[]

Mac Virüsü?

Sürekli böyle bir şey çıkığ duruyor karşıma. Ekte görebilirsiniz.

tıklamayın! uzantısı şöyle bir şey: whenvideoup . thesafestplaceforupgrading . pw

mac'te bundan nasıl kurtulurum? acaba google chrome'u silip tekrar mu yüklesem? ya da 2 gün önceye sistemden nasıl dönebilirim? bu mac konusunda biraz cahilim...

 
applications klasöründe bilmediğin uygulama var mı kontrol et
chrome ayarlarından bilmediğin eklentileri vs. kaldır
chrome ayarlarından page ayarlarını kendine göre yap (default page, blank page vs vs.)
  • giovanne  (15.05.17 13:16:13) 
adblocker yardimci olacaktir sanirim.


  • tavukbanalop  (15.05.17 13:16:55) 
@tavukbanalop

Adblocker var ve aktif. Durduk yere yeni sekme acıyor.

@giovanne bunlari deneyeceğim.

Başka önerisi olan varsa mesela sistem geri yükleme (iki gün oncesi vs) lütfen söylesin.
  • elektr10  (15.05.17 13:23:56) 
böyle bir şey için sistem geri yükleme gereksiz olur Büyük ihtimalle bir uygulama falan yüklerken sormuştur o "bunu da yükleyim mi" diye ama dikkatinden kaçmıştır, veya otomatik yüklemiştir. Safari'de böyle bir hata almıyorsan, kesin chrome'da dır problem.


  • giovanne  (15.05.17 13:37:38) 
kullandığınız eklentileri gözden geçirin. adblock plus görünümlü bir uzantı bende benzer bir durum oluşturuyordu, kaldırınca düzeldi. ublock origin kurabilirsiniz.


  • inheritance  (15.05.17 14:28:43) 
chrome flash desteğini kaldırdı ondan bu hatalar


  • argent dawn  (15.05.17 15:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.