[]

Bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum?

Daha önce iki sene bir bölüm okuyup bıraktım. Yeni bölümümde üçüncü senem. Üçüncü senem bitiyo olmasına rağmen pek az ders verebildim. Bunun sıkıntısı daha bu dönem başında dank etti.

Böyle olduğu için bu yeni bölümümde okul bir sene uzadı gibi gözüküyor. ( Kesin uzadı).

Ancak son bir kaç aydır bu durumu çok çok çok fazla kafama taktım. Öyle ki hiç bir şekilde uyuyamıyorum, uyanınca aklıma ilk gelen okulun uzadığı oluyor. Son bir kaç aydır bunun dışında bir şey düşünemez oldum.

Okulun uzadığı bir realite, ancak bütün sıkıntılarımın kaynağını oluşturuyor. Yaşıtlarım askere gitti işe başladı ve ben daha iki sene daha okuyacağım.

Ailem bu durumu bilmiyor, bu onları üzecek, ki hala nasıl söyleceğim bilemedim. Ne yapmalıyım?

Her an aklımda bunun olmasını istemiyorum, hayatımı olumsuz etkiliyor, yaptığım hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Siz bu tip sıkıntıların üstünden nasıl geldiniz.

Tikler geç gelebilir, şimdiden cevaplar için teşekkürler.

 
Böyle çok bunalıma girip 20 civarı ders veren mucizevi insanlar vardı okulda. Ben onlardan olamadım, hayatımın bikaç senesi b*k oldu, senin korktuğundan çok daha beter o yol. Umarım düşmezsin.


  • megalomaniac  (15.05.17 00:45:07) 
abi ben mi çok gerizekalıyım bilmiyorum ama 1 haziran'da 23'ü dolduruyorum. şu an hazırlık okuduğumu varsayabilirsin. üzülmüyor değilim, şu an bir lisans diplomam olsa iyi olurdu falan ama ne bileyim uykum falan kaçmıyo ya. gayet rahat hissediyorum. kyk kredimi bitirdim geçen sene. öyle babam zengin de değil, kendi kazandığım parayla okuyorum. bazen annem veriyo bi şeyler.

işini düzgün yapamamaktan dolayı kaygı duyman süper bi şey ama bunun performansını düşürmesine de izin vermemen lazım. dengeyi bulmaya çalış derim. bazı durumlarda kendinden kötü durumdakilere bakmak gerekiyor, normalde pek makul bulduğum bi yol olmasa da.

"sen nasıl üstesinden geldin" dersen, biraz şunun etkisi oldu: mezun olup çalışanları görüyorum aq. bak ben sabah akşam osbir çekip gece 4'te maç izliyorum. öyle ya da böyle para kazanıyorum. tamam yine sığır gibi yaşıyorum, yine kimse ciddiye almıyo, hiçbi saygınlığımız yok, ara sıra "şu an okulu bitirmiş olsam belki arabam olacaktı" demiyo değiliz ama ne bileyim yav. vats ken ay du samtaymz. evriting iz samting hepınd. its dı futbol, dets dı futbol.
  • der meister  (15.05.17 00:50:19) 
Neden ders veremediginize, niye surekli ayni dongude oldugunuza yogunlasip sorunu bulduktan sonra cozum aramaya baslayabilirsiniz. Yanlis soru sormussunuz bence.


  • yuzır  (15.05.17 00:59:24) 
Kanka, okul dönemi içinde 3 tane ağır ameliyat geçirdim. Doktor hatası yüzünden enfeksiyon da kaptım. 6 ayım yatalak 3 yılım da sakat geçti. Defaatle okulu dondurmak durumunda kaldık. Bir keresinde iyi gidiyor gibiyken hoca kilden bir şeyler yaptırmak istedi. Göğsümde çelikler olduğu ve yapmamam gereken hareketlerden birini yapıp kile şekil vermek için baskı uyguladığım zaman çok ters bir şey oldu. Bir ay ağrıdan yattım, bütün derslerden kaldım. Ailem de üzülmesin diye söyleyemedim. 25 yaşındayım ve hala ben de uğraşıyorum. 1. sınıftan dersim var. Ama seninki sağlık filan diyeceksin, evet çoğunlukla doğru ama rahata alışıp yaptığım ihmalkarlıklar da olmadı değil. Cidden vicdana batan bir ninja yıldızı. Çözüm: 10 saniye nefesi diye bir nefes antrenmanı var. Günaşırı onu yap. Çünkü asıl sorun kafanı kurcalayan meseleler yüzünden derslere odaklanman lazım ama onu bile yapamıyorsun. Önce onu çözmen lazım...


  • altyn xus  (15.05.17 07:18:21) 
Bana kalırsa okulun uzaması değil de yaşıtlarınıza göre hayata geç kaldığınız hissi sizi sıkıntıya sokan. Çünkü okul bu, uzar. Yani illa ki uzar veya uzaması lazım demiyorum ama çok insan var okulu uzatan. Öncelikle bunu normalleştirmek lazım.

Okulu uzattığınız için işe başlayamadığınızı, askere gidemediğinizi düşünüyorsanız bunlar ile ilgili aksiyon almanız gerekebilir. Bir kadın olarak askerlik yapmak istemenizle ilgili yorum yapamam ama sorarsanız o bir dursun öncelikle...
Ama iş konusuna gelince eminim okurken çalışıp tecrübe kazanabileceğiniz işler vardır. Okul bitince de tecrübeli olarak iş başlarsınız.

Aileye söyleme kısmında ise ailenize söylemenizi tavsiye ederim. Ki ben hiçbir şeyimi söylemeyen bir insan olarak bunu tavsiye ediyorum çünkü sizi bu rahatlatacak gibi gözüküyor. Aileniz üzülecektir ama ben neye üzülecekler onu söyleyeyim size. İki aydır uyumamış olmanıza...
Bana kalırsa bir anne için oğlunun/kızının sağlığı okulundan, derslerinden daha önemlidir. Çok klişe olacak ama sağlık gidince yerine bira zor konuyor. Okul öyle değil.
Derdinizi buraya anlattığınız gibi onlara da anlatın. Bölümü sevmiyorsanız söyleyin, bir hayaliniz varsa söyleyin. Desteklerini hissedeceksiniz.

Çözüm kısmında ise bana iyi gelen şeylerden bahsedeyim. Ne zaman kısır döngüye girsem "yapamama/düzeltememe" korkusu yüzünden işlerimin istediğim gibi gitmediğini düşünüyorum. O zaman korkulara yönelik meditasyon yapıyorum. Siz de yapabilirsiniz, youtubeda 15'er dakikalık videolar oluyor. Genelde bir kadın konuşur. Dinleyin, konsantre olmaya çalışın. Umarım faydası olur bittiğinde.

Bu akşam uyumaya çalışın en azından bir de.
  • irene  (15.05.17 09:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.