[]

Osmanlı Devleti

Osmanlı devleti padişahları Türkmen miydi?




 
Hayır


  • appleblossom  (10.01.10 22:52:18) 
peki neydi?


  • şirig  (10.01.10 23:08:05) 
osmanlıydı


  • alkolikfedai  (10.01.10 23:16:54) 
"Oğuzların Kayı boyundan" diye kazındı aklımıza milli eğitim tarafından sağolsunlar. Oğuzlar da Batı Türkmenleri olarak biliniyor , ama modern anlamda kullanılan Türkmen terimiyle Osmanlılar direk bağlantılı değil. Bi de direk Osmanlı devleti padişahları Türkmen miydi diye sorarsanız , ırk bakımından bakarsak , evet diyemem. Ertuğrul Bey, Osman Bey belki ama, diğerlerinin anneleri bulgar, rus vs diye gidiyor. Ben ırksal olarak bakmak istemem tabii, hepsine Osmanlı demeyi daha uygun buluyorum.


  • appleblossom  (10.01.10 23:17:35 ~ 23:18:06) 
Türkmen mi türkmü?


  • şirig  (10.01.10 23:22:54) 
Türk de değil, Türkmen de değil, Osmanlı.


  • appleblossom  (10.01.10 23:26:31) 
türkmendi tabii ki de, ne osmanlısı ya. öyle bır ırk tanımı mı var? saçmalamayın!


  • al andalus  (11.01.10 01:43:46) 
son 10 osmanli padisahinin turklugu-turkmenligi %5'i gecmezdi herhalde, bakarsan cogunun anneleri fransiz, gurcu, rus, bulgar veya rum'dur. ama ne mutlu turkum diyene tabii.


  • kezzy homeros  (11.01.10 03:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.