[]

Kırışıklık ve güneş kremi sorusu

bildiğim kadarıyla 25 yaşından itibaren kırışıklık oluşmaması için krem kullanmak gerekiyor. bu bilgi doğru mudur? 22 yaşındayım, krem için henüz erken mi? geç kalmak istemiyorum. ideal yaş nedir ve beğenerek kullandığınız kırışıklık önleyici kremler hangileridir?

ek olarak güneşin cilde çok zarar verdiğini biliyorum. sürekli olarak güneş kremi kullanmak gerekir mi? ve yine beğenerek kullandığınız güneş kremleri hangileridir?


biraz fazla şey sordum ama canımsınız.

 
Her yaşın kendi kremi var. Ya da kremi demek doğru olmaz, ihtiyacı dyelim. Eğer 22 yaşında "Kırışık kremi lazım" deyip 40 yaş cildinin ihtiyaçlarını kullanmaya başlarsan, 30 yaşında 50 yaş kremi diye gider ve 50'inde artık krem işlemez, mumyalamak zorunda kalırız. 20 yaş cildi çok genç olur, kırışıklık karşıtı bakımı henüz gerektirmez ama Eda Taşpınar misali güneşte kavrulmuşsan belki daha yoğun bir şey gerekir. Ayrıca, kırışıklık bakımı saat gibi bir anda gerekmez, zaman içinde yavaş yavaş dönüşür. Örneğin, senin yaşında yağ kontrol edici ürünler kullanıyordum, sonra nemlendiriciye döndüm. Şimdi ise yavaştan daha yoğun nemlemdiricilere dönüyorum ve göz kremim var. Önemli olan cildin ilacını belirlemek, ona göre zamana ayak uydurmak ama şu anda bu tarz şeyler için çok gençmiş gibi duruyor. Yoğun ürünler için küçük bir yaş.

Güneş kremini doktor hep (yaz/kış) kullanmamı söyledi ama benim cildim çok çanuk kızarır güneşte, hiç bronzlaşmaz ve amcamı cilt kanserinden kaybettim. Dolayısıyla ailede de var ve paranoyakça kullanmak zorundayım. Bunun dışında, güneş keemleri de kimyasallı ve bu yüzden dengeyi bulmak şazım. Bir doktor dedi ki "30 spf için bir kapak dolusu kimyasal varsa, 50 spf'de bir bardak var. Bu yüzden 30 spf ile sık sık sür, sakın yanma". Buna dikkat ediyorum. Ben de yüz için uygun krem arayışındayım. Yağlı olsun istemiyorum ama kuru olanlar da yüzüme yoğurt/kireç karışımı sürmüşüm gibi duruyor.
  • aychovsky  (15.05.17 21:23:33 ~ 21:29:12) 
o kremlerin hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum. 33 yaşındayım hayatımda hiç krem kullanmadım kırışıklığım da yok. sağlıklı beslenir bol su içer spor da yaparsan kreme fln ihtiyaç yok.


  • sta  (15.05.17 21:28:05) 
Aychovsky+1 demeye geldim.

Bu yaşlarda cildin temizliğine dikkat etmek ve hafif bir nemlendirici krem kullanmak yeterli oluyor. Ben daha bu sene çok hafif olan bir göz kremi kullanmaya başladım zira gözaltlarim çok kuruyordu, far ve kapatıcı pul pul dökülüyordu gözümden. Su gibi formu var zaten, direkt emiliyor. Senin böyle bir ihtiyacın yoksa (ki 22 yaşında genelde olmaz) onu da kullanmana gerek yok.


Güneş kremini yaz kış kullanıyorum, o yaştan bağımsiz bir şey. Disariya çıkmadan önce mutlaka sürerim. Avene ve la roche posay'ı dönüşümlü kullanıyorum; bu ara elimde Avene var.
  • fraise  (15.05.17 21:29:38) 
Hepsine +1
Cildi nemli tutmak gerektiği kadar güneşin zararlı ışınlarından da korunmak lazım. Kırışıklık gidericilerin kırışıklıkları engellediğini sanmıyorum o kadar kullandım bu faydasını da görmedim ama yeni oluşacak kırışıklıkları engelliyor olabilirler ki bunu da bir kırışıklık önleyici ile değil normal e vitaminli yüz kremleriyle yapmak yeterli bence.
Su içmek çok önemli. Kırışıklık önleyici kullanmak yerine birer besin takviyesi olan collagen ve hyaluronik acid hapları kullanmak daha faydalı olacaktır. Kullananlar öyle diyor en azından. Bunları yurt dışından almak daha uygun bu arada.
  • ilkinci  (15.05.17 21:38:05) 
Çok takıyorsan bu konuyu hyaluronic asit ve kolojen içeren desteklerden al. Kremler konusunda da hyaluronic asit içermeyen krem kırışıklık konusunda işe yaramaz.

Güneş kremi zaten sürmen gerekiyor. Ben solante kullanıyorum.
  • jazzabel  (15.05.17 21:39:51 ~ 21:40:35) 
dermatologum gunes kreminin kirisiklik onlemede %80 etkili oldugunu soyluyor. yaz kis en az 30 tavsiye eder. beyaz tenliyim.
la roche posay kullaniyordum ancak boyle elime beyaz beyaz gelmeye basladi onu birakacagim, rahatsiz ediyor, bioderma da kullaniyorum, memnunum. la roche posay bu sene bir sprey cikarmis hem onu hem de avene deneyecegim, beyaz dokulmenin olmadigini okudum. bir ara solante kullandim ben de ama bana cok agir geldi, hafif su bazli gibi bir sey tercih ediyorum.

  • kassiopeia  (15.05.17 21:46:11) 
19 yaşındayım. 16-17 yaşımdan beri her sabah ve akşam yüzümü temizler tonikler ve nemlendiririm. İki ayrı nemlendirici kullanıyorum. Biri göz altı nemlendirici diğeri yüzümün geri kalanı ve boynum için. Göz altı hassa olduğu için daha farklı bir nemlendirici kullanmak gerekiyor.

ve evet yüzünüzü nemlendirmezseniz kırışıklıklarınız ilerleyen yaşlarda artar tabi sadece bu etken değil genetik faktörleri de dikkate almalısınız.

Cilt tipinize göre krem seçmelisiniz. Kuru ciltliyseniz yağlı kremleri, yağlı cilde sahipseniz su bazlı nemlendirici kremleri tercih etmelisiniz. (Aynı şey güneş kremleri içinde geçerli) Ama unutmayın yüzünüzün yağlı olması aynı zamanda iyi nemlenmiş bir cilt demek değildir. Örneğin benim yüzüm hem yağlı hem de nemsiz. Yaşlanma karşıtı kremlerde var piyasada ama ben açıkcası onlara pek güvenmiyorum biraz marketing gibi geliyor.

Benim cildim normalden yağlıya dönük ve aşırı hassas bir cilt o yüzden piyasadaki çoğu üründen memnun kalamıyordum hassas olduğundan dolayı. Kielhs bile benim iin çok iyi değildi.
Ama uzun zamandır rossmandan aldığım rival de loop markasının göz altı kremini ve yüz kremini kullanıyorum gayet memnunum ve ikisi 30tlye geliyor sanırım.

güneş kremine gelirsek kışın bile güneş kremi kullanmalısınız özellikle yaşlanmayı önlemek için ve kırışıklıklarınızı önlemek için. Benim malesef güneş kremi alışkanlığım hiç yok çünkü yüzüm çok hassas herhangi bir güneş kremini alıp yüzüme sürersem olacakları siz düşünün vücut hemen tepki gösteriyor. Anca gerçekten iyi bir doktora gidip onun tavsiyesiyle almalıyım ona da malesef zamanım yok.

Aklınıza takılan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

Not: kesinlikle uzman vs değilim sadece tecrübelerimi yazdım, sevgiler
  • powerpufgirl  (15.05.17 22:25:54) 
26 yaşındayım, göz çevresi için özel nemlendirici ve yüzüm için güneş kremi kullanıyorum. Yves Rocher ikisi de. Bence 30'a kadar güzel bi nemlendirici ve iyi bir temizleyici yeterli.
Konuştuğum cildiyeci doktorlar ve eczacılar kırışıklık kremlerinin biraz yalan olduğunu söylediler. Asıl önemli olan göz çevresine, yüze dokunup masaj yapmak, nemli tutmakmış.

  • megalomaniac  (15.05.17 22:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.