[]

nerelisin sorusuna nasıl cevap vermeli?

size nerelisin diye sorulduğunda, uzun uzun anlatmak istemediğiniz bir durumda, tek kelimede; doğduğunuz yeri mi, büyüdüğünüz yeri mi, ailenizin geldiği/doğduğu yeri mi söylüyorsunuz?

mesela benim annem istanbul doğumlu, annemin ebeveynleri ve babam mersin doğumlu, ben doğma büyüme istanbulluyum ama mersinliyim diyorum.

siz de böyle mi diyorsunuz?

 
doğma büyüme aynı yerli olduğum için direk oralıyım diyorum.
anne baba da aynı yerli.

  • basond  (14.05.17 19:04:11) 
istanbul yaşadığım yer veya doğdum yer ise direk ilk gelecek başka yer babamın memleketi olur farketmez orayı derdim. istanbul çünkü bir istisna istanbulluyum der isen direk kütük neresi diye soru geliyor.

bende sizin gibiyim doğum yerim başka kütük başka yerde kafama göre söylüyorum. o an hangisini söylemek daha kolayıma geliyorsa onu diyorum.
  • belkider  (14.05.17 19:04:59) 
nerde doğduysam oralıyım diyorum


  • sta  (14.05.17 19:06:12) 
İstanbulda sadece doğup çok fazla zaman geçirmediysen direk mersinde büyümüş isen doğru fakat mersin sadece babanın büyüdüğü yer ise bence yanlış ve gereksiz bir söylem.


  • tekila shot bardağı  (14.05.17 19:06:55) 
@tekila: ben doğma büyüme istanbul ama annemin ebeveynleri ve babam mersin.


  • ahm1  (14.05.17 19:07:56) 
istanbulluyum deyince sorun çıkaracak (heaadi canım, esas nerelisin filan gibi) bir tiple muhattap oluyorsam "babam şuralı" diye cevaplıyorum.


  • luchetti  (14.05.17 19:10:01) 
Kütükle aynı yerde doğdum, başka yerde büyüdüm, doğduğum yeri söylüyorum.


  • elikası  (14.05.17 19:12:09) 
Büyüdüğüm ve kendimi oralı olarak hissettiğim için büyüdüğüm yeri memleketim olarak söylüyorum.


  • hayde bre  (14.05.17 19:18:21) 
doğma büyüme istanbulluyum üniversite için ankara'ya geldim. istanbulluyum diyorum. daha "hayır aslen nerelisin?" diyen çıkmadı.


  • Goldstein  (14.05.17 19:31:31) 
yaşadığım yer dışında tatilde falansam yaşadığım yeri, yaşadığım yer içinde hem anne tarafını; hem de baba tarafını söylüyorum. annem subay çocuğu, ben de subay çocuğuyum. o yüzden hatlar karışık. ha yaşadığım şehirde 17. seneme girdim, en çok orada yaşadım. doğduğum yere 12 senedir gitmedim ve kütük yani babamın memlekete de en son geçen sene nisanda 1 saatliğine uğradım (ilçe olarak). şehrine de bir senedir uğramadım.


  • rain when i die  (14.05.17 19:53:00) 
Büyüdüğüm şehri söylüyorum ben soranlara.


  • ms brownstone  (14.05.17 19:53:11) 
Doğum ve 6 yaşımdan sonrası Ankara. Ankara'dayken, Ankaralı olduğumu bilenler sorunca Kırşehir (kimlikte yazan ve 6 yaşıma kadar kaldığım yer) diyorum. İl dışındayken Ankara.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.05.17 21:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.