[]

İmzanın bağlayıcılığı

Resmi evraklarda olsun, çek- senet vb. olsun kullanılan imzaya neden bu kadar güveniliniyor. İmzamı tanımayan biri için bir senete farklı bir imza atsam imzanın bana ait olduğunu nereden bilecekler? Kişinin imzasını inceleyen bir meslek vardı -sanırım Grafoloji- benim atacağım sahte imzanın bana ait olduğunu kesin olarak anlayabilir mi? Atacağımdan değil.




 
Imza sirkuleri deniyordu galiba, o da bu yuzden var


  • kuehles blondes  (17.05.17 02:02:51) 
Imza bana ait degil diye itiraz ettiginde yatarak,oturarak,ayakta imzandan 3 er tane atiyorsun.harflere verdigin kivrimlardan cizgilerden imzanin senin olup olmadigini anliyorlar.orani kac bilemem ama mahkemede baglayiciligi var.


  • duptıs  (17.05.17 02:04:33) 
İmzayı ben atsam da bana ait olmadığını iddia etsem? Yani bana imkansız gibi geliyor kanıtlanması.


  • Depik  (17.05.17 02:16:31) 
imza yerine isterseniz kendi el yazınızla başka bir şey yazın,
onun size ait olup olmadığını bir şekilde anlarlar, iş çok uzarsa tabi, bunun uzmanları var.

  • luchetti  (17.05.17 02:31:40) 
jandarma ve poliste uzmanları var bu işin. mahkeme gerekli görürse gene buluyorlar yani işi oralara getirmemek lazım


  • rosencruz  (17.05.17 03:03:24) 
Sağ elle yazan biri anlaşılmasın diye sol elle atarsa, ben solağım falan dese?


  • filipis  (17.05.17 05:11:13) 
Parmak izi bile kopyalanabiliyorken imzanın kopyalanması kadar basit bir şey olamaz.insanların ID'sini temsil edebilecek hemen hemen her şeyin sahtesi yapılabilir, bilinç haricinde. Gerçi 100 yıla kalmaz büyük ihtimlle onu da kopyalamanın bi yolu bulunur ama o zaman da robotlardan bir farkımız kalmaz zaten eheh.


  • algoritmik man  (17.05.17 06:37:02) 
bir kişinin yerine başkası imza atsa o imzanın sahte olduğu anlaşılır rahatlıkla ama arkadaşın sorduğu ben kendi imzam yerine başka bişe karalasam anlayabilirler mi? şahsen ben kafadan bi imza atsam kimsenin onun bana ait olduğunu anlayabileceğini sanmıyorum.


  • bobinhoo  (17.05.17 11:19:21) 
Mahkemede yapılan inceleme çok detaylı oluyor. Sağ elle ve sol elle bir sürü şey yazdırıyorlar. Sahte imza atsanız dahi bir şekilde anlaşılıyor.


  • sacrilegious  (17.05.17 14:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.