[]

Google analytics - ortalama sayfa açılış hızı

arkadaşlar çıldıracağım gerçekten.

giren kullanıcılara göre 60sn, 132sn, 80sn gibi ütopik ortlamalar var.

gtmetrix'te en ama en kötü senaryolarda test ettim, tüm reklamların açılışını dahi saysa 19sn'yi geçmiyor.
ama google analyticse göre kullanıcılar ortalama 60-70sn bekliyor en az.

ya analytics bu raporu neye göre hazırlıyor?
ben nasıl öğrenebilir kullanıcıların niçin bu kadar bekliyor göründüğünü?

düzeltmek için problemi öğrenmem lazım ama hiçbir şey yazmıyor.
kendim gizli tarayıcıdan tıklıyrum linklere, reklamlar hariç 2-3sn'de tüm görsel durumlar yükleniyor. toplam 6-7sn'de de reklam hariç eksiksiz açılıyor site.

ben nasıl ölçeceğim bunu?
kullanıcılar neyi bekliyor görünüyor nasıl bileceği?

 
son kullanıcının hissettiği hızlar değil onlar. bize göre 2-3 saniyede açılıyor botlar daha farklı taradıkları için bize oradaki rakamlar yansımıyor. page speed çalışmasında 50'lerden 90'lara çıksa açılış hızı yine kullanıcıya göre değişen bir şey olmuyor ama google'ın gözünde hızlı açılmış oluyor.


  • gone with the sin  (15.05.17 10:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.