[]

Parfüm 6 senede bozulur mu?

Kokusu mu değişir kalıcılığı mı?




 
kokularadair.blogspot.com.tr


ilk alt başlık düzgün koşullarda saklandıysa bozulmaz diyor.
  • nickimin hakkini veremedim  (15.05.17 12:09:26) 
her şeyi değişir


  • cekilmis gayfe  (15.05.17 12:10:42) 
Kaliteli orijinaller 4 senede bozulmuyor. Kokusunu begenmediğim için kullanmadığım bir parfüm vardı ordan biliyorum. Ama avon yada açık parfümlerin kokusu değişiyor. Hatta evde bir avon parfümü vardı resmen sidik kokmaya başladı. Uçucu esanslar zamanla uçuyor ve koku değişiyor. Kalıcılığının değiştiğini sanmam hatta daha kalıcı bile olabilir.


  • curukturpkokusu  (15.05.17 12:12:11) 
@cekilmis gayfe tecrübe ettin mi yoksa tahmin mi?


  • duru arsnova  (15.05.17 12:13:04) 
tahmin :) bi de parfümden parfüme değişir. mesela çin üretimi mizu'da satılan parfümler haşat olur ama tekin acar'dan falan alınanlar belki kurtarır ama sanmıyorum açıkçası.


  • cekilmis gayfe  (15.05.17 12:20:33) 
Eğer dolapta, güneş filan görmediyse bozulmaz.


  • kurnaz  (15.05.17 12:34:04) 
uygun koşulda saklanırsa bozulmaz. üç yıllık parfümümden tecrübe ile söylüyorum. önemli olan ışığa maruz kalmaması ve 25 C altında kalması.


  • iwilldiealone  (15.05.17 13:20:03) 
orjinal parfümlerde (ck, lacoste, dkny, davidoff, armani) bozulma yok denecek kadar azdı. Yalnız özellikle plastik şişelerdeki çakma parfümler bir süre sonra kimyasal kokmaya başladı.


  • kimlanbu  (15.05.17 15:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.