[]

yeni arkadaş nasıl bulunuyordu ?

Bir cumartesi akşamı o kadar arkadaşsızım ki, duyuruya bu başlığı açıyorum.

4-6 kişilik bir arkadaş grubumuz var, lise/dersane döneminden kalma herkesin birbiriyle arkadaş olduğu.
yaklaşık 8-10 senelik arkadaşlıklar.


her arkadaş grubunda olduğu gibi yaş ilerledikçe bizimki de evriliyor, arkadaşlardan biri evleniyor, biri evlendi evlenecek, biri işe girdi tuzlaya taşındı diğeri askere gidiyor filan.

fakat problem şu ki, benim onlardan başka arkadaşım yok ve artık onlarla ne görüşmek istiyorum ne görüşebiliyorum. salak gibi ne üniversitede doğru düzgün arkadaş edindim onlar var diye, ne gittiğim kurslarda.

sonunda tek başıma kalmaktan korkuyorum. siz vakit geçirdiğiniz arkadaşlarınızla nasıl tanıştınız ? yoksa sizin de arkadaş gruplarınız dağıldı da kaldınız mı ortada benim gibi.

kafamda deli sorular.

 
modern insanin caresizligi. cevre yaratmak zorundasiniz.


  • charlotte blanc  (14.05.17 01:28:48) 
ben pek arkadaş canlısı biri değilim zaten. yalnız mutluyum. ama şehrinizdeki kültürel etkinlikleri takip etmek, belki bir spor salonuna, kursa vs yazılmak, cuma-cumartesi akşamları bir barda iki kadeh içmek vs yardımcı olabilir. bu tarz ortamlarda yeni arkadaşlıklar kurulabilir.


  • rosencruz  (14.05.17 01:51:37) 
Üniversitede çok güzel arkadaş grubu edindim, şuan hepsi ankarada. Bi ben s*k gibi kaldım. Ama sırf onlar orda diye maaşımı ucu ucuna yetirerek sevmediğim bi şehirde ömrümü geçiremem, bu yüzden taşınmıyorum yanlarına :(
Şuan neredeyse yapayalnızım. Yeni insanlarla tanışınca bi set çektiğimi farkediyorum, kendimi tutuyorum. Fazla samimi olmak istemiyorum, gereksiz buluyorum. Belki yeterince içim ısınmadığından, belki de arkadaşlığa eskisi kadar ihtiyaç hissetmediğimden.
Mesela alışveriş, sinema, spor bunlar kesinlikle yalnızken daha güzel.
Ama konser, tiyatro öyle olmuyor :(
Burdan sonra yapmamız gereken arkadaş edinmek değil evlenmek sanırım sdghklş
  • megalomaniac  (14.05.17 02:32:08) 
hazır yaz geliyorken dans kursu, keman kursu vs. buralardan çeşitli hobi arkadaşlıkları edinebilirsin

hadi bu olmadı dalış kursu al, bu da olumlu :)
  • probiyotik  (14.05.17 03:17:34) 
her yer insan dolu, yemek kuyruğunda bile duruma göre ufak bir espiri falan ile sohbet açılabilir. muhabbet ilerlerse iletişim bilgileri alınabilir vs. ama ters davranan insanlara aldırmamak lâzım.


  • grv  (14.05.17 12:50:58) 
Ben de o derece zavalli kaldim ki dun sozlugun zirvesine katildim. Dusun... Sözlükte oyle dalga gecmis birisi.
Tanistigim kisiler oldu, oluyor ama bir arkadasliga evrileni henuz yok.

  • runagain  (14.05.17 16:09:34) 
tek başına olmak korkulacak bi şey değil ki. ben de yalnızım ve mutluyum. bu kadar ezik olmayın, muhtaç olmayın.


  • sybella  (14.05.17 16:13:53) 
tenk yu evribadi. fakat ekleme yapmak istediğim birkaç şey var,
mesela şunun altını çizmek istiyorum, tek başına olmaktan rahatsız değilim. kendimle barışık bir insanım ve kendi kendime yetebiliyorum. fakat sorun şu, insan akşam işten çıktığında farklı birileriyle kahve içip sohbet etmek istiyor ya da ne biliyim konsere filan gitmek istiyor.

bakıyorum, insanlar koloni halinde arkadaş gruplarıyla böyle etkinliklerde. buna iç geçirmiyor değilim. bu eziklik mi, bence değil.

sanırım sadece bunun altını çizmek istiyormuşum.
  • yaraticinick  (14.05.17 22:15:19) 
@yaratici onlar öyle diye sen de öyle olmak zorunda diilsin ki. unutma kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar. bu onların muhtaçlığını, başkalarının kuyruğu olamadan tek başına bi aktivite yapamayacak kadar güçsüz olduklarını gösterir.


  • sybella  (14.05.17 22:20:47) 
sosyal klüplerde falan çok iğrenç bir ortam oluyor.
şöyle ki:
bir grup erkek sırf kadın bulmaya kilitlenmiş abazan oluyor. haliyle bunlarla arkadaş olunmuyor.
kadınlara ise üstteki gruptaki erkekler sinek gibi üşüşüyor. çantanızı ben taşıyabilirim yorulduysanız, isterseniz size su alıp geleyim, fotoğrafınızı çekeyim isterseniz ehehe diyerek kadınlara yapışıyorlar. kadınların da bir tarafı kalkıyor tabi ki ve herkesi abazan olarak görmeye başlıyorlar. onlarla da arkadaş olunmuyor.

okul/iş dışında samimi arkadaş edinmek, sevgili edinmekten zor.
  • supermatik  (14.05.17 22:41:20 ~ 22:49:03) 
@supermatik o da zor ya.iş ortamında liseli gibi gruplaşma olabiliyo. sonradan geleni içlerine almıyolar.

arkadaş işi tamamen nasip kısmet işi bence. nasıl ki iyi kocayı bulabilmek için nasip kısmet diyoruz, aynen iyi arkadaş bulabilmek de nasip kısmet işi.
  • sybella  (14.05.17 22:45:54 ~ 22:46:37) 
@sybella ben de hep yalnız takılmanın ayrıcalık olduğunu düşündüm, kendi kendime her şeyi yaparım dedim şimdiye kadar ama sanırım fazla abarttım :D

@supermatik yok, sosyal kulüp yaşım geçti zaten benim de artık. onları üniversitedeyken de sevmezdim zaten
  • yaraticinick  (14.05.17 23:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.