[]

kedim kayıp ve fikirlere ihtiyacım var

13. katta oturuyoruz. 4 senedir baktığım kedi ya açık olan mutfak penceresinden aşağıya düştü ya da pencere önündeki mermeri takip ederek yan dairenin mutfak penceresinden içeri girdi ki daha önce 1 kere başıma gelmişti bu. aşağıya doğru bir hamle hiçbir zaman yapmamıştı şu ana kadar. yan daireye gidip baktık, kediyi çağırdık ettik çıkmadı bi yerden. 13. kattan düşen kedinin ayağa kalkıp kaçması mümkün mü? veya hayatta kalması? zeminde çim var. fark eder mi bilmem. baya bitik durumdayım. evin içinde bi hayli aradıktan sonra apartman bahçesini ve zemini de aradık. yoktu. ne olmuş olabilir? hala yan komşuda bi yerde saklanıyor olabilir mi? 24 saat oldu yaklaşık.




 
Gecmis olsun. Dusse kipirdayacak durumda olacagini sanmiyorum acikcasi. Grldigi bi ses var mi? Mama kapini sallayinca filan. O sesi cimarin bi. Belki de evdedir. Catiya cikabilme imkani var mi? Korkup saklanmis da olabilir bi yerlerde.


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (13.05.17 01:25:25) 
aslında öyle belirgin bi ses yok tepki verdiği ama dediğin gibi mama kabını sallayarak aradım kediyi. aşağıyı arasam nereye kadar arayacağım ve de 13. kattan düşmüşse aramam ne kadar mantıklı bilmiyorum. dün akşamdan beri bi şey yemedim sayılır. yiyemiyorum.


  • drahomaturg  (13.05.17 01:29:21) 
Geçmiş olsun diyeyim ilk olarak, umarım en kısa zamanda sapasağlam bulursunuz.

Nispeten küçük bir apartmanda -yani 4 katlı, sizinkine göre küçük- bir apartmanda yaşıyorum ve cumartesi günü kedim kaybolmuştu. Pazartesi sabahı, apartmanın çatısında buldum kendisini. Etraftaki sese göre en kuytu yere saklanma eğiliminde olacağını unutmayın öncelikle. Daha önce hiç evden çıkmadıysa, sokağa alışık olmadığı için bahçeye doğru hareket etmesi de pek muhtemel değil. Aşırı derecede acıksa dahi, evden çok uzaklaşma ihtimali olmadığını tecrübe ettim ben başıma gelen örnekle.

Ev kedisi ise eğer, bundan dolayı dışarıya hiç alışık değiller ve adıyla saatlerce seslenseniz bile korkudan cevap veremeyebiliyorlar bazen. Tuhaf biraz fakat annem zamanında YouTube'dan kedi videosu falan açarak başka kedi sesi ile saklandığı yerlerden çıkarırdı eskiden. Evden çok uzaklaşmadan saklanabileceği her yere bir kez daha bakın lütfen, iyice dip temizliği yapar gibi.
  • tel tokasini duzelten samuray  (13.05.17 01:30:00) 
@tel tokası

evden hiç çıkmamıştı. veteriner hariç. zaten dış kapıdan apartman koridorunu görse bile çekiniyordu. dışarı tek başına çıksa ne yapar hiçbir fikrim yok. benim aklım hep yan dairedeydi. onlar da bu akşam geç geldiler biraz. seslendim, mama kabı salladım çıkmadı bi şey. yani bilmiyorum ki ne kadar zaman ses çıkarmadan gizlenebilir yabancı bir evde. tuvaletini yapsa kokudan fark edilir. ne kadar zaman tutabilir tuvaletini onu da bilmiyorum. 13. kattan düşmüşse yaşıyor olma ihtimali var mıdır? buradan çatıya çıkabileceği bir yol da yok açıkçası.
  • drahomaturg  (13.05.17 01:36:14) 
Benim özellikle çatı demem, kendisinin dışarıda kaldığı günde komşulardan birinin düğünü olmasından dolayıydı. En sessiz yer olan çatıya kaçmış direkt. Kaybolduğu gün apartmanda neler olduğunu hatırlayın mümkünse, yüksek bir ses varsa eğer aksi istikamette kaçmış olmalı.

Ev kedisi olduğundan yemek, içmek ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını dışarıda gidermesini pek muhtemel görmüyorum; bizimki eve geldiğinde bir süre aralıksız yemek yedi mesela, "Yavaş yavaş, arada nefes al." filan gibi bir tepki verdim yani.

Yangın merdiveni falan mevcut mu? Kapının sürekli açık olduğu ve bir kedinin merak edip girebileceği her yere bir göz atın lütfen.
  • tel tokasini duzelten samuray  (13.05.17 01:44:47) 
Bizim bir önceki kedimiz 2 gün sonra üst kattan çıkmıştı.

İnşallah sizinki de bulunur. Komşuya yarın bir uğrayın uzun uzun arayın. Korktuğu için hemen sese çıkmıyorlar.
  • SiyamkedisiZorro  (13.05.17 01:45:40) 
tek açık yer mutfak penceresiydi. oradan merdivenlere geçmiş olması imkansız denilebilir. en fazla yan daireye girebilir. eğer düştüğü halde yaşama şansı var diyorsanız dediginiz gibi bazı yerleri tekrar gözden geçirmem iyi olur ama 13. kat yaşamak için fazla yüksek değil mi? bilemiyorum ne düşüneceğimi. bu arada ilginiz için sağ olun var olun hepiniz.


  • drahomaturg  (13.05.17 01:49:42) 
@siyam kedisi

ne kadar zaman fark ettirmeden gizlenebilir bir evde? yani zaten evdekiler de bakıyordur ara sıra. en kötü ihtimalle dışkı veya idrar kokusu çıkması gerekmez mi bir süre sonra?
  • drahomaturg  (13.05.17 01:53:13) 
Bizim komşunun 12. Kattan düşmüştü kedisi, korkuyla ziplayip bahçeye kaçmış. Birkaç saat sonra buldular. Patisinin birinde sıkıntı vardı. Bence tekrar bir goz atın çevreye.


  • fraise  (13.05.17 02:04:56) 
şimdi tekrar aradım bahçeyi de yangın merdivenini de. bulamadım.


  • drahomaturg  (13.05.17 02:38:34) 
yikandiktan vb. yorucu aktivite sonrasi uzun süre uyuyabiliyorlar. dilerim öyle olur.. tahmin etmediğiniz yerlere de bakin bi, koltuk kanepe alti vs.
yabanci yere girdiyse, mumkun olan en kisa yoldan disari cikmis olabilir korkup, diger dairelere, bakkal markete de haber edin. cekinmeyin, birisi de almis olabilir belki...

  • her giriste sifresini unutan adam  (13.05.17 02:44:01) 
kedi kumunu bahçeye çıkarırsanız kedilerin kokuyu 1.5 km yarıçaplı daireden alıp gelebildiğini okumuştum. yardımcı olabilir.


  • Goldstein  (13.05.17 02:45:37) 
Kayıp ilanı olarak apartmandakilerin görebileceği yerlere, asansöre, dış kapıya fotoğrafını asın isterseniz. Etrafına daha dikkatli bakanlar olacaktır mutlaka.


  • megalomaniac  (13.05.17 03:34:24) 
bence bi ilan bastırın artık. belki yakınlardadır. bir şekilde apartmandan çıkmış da olabilir. illa camdan değil başka bi anda kapıdan çıkmış olabilir.

benimki de ishal olmuş. hiç kıpırdamıyor, yemek yemiyor, habire yatıyor. inanılmaz canım sıkıldı. yarın da takip edicem olmadı pazartesi veterinere götürcem.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (14.05.17 00:05:16) 
2 gün tuvaletini yapmadan divanın altına pısmış. Yemede içmeden. Ama sizinki 3. gün olacak. İnşallah bulursunuz.


  • SiyamkedisiZorro  (15.05.17 11:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.