[]

Sağlıklı yaşam ritüelleriniz

Kimi yürüyüş veya spor yapıyor .
Kimi ekmek şekere karşı ,
Ben ekmeği kesiyorum , ekmek kesilir mi cilt elastikiyeti falan diyorlar bırakıyorum .
Yoğurt çok faydalı falan kanıp başlıyorum , yoğurt mayası falan filan dediklerinden vazgeçiyorum .
Nefes egzersizi mükemmel diyorlar , Lan zaten sigara içiyorum deyip vazgeçiyorum .
Spor hakeza vücudu yoruyor , en iyisi yüzme veya yürüyüş diyorlar . İmkan bulamıyorum .
Bize bişeyleri mi dayamaya çalışıyorlar , illa bişey mi yapmamız lazım.
Gerçekten faydasını görüp devam ettiğiniz bişeyler var mı.
Biraz açık yazarsanız istifade ederiz .

 
asıl sorunun fazla takılıyor olman gibi. neyden keyif alıyorsan onla başla bir anda mükemmel sağlıklı bir hayata geçiş olmuyor adım adım daha kolay ve etkili.

kendimden örnek vermem gerekirse: önce şekeri kahveme attığım şeker hariç 2-3 haftada bir tüketecek kadar azalttım sonra kahveye şekeri kesmeye çalıştım zorlandım laktozsuz süt daha tatlı olduğu için öyle içmeye başladım ve zamanla alıştım.

ekmek yerine koyacak şey bulmakta zorlanırken bir sürü alternatif olduğunu fark ettim. bir sürü bakliyat bulgur vs. 2 sene kıçımı kaldırmadıktan sonra en çok keyif aldığım ve en tecrübeli olduğum spor yüzme olduğu için yüzmeye başladım sonra comfort zone'umdan çıkartacak bir şey olan spor salonuna gitmeye başladım vs. yani hedeflediğim hiçbir şeyi kısa sürede başarmayı bırak, kısa sürede başlayamadım bile ama sonunda oldu, oluyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.05.17 22:23:26 ~ 22:27:35) 
dört tarafımız sağlıksız ürünlerle kuşatılmış. bunca sağlıksız yiyecek arasından sağlıklı olanları seçebilmek ciddi araştırma ve irade gerektiriyor bence. zaten en sonunda yorulup pes ediyoruz. günlük koşuşturmaların arasında bir de ne yiyeceğine kafa yormak zor geliyor.
keza spor da öyle. günümüzün büyük bir bölümü işte geçerken arta kalan zamanlarda spor yapmak işkence gibi. her gün spor yapabilmek için işsiz olmak lazım bence ya da kafayı nasıl göründüğünle bozmuş olmak.
daha sağlıklı yaşayacağız diye ruh sağlığımızdan olacağız resmen. tabi iyice salalım demek istemiyorum ama gerçekçi olmak lazım. ömrünün sonuna kadar ekmek ya da şeker yemeden yaşanmaz bence. ben yaşayamam. azaltılabilir, dengelenebilir. her öğünde protein, karbonhidrat, kalsiyum, vitamin alınabilir.
spor işine gelecek olursak hava güzelse araba kullanmıyorum. gideceğim yerlere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum. ara sıra da tenis oynuyorum, sevdiğim bir spor.
  • rabitelli  (14.05.17 23:05:26) 
Öncelikle sigarayı bırakmaya odaklanın.

Ben 3 hafta önce yogaya basladim ve gercekten cok kisa surede butun sirt, bel agrilarim gecti. Direkt posturu duzeltiyor, ayrica seanslar genelde 75 dakika suruyor ve hiiiiiicbir sey aklina gelmiyor, gercekten cikinca guzel bir uykudan uyanmis gibi cikiyorsun tavsiye ederim.
  • neferkitty  (15.05.17 00:03:42 ~ 00:11:18) 
Spor vücudu yoruyor derken? Ee bu normal değil mi?
Sporu zayıflamaktan daha çok sonrasında salgıladığı mutluluk hormonunun verdiği o güzel his yüzünden yapıyorum.

Sanırım 4 yıldır cips ve asitli içecekleri tüketmiyorum.
Bazen şeker diyeti yapıyorum mesela 1 ay hiç paketli gıda yemedim. Şimdi mesela çok zorlamamaya çalışıyorum kendimi 1 tane hazır gıda şeklindeki şekerlerden tüketiyorum. (Mesela 1 adet pastane ekleri gibi)

Yine 4-5 senedir çayıma ve kahveme şeker atmıyorum zaten çok tüketmediğim için sorun olmuyor.

Yeşil çay içmeye çalışıyorum ama fazlası zarar o yüzden günde 1 tane içiyorum.

Onun dışında çok yorgunum diyelim spor yapamıcak kadar o zamanlar ip atlıyorum. Gidiyorum parka yanıma sadece atlama ipimi alıyorum. Öyle kapalı spor salonlarına da gitmiyorum benim bünyeye ters açık hava miss.

Ve klasik müzik dinliyorum beni çok sakinleştiriyor.
  • powerpufgirl  (15.05.17 00:57:37) 
sigara içmiyorum.
çay ve kahveyi en fazla, günde iki fincanı geçmeyecek şekilde içiyorum. buna rağmen her gün tüketmemeye çalışıyorum.
kola gazoz vb içecekler tüketmiyorum.
caya çorbaya şeker atmıyorum. nutella vb yemiyorum. onun yerin e fındık ezmesi, keçiboynuzu ezmesi gibi tatlıları tercih ediyorum.
  • balik kraker  (15.05.17 01:21:21) 
çaya kahveye şeker atmıyorum.
kola gibi asitli içecekler içmiyorum.
meyve suyu içmiyorum.
şekerli şeyler yemiyorum (pasta masta, paketli bisküvi,cips vs). Sadece bitter çikolata yiyorum. Reçel, nutella falan gibi şeyler de yemiyorum.
haftada üç gün özel bir hocayla ağırlık ve fitness çalışması yapıyorum.

çok da matah şeyler değil yani.
  • sopiro  (15.05.17 08:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.