kuşların yemediği öğrettim ama bunu öğrenemedi. Olsun...


  • Nature Works  (17.05.17 03:04:31) 
12 yil Turkce dersi alip hala Turkceyi dogru konusup yazamiyorlar ya ben de sasiriyorum.

Esek olsa 12 yilda "Merhaba!" diye anirmayi ogretirsin bu surede.
  • Traveller  (17.05.17 03:09:46) 
her ne kadar size aşırı derecede katılsam da bu durumun okulda görülen türkçe eğitimi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. yani hangimiz okulda bilgisayarda yazı yazarken nokta, virgülden sonra bir boşluk bırakılır, önce bırakılmaz diye öğrendik ki? normal kağıda yazılan yazıda böyle bir kural var mı ondan bile emin değilim yani ona hiç dikkat etmedim hayatımda. sonuçta bunun öğrenilmesi gereken yer yine internet. gidin o kişiye anlatın durumu.


  • nundu  (17.05.17 03:30:05) 
nundu + 1
Okulda kimse 'Virgülden sonra bir boşluk olur', 'Noktadan sonra böyle olur' demedi. Belki de yazıyı okuduktan sonra içten gelen bir bilgi olabilir. Ben liseye gelene kadar bilgisayar yoktu zaten evlerde, mezun olduğumda sınıftaki 5 kişinin bilgisayarı vardı evde; bilgisayarda yazı yazma falan öğrenmedik. Bizden sonra olup olmadığını bilmiyorum ama Güzel Yazı dersinde dahi ne kadar boşluk bırakılacağı konusunda bir bilgi verilmedi. Boşluk sayısı olmasa da, hangi -de ve -ki'lerin ayrı yazılacağını öğrendik. Virgül hatası çok abes bir yerde değilse kızamıyorum, çünkü virgül kullanımı gerçekten çok zor ve virgül kuralları bir 5-10 senede bir güncellenip duruyor.

  • aychovsky  (17.05.17 04:27:25) 
@nundu + @aychovsky güzel noktadan yakalamışsınız. Ancak ben de şöyle düşünüyorum. Sonuçta bazı şeyler öğretilirken tüm detayları ile öğretilemez. Birey oradan çıkarımlar yapabilecek kapasitededir.

Örneğin biyolojideki üreme konusunda da, neyin nereye sokulacağını anlatmak yerine, iki canlı organizma arasında genetik malzemelerin birleştirilmesi suretiyle yeni bir canlının oluşması olayıdır, denir. Geri kalan çıkarımlar gerçek hayattan vs. alınır.

Ben buna benzer noktalama hatası yapan bir arkadaşı uyardığımda, hayır doğrusu bu virgülden önce boşluk bırakılmaz olur mu hiç, dediğini biliyorum. Bu insan hayatı boyunca internette yazı okumamış olamaz. Olmamalı.

Ya da ben çok abartıyorum.
  • gkn  (17.05.17 08:32:44) 
Nazi detected .

Dayanamandım :)

Dil bir araçtır. Diğer araçlar gibi, bunu da düzgün kullanabilmek için özen göstermek gerekir.

İnsan, yapısı itibari ile tembelliğe meyilli bir canlı. Sürekli olarak isteklerini ve ihtiyaçlarını daha az çabayla, daha çok elde etme derdinde olmuş yüzyıllardır. (bkz: teknoloji)

Bu sebeple karşısındakine nokta virgülden önce/sonra boşluk koymadan derdini anlatmaya çalışan insanlar hep olacak.

Sen vaktini bu hataları gördükçe sinir olmaya harcayabilirsin. Ya da çok takılmamayı seçebilirsin.

Nazi rehabilitation center kurucam bi gün.
Sloganım da hazır:
"You will nazi these mistakes anymore"
  • soulforge d  (17.05.17 11:13:08) 
İmla kurallarına dikkat edilmemesi beni okuduğumdan soğutuyor.


  • odiyus  (17.05.17 13:12:44 ~ 13:20:02) 
@odiyus, uyarın için teşekkürler.


  • gkn  (17.05.17 13:16:37) 
suç sayılmaz bence, yani ben hakim olsam seni kutlar bir kutu çikolata verir geri yollarım.


  • Apocalypse  (17.05.17 15:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.