[]

2. el araba almak

ilk arabam olacak. fazla vermek istemiyorum. 15bin kredi çekilip bu araba alınır mı sizce? bir de sıfır al diyenler var. o zaman daha fazla kredi çekmem gerekecek. bu araba bana çok masraf çıkartır mı? ikinci el yaşlı arabalara binilir mi?

www.sahibinden.com


 
hondalar iyidir motoru sağlamsa sorunsuz binersin. bakımları zamanında yapıldıysa motoru sağlam olur zaten. ilk araba için iyi tercih, borcu bitirince bunu satar sıfır alırsın.


  • cekilmis gayfe  (15.05.17 00:07:29) 
Piyasa çok pahalı.15000 çok az. Kötü araba alıp sorun yaşarsın bence. Bu araba da muhtemelen kazalıdır ara sor bak.

Edit: ben araba 15.000 sandım. fiyatı normal gibi kazasız olabilir.
  • fyodor dostoyevski  (15.05.17 00:15:35 ~ 10:19:01) 
ya eski kasası ya bu çok yakıyordu diye hatırlıyorum o yönden bir soruştur bence. ve lütfen sıfır araba alma, aldırma. yan kesiciye maaşını kaptırmış teyze gibi oluyorum. yapma, etme. gözlerim yaşardı ya.


  • garagavun  (15.05.17 00:21:44) 
duyurudan azıcık saparak bir şey sormak istiyorum. arabanın neredeyse yarı parasını kredi çekerek araba almak mantıklı mi?

sonuçta yaşı büyük ve ikinci el bir araba daha sık bakım isteyecek, kısacası masraf çıkaracaktır. bir de buna yakıtı vergisi vb ilave de edince... hani 3_5 bin eksik olsa tamamlamak için kredi cekersiniz ama neredeyse yarı yarıya bir değeri kredi çekip araba almak bana çok mantıklı gelmiyor.

nacizane,sorum budur? kusuruma bakmayın.
  • balik kraker  (15.05.17 01:16:37) 
@balık kraker, nissan, honda, toyota gibi japon arabalarının motoru sağlam olur. bakımları düzgün yapıldıysa tık demeden giderler. o sebepten alınmasında sakınca yok.


  • cekilmis gayfe  (15.05.17 01:19:13) 
hocam arkadaşlar söylemiş, bende tekrarlayım.

Eğer 2. el alacaksanız öncelikli tercihiniz her zaman japon olsun. Boya değişen ve genel motor durumu için almadan önce ekspertiz yada servisi ile görüşün. Mümkünse fazla boya değişşen olmayan, boyası değişeni varsa bile önden olmayan bir araç alırsanız sizi fazla üzmez.

Bir de eğer servis bakımlı bir araç ise japonları gözünüz kapalı alabilirsiniz. Toyota honda vb'nın motor ömürleri 1 milyon km'e yakındır.
  • chaoslord  (15.05.17 15:47:56 ~ 15:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.