[]

Evlenmeden evvel ne kadar önce aileler tanışır

Ya da söz gibi bir şey olur ? Ya da nişan ne kadar evvel olur?

Bu sorulara ağır geleneksel cevap istiyorum. Sözlenmek ne ya, nişan kına mı kalmış sene 2017, aileler karışmak zorunda değil, evlenmeden bir hafta önce tanışsa yeter gibi ultra modern fikirlerinizi merak etmiyorum. Geleneksel türk aile yapısı çerçevesinde cevap istiyorum.

Teşekkür ederim. Tikler sabaha

 
ahaha sakin ol. geleneksel yöntemde aileler düğünden yaklaşık 6-8 ay önce tanışır. tanıştıktan sonraki iki ay içerisinde söz/nişan gerçekleştirilir, 4-6 ay sonra da düğün/nikah. nişanlılık süresinin uzun tutulması hoş karşılanmaz, çift bir an önce evlensin ve birliktelikleri meşruiyet kazansın istenir. özetle böyle bir kafa yapısı. ama gerçekten sözlenmek ne ya?


  • fragile lady  (16.05.17 01:07:40 ~ 01:08:57) 
Sevgiliyken de yillar oncesinde tanisabilir. Arkadasiz dersin sonra yakinlastik dersin sevgili olduk dersin, kesin bir sure yok aileden aileye kisiden kisiye degisir.


  • Traveller  (16.05.17 01:17:03) 
Aileler tanışınca pürüz çıkmazsa 1-2 ay içinde nişan, nişandan 3-4 ay sonra da düğün yapılabiliyor maddi koşullar vs. konusunda da sıkıntı çıkmazsa.


  • megalomaniac  (16.05.17 01:24:33) 
Tanismadan kisa bir sure sonra söz/kız isteme oluyor genelde. Eger yapilacaksa birkac ay sonra nişan, ardindan yaklasik 5-6 ay sonra da dugun oluyor. Ekstra nişan yapilmayacaksa yine tanisma+söz ile dugun arasinda 6-7 aylik bir donem oluyor. Sonbaharda yuzukler takilip yaza dugun gibi. Genel olarak kabaca böyle.


  • aquarium  (16.05.17 01:30:18) 
Genelde aileler, gençler evlenme kararı aldıktan sonra tanışır. Bu karar ailelere bildirilir. Erkek tarafı müsaitseniz tanışmak isteriz diye arar, zaman/mekan kararlaştırılır. Tanışmadan 2-3 hafta sonra da söz kesilir. Aileler farklı ve uzak şehirlerde oturuyorsa tanışma-söz-nişan işini aynı anda da yapabilirler. Aynı şehirde olsa bile söz ve nişan bir arada da yapılabilir. Çifte kalmış bi karar bu da. Yok ayrı nişan organizasyonu istiyoruz denirse sözü takiben 2 ay içinde falan yapılır.
Nişandan sonrası için ben 1 yıl bekleyen de gördüm, 3 ay sonra evlenen de.

  • dijalli  (16.05.17 01:31:22) 
ben işte bunu anlamıyorum. bunun bir cevabı yok.
ilişkilerde herkes kalıplara göre yaşıyor.

üç ay önce de tanışılır, üç yıl önce de tanışılır. hayat sizindir. ne zaman uygun görmüşseniz o zaman yaparsınız bu işi, diğer işler gibi. bunun bir yasası, tüzüğü yok. geleneksel türk aile yapısını boşverin. hayat sizin hayatınız.

siz evlenip çocuk sahibi olduğunuzda oğlunuzun veya kızınızın ne yapmasını isterdiniz? ne yapmamasını isterdiniz. bütün mesele bu. aile büyükleri, büyük yerine konmayı istiyor. düğünden üç gün öncesine kadar bekleyecek değilsiniz. ciddiyet sahibi insanlarsınız diye düşünüyorum. kalıplarla kendinizi de birbirinizi de ilişkinizi de yormayın.

hayırlı olsun.
bi de şey... yani nasıl desem?.. karşı tarafta güzel kız var mı ya, beni de tanıştırsanız? çok yalnızım da ben.
  • attirmayin makedonun kafasini  (16.05.17 01:42:09) 
nasıl olur bilmiyorum. ben önce halasıyla oturdum kahve içtim. sonra başka bir seferde annesiyle kahve içtim. en sonda babası dahil ailesi ile kahvaltı ettim. sonra bizimkiler telefon edip geliyoruz diye haber verdiler. benim ailem onların ailesine misafir oldu. bunlar 3 ay içinde oluyor. başka şehirlerdeyiz. sonraki ay yani aralık'ta isteme oldu. eylülde de düğün var. aranın uzun olması hem biraz maddi durumu toparlamak. hem önemli akrabaların türkiye'de olduğu stratejik tarih olması sebebiyle seçildi. yoksa biz mayıs diyorduk.

yani isteme aralık, evlilik mayıs planlandı ama iştirak edemeyecek akranlar sebebiyle eylül oldu.
  • baal  (16.05.17 01:50:12) 
Attirmayin makedonun +1

Rahat olun biraz soyle yapilir boyle yapilir kurali yok
  • Traveller  (16.05.17 03:01:56) 
İyi niyetinizden ötürü tikledim fakat, kendim için sözü nişanı ne zaman yapayım sorusu değildi. Öyle olsa öyle sorardım. Genel ülkedeki işleyiş nasıl diye sordum.


  • bir ileti paylastim  (16.05.17 07:54:16) 
e herkes de bunun şartlara göre değişebilecek bir durum olduğunu, belli bir kalıbı olmadığını anlatmaya çalışmış zaten. maşallah sorarken fırça, cevaplar verildikten sonra fırça.


  • rectoa  (16.05.17 10:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.