[]

Anneler Gününün saçma gelmesi

şimdi taşlanıcam belki ama paylaşmak istiyorum ve benle düşüncelernizi paylaşmanızı. konservatif baskıcı bir muhitte büyüdüm belki de bu fikirler ondan engelleyemiyorum da bu fikirleri.

anneler gününün bu topraklarda bu denli hararetle kutlanması bana çok enteresan geliyor. çünkü sonuçta bir kadın bi erkekle beraber olmuş. bi erkeğe bacaklarını açmış. erkeğin altına yatmış. ve sonra anne olunca azize meryem ilan edilmesi bana çok abartı ve saçma geliyor.

ikincisi de annelik kutsal deil bence çünkü çıkar var. mesela benim annem bana küçüklüğümden itibaren yaşlandığında ona bakmam gerektiğini aşıladı.karşılıksız sevgi falan bana hikaye geliyor yani illa bi çıkar var. bu yaşlanınca baksın olur,erkeği eve bağlamak olur,annelik duygusunu tadıp ego tatmini yapmak olur vs. vs.

kısacası bu fikirleri atamıyorum ve annelik filan benim gözümde toplu iğne dahi önemi bile yok. annemi de arayasım yok açıkçası. bi erkeği altına yattığı ve beni doğurduğu için -ki sorulsa doğmak istemezdim açıkçası - minnettar hissdemiyorum kendimi. annelik duygusunu tadıp "ben anneyim" diye etrafa hava basmak veya yaşlılığının güvencesi olsun diye beni doğurucak ben de "ayyy kutsal annem" diye ezilip büzülcem. bana mı sormuş doğururken, erkeğin birine bacaklarını açarken ?

 
anneler gününün saçma gelmesini anlarım ama anne olmayı "bir erkeğin altına yatmak" diye tabir edip küçümsemeniz bana aşırı saçma geldi.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (14.05.17 14:26:51) 
Duyurunun en igrenç trolüsün.


  • aquarium  (14.05.17 14:27:34) 
kadın düşmanı değilim ama eril bir ortamda büyüdüm özellikle çocukluğum komple böyle bir ortamda geçti.

bana öyle geliyor benim için annelik = erkeğe bacak açmak. sokaktaki kedi köpek de bunu yapıyor ve kutsallaştırılması aşırı saçma geliyor. hatta bi kutsallık atfedilecekse sokaktaki kedi köpeğin analığı kutsaldır çünkü gariban hayvan " hamilelik duygusunu deneyimleyeyim " veya " yaşlanınca ailem olsun yanıbaşımda" kaygısı gütmüyor en azından.
  • sybella  (14.05.17 14:30:01 ~ 14:30:36) 
umarım trollsündür çünkü yazdıkların iğrenç.
annelik bir erkeğin altına yatmakla olmuyor. doğuran herkes anne olmaz önemli olan doğurduktan sonra o çocuğa iyi bir şekilde bakabilmek.
buraya çok uzun yazardım da değmezsin, umarım bir gün fikirlerin değişir.
  • sta  (14.05.17 14:30:32) 
Sta+1 demeye geldim. Ne eksik ne fazla;tam olarak yazacaklarimi yazmış.


  • fraise  (14.05.17 14:32:28) 
ben kadınların 2. sınıf görüldüğü ve namus kavramının çok önemli olduğu küçükük bir iç anadolu şehrinde çocukluğumu ve ilk gençliğimi yaşadım. o yüzden böyle şekillendi.lütfen anlamaya çalışın.


  • sybella  (14.05.17 14:32:42) 
İğrençsin+1

Annesi için erkek altına yatıp bacak açtı diyen biri namus mu diyor. Troll falan değilsin bildiğin iğrençsin. Normal insan böyle şeyler söylemez.

Senin annenin suçu belki de, insan yetiştirmeyi başaramamış.

Eski trend, klozette doğum sanırım.
  • bir ileti paylastim  (14.05.17 14:50:00) 
tiksinçsin. daha ağır konuşmak gerekirdi de değmez.
annelik çocuk peydahlamak değil o çocuğu yetiştirebilmektir. mesela senin annen annelik yapamamış çünkü sen olmamışsın. beyin gelişmemiş en basiti.

  • cekilmis gayfe  (14.05.17 14:56:07) 
Bu tür özel günleri insanlar abartarak yaşamayı seviyor. Hele ki anneler gününde anne gibi "kutsal" varlıkları orantısız övüyorlar.

Evet çoğu anne takdir edilmesi gereken, çoğu zaman fedakar ve bizleri bu güne getiren kişiler. Bunun yanında anne olmuş olmak için anne olunur, orası da doğru. Çıkacak sonucu bilmeden anne olmaya karar verilir çünkü amaç anne olmayı tatmaktır. Sizin kaşınızı gözünüzü sevdiği için yapılmaz annelik.

Yine de fonksiyonel bireyler olmak için bu düşünceleri günlük hayata taşımamak gerek. Bu tür günler bazen yapmacık bazen samimi, bize sevinme ve bağlanma fırsatı verir.
Güne atanan önem ve içeriğe sinirlenip yanlış yerlere düşman olmana sebep olmasın.
  • Novice  (14.05.17 15:32:28) 
Anlayış mı? Namus mu? Sen ne saçmalıyorsun yahu. Burada bir sürü anne var ya da herkesin bir anası var. Ne kadar abuk subuk düşünsen de ölçülü konuşmak zorundasın. Ayrıca sevgilim olmuyor diye ağlayan iğrenç bir çelişkili kafan var. Bu duyuruda iyice abartmışın. Evet iğrençsin, üstelik bunun farkındasın.


  • dahayeniymis  (14.05.17 16:06:40) 
Trol degilim diyorsun, bir doktora gidip tedavi ol o halde.
Normal degil bu düsüncelerin.

  • chitosan  (14.05.17 16:15:46) 
aksine, en mantıklı gelen özel günlerdendir bana. türkiyede -en azından benim çevremde- annelerimizin ne doğum günü adam akıllı kutlanır, sevgililer günü evlilik yd falan da babalarımızın o kültürden gelmemesi nedeniyle pek umursanmaz. o kadar emek harcayan değer veren insanları senede bir gün de olsa özel hissettirme mutlu etme günü işte. bunu illa hediye alınmalı vs anlamında da söylemiyorum kim nasıl isterse öyle kutlasın fakat gün gayet anlamlı ve önemli bence.


  • mahmut29  (14.05.17 16:39:40) 
Novice güzel ifade etmiş +1


  • Sulfoxaflor  (14.05.17 19:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.