[]

Yabancı şirkette çalışma ve vergi olayı

Şirketi yurtdışında olup, yurtdışı bağlantılı olarak türkiye'de çalışanlar vergi ödüyor mu?

Ben şimdi usa'deki şirketin kadrosuna dahil olup Türkiye'de çalışırsam, maaş da Türk bankasına yatarsa ne olacak?


 
tr de şirket kuracaksınız.

tr de kurulan her şirket tr vergi sistemine tabii. istisnalar var ama onlar genelde gnolar.
  • kurnaz  (15.05.17 17:52:08) 
Şirketin Türkiye'de ofisi yok.


  • synesthesia  (15.05.17 17:54:20) 
ben de boyle calisiyorum ve maasim kesintisiz odeniyor. w-8ben diye bir sozlesme imzalamistim, saniyorum muaf tutuyor beni vergilerden.


  • hopeless  (15.05.17 18:04:19) 
Değişebiliyor. Ben Türkiye'de yabancı bir şirkette çalışırken maaşlar vergiden muaf, kesintisiz yatıyordu.

Şirketin Türkiye'de 2 ofisi vardı.
  • crown  (15.05.17 18:06:37) 
sizden herhangi bir fatura vs istemediler sanırım. o zman freelancer hesabına çalışabilirsiniz. yalnız tutarlar yükseldikçe sorun çıkabilir veya sosyal haklarınız olmaya bilir örneğin 2 yıl çalıştınız ve onlar sizi işten çıkardı herhangi bir şey talep edemezsiniz.
bana kalırsa tr içinde iş yapıcaklarsa firma kurmalarını söyleyin yok zaten usa'e çalışacaksanız belirli bir süre 6 ay falan freelancer çalışın sonra baktınız işler yürüyor o zaman sosyal haklarınızı koruyacak bir yol ararsınız.

  • dedim dedim de kime dedim  (15.05.17 18:11:03) 
birincisi, iş ilişkileri işyerinin bulunduğu yerdeki hukuka tabidir. yani kıdem, ihbar vb. tazminat haklarınızda şirketin sizi çalıştırdığı işyerinin olduğu yerin hukuku geçerli olacak.

@kurnaz açıkça saçmalamış, her yurtdışı firmasında çalışan tr vatandaşının şirket kurma gibi bir zorunluluğu yok, alınan bedel hala ücret.

gelir vergisinden muafsınız, bunun dışında da ödemeniz gereken bir vergi yok. başka bir sosyal güvenceniz yoksa, genel sağlık sigortası kapsamında olmanız gerekir, sağlık işlerini öyle çözersiniz. ama emeklilik işlemlerinizi ne yaparsınız, orasını bilemem.

cevap: çekip harcayacaksınız, vergilendirilmesi sözkonusu değil.
  • babilbaligi  (15.05.17 22:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.