[]

Kedilerin tüylerinin kesilmesi hakkında yardım.

Arkadaşlar aşağıda fotoğrafını ekleyeceğim bir kedimiz var. Kız arkadaşımın kedisi. 4 yaşında bir dişi ve Antalya'da, yani çok sıcak bir yerde yaşıyor. Bugüne dek tüyleri de hiç kesilmedi ama bazı sorularımız var.

- Tüylerinin gitmesi psikolojik olarak kötü etkiler mi?
-Tüylerini kesersek sıcak açısından rahatlar mı? Yoksa tüylerinin yalıtım gibi bir etkisi var mı? Kışın sıcak yazın serin mi tutar?
- Kesilecekse tamamen mi gitmeli yoksa sadece kısalmalı mı?
- Hastalık vb şeyler için korunma sağlar mı tüyler? Bağışıklığı düşürmüş olur muyuz?

Özetle; kestirmek iyi midir kötü müdür sağlığı açısından?


Yardımcı olursanız memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim herkese.

 
aa aynı benim kedi bu.

veteriner bir arkadaşımın anlattığına göre, bir kedi tüyleri kesilirken traş makinasının sesinden çok korktuğu için kalbi durmuş. ben bu hikayeyi duyduğumdan beri ne olursa olsun kedilerin tüylerinin kesilmemesi taraftarıyım.

belki makasla kırpılma diye bir şey varsa o olabilir.

tüyler yalıtım sağlıyor mu bilemeyeceğim. ama kedilerin tüylerinde bir çeşit yararlı bakteri bulunduğunu ve bu bakterilerin gitmemesi için kedilerin hiç yıkanmaması gerektiğini okumuştum. yani muhtemelen tamamen kırpmak iyi olmaz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (16.05.17 14:12:11) 
benim veteriner hekim de pek önermedi, psikolojik olarak kötü etkilenebiliyorlarmış.
ama benim kuzenler her yaz yaptırıyor, ufak doz anestezi ile.

benimkinin patiler gözükmüyor tüyden: i.hizliresim.com
etrafa da bol bol döküyor, ama korkudan yapacak bir şey yok :)
benim elemanın gözü akmış ya yine, bi temizleyeyim görmüşken
  • passion rules the game  (16.05.17 14:17:43 ~ 14:19:07) 
kedinin sağlığı bu konuyla çok alakasız, siz tüylere bağlı olarak mental ya da fiziksel bir problem yaşamıyorsanız -ki yaşamadığınızı varsayıyorum- kedinizin tüylerini traş ettirmeyin. sorularınızın cevaplarını da aşağıda yazdım.

- kedinin psikolojisi bozulur. en aşağı üç gün. kesin bilgi, yayın.
- kediniz ufak bir doz da olsa anestezi olacak, siz saç sakal traşı olurken anestezi alıyor musunuz? üstelik traş olurken yaralanabilir, canı yoktan yere acısın mı? bence acımasın.
- hiç kesilmesin. siz tüylerin uzunluğuyla ilgili problem yaşıyorsanız makasla kırpık kırpık kısaltın.
- kediniz psikolojik olarak etkilenecek, dolayısıyla yemesi içmesi değişecek, buna bağlı olarak da bağışıklığını düşürmüş olacaksınız.



özetle kötüdür, allaaşkına kestirmeyin şu kedilerin tüylerini.
  • evde liyakat kalmamis  (16.05.17 14:28:50) 
normal kedi işte. ne gerek var kestirmeye. onlar ayarlıyor kendi sıcaklığını yalayarak falan. takıntı hayvanı kırpmak isteyenlerde. bi arkadaş video koymuş geçen, kedi ilaçlı, salyası akıyordu boş boş bakarken. sonra traş videosu koymuş. hayvan tedirgin ama kıpırdayamıyor gibiydi. üzüldüm ben açıkçası izlerken.


  • hasmetizm 2046  (16.05.17 16:38:07) 
kestirmeyin +1 narkoz ya da yatıştırıcı verip kestirirken kedisini kaybedenler var sözlükte yazıyor.
sadece popo tarafındakileri kısaltın temizliği kolay olsun. onu da iki kişi makasla yapabilirsiniz traş mak. sesinden ürkmesin.

  • yue  (16.05.17 16:57:00) 
6 yaşında iran kedim var ve inanılmaz tüylü dehşet de döküyor. tecrübesizlikten kedim 2 yaşındayken tüylerini kestiriyim dedim ve kesilirken o sesler kedimden nasıl çıktı anlayamadım. korkudan altına yaptı ve ben o gün yemin ettim asla kestirmem diye. veterinerimle de konuştum bazı kedilerin çok korktuğunu kalbinin durabildiğini söyledi, ya da hayvan durmadığından kesen kişi çok bastırıyormuş ve diyaframı yırtılabiliyormuş.

anestezi ile de kesiliyor ama bu seferde anesteziden ayılamama durumu var buda risk.

ben de sürekli bu konuyu düşübüyorum evde tüyden duramıyoruz ne kullansak fayda da etmedi. en olmadı sakinleştirici verip bayıltmadan hafif mayıştırıp keselim diyoruz
  • oscar  (16.05.17 18:18:52) 
Cevaplar için teşekkürler, kestirmemeye karar verdik kesinlikle, ondan değerli değil sonuçta hiçbir şey. Şu eldiveni deneyelim dedik, işe yaramazsa da canı sağ olsun.

urun.gittigidiyor.com
  • tutsaklik  (17.05.17 02:09:53) 
tutsaklık
eldivenin aynısından bende var çok randımanlı olduğunu söyleyemem evet topluyor ama dökülecek olanları topluyor mantığı öyle yani daha fazla verim için furminatör tarzı taraklar kullanın. tabii taratıyorsa. benim kedim bırak tarağı o eldivenle bile dokundurtmuyor. biraz uysal bir kedim olsaydı scaredycut tarzı taraklı makaslar var onlardan da alabilirdim ama eldivenden sonra kullanamayacağımı anladım.

www.youtube.com
  • yue  (17.05.17 14:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.