[]

Spor Fitness sorunsalı

5 aydır spor salonuna gidiyorum sözde. Daha önce de 3-4 defa yazılmış ama gitmemiştim. Bu sefer 1 yıllık parayı peşin verince ske ske gitmeye çalışıyorum. ama 5 ayda total 20 kere gitmişimdir.

Amacım 10 yıldır yapmadığım "spor"u yapmak ve zayıflamak. Sorun şu. Ağırlık kaldırmayı vücut çalışmayı sevmiyorum. Topsuz sporlar bana göre değil, hiç olmadı. Kaslı bir yapım yok hafif göbekli 185 boy 100 kiloyum. illa vücut mu çalışmam lazım? Sadece koşsam olmaz mı? bi de yüzsem? yüzsem dedim de havuz da 16m amk. Nasıl olcak bu iş? Bu yüzden spora gidesim de gelmiyor.


 
Vücut şekillendirmenin en efektif yolu ağırlık çalışmak. Sadece koşu ve yüzme yaparsan da şimdiki halinden daha iyi görünürsün tabi. 16 metre havuzla o işi becerebilir misin muamma yalnız.


  • arnold schwarzeneger  (15.05.17 15:28:04) 
farklı grup dersleri mevcut ise deneyebilirsin, ilgini çeken seni zorlayan, direnç sağlayan özellikle vücut ağırlığı ile çeşitli hareketler içeren dersler olabilir. Bazı spor salonlarında basketbol alanı falan da oluyor. Kas gelişimi açısından olmasa da yağ yakımı açısından bunlar yardımcı olabilir.


  • candanag  (15.05.17 15:46:28) 
geçen yıl 122 kiloydum, boyum 186. ağırlık kaldırmayı sevmediğim için fitness yaptım iki ay falan, saatlerce koşmama rağmen ancak 5 kilo verebildim, sonra da geri aldım zaten. dört ay önce ağırlık kaldırmaya başladım, diyet de yaptım, uzun süreli koşu yerine de hiit yaptım, şu an 87 kiloyum. yani 4 ayda tam tamına 35 kilo verdim. sizde nasıl olur bilemem ama benim için ağırlık kaldırmak kilo verme konusunda daha efektif oldu.


  • embermane  (15.05.17 15:59:44) 
100 kiloyla koşmaya başladığında ya da hoplayıp zıplayıp bir şeyler yaptığında dizlerini eklemlerini bağlarını tendonlarını eline alırsın, herhangi bir fitness seviyen olmadığı için zaten koşamazsın da, diyelim ki koştun, o zaman kalp krizi de geçirebilirsin misal, 5 ayda 20 kere gittiğine göre seni hiç spor yapmamış biri olarak kabul edebiliriz bu anlamda. Yani vücudun bu ağırlıkla bu stresi kaldırmaz. Onun dışında, kardiyo ile kilo verdiğinde, kas kütlende bir artış olmazsa, vücudun havası alınmış zeplin gibi pörsük bir şey olur. Ha bu ağırlık çalışsan da olur ama daha az olur, yani kaybedilen yağ kütlesinin yerine bir şey koymak lazım ki vücudun biraz toparlansın, bu da kas kütlesiyle mümkün ama bunlar ekstra disiplin işi tabii yapamıyorum diyorsan yapacak bir şey yok. Bir de sadece kardiyo ile yağ yakarsın ama illa ki kastan da gider biraz, bu işi en bilinçli yapan adamda da kas kaybı oluyor kardiyoda. Yani salt kardiyoya girişmek riskli biraz. Dikkat ettiysen yüzme ile ilgili bir şey söylemedim çünkü o da kardiyo. Elinde imkanın varken ağırlık çalışması yapmalısın.


  • angelus  (15.05.17 15:59:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.