[]

suriyelilere ırkçılık yapıldığını düşünüyor musunuz?

malum suriyelinin s'sini söylesen ırkçı diyorlar ya. gerçekten onlara ırkçılık yapıldığını düşünüyor musunuz, yoksa haklı tepki mi sizce?




 
yapılıyor. ırkçılık haklı olamaz ama tepkilerin bir kısmı haklı.


  • soft  (12.05.17 23:52:45) 
Irkçılığa maruz kaldıklarına şahit oluyorum.


  • fotrsapka  (13.05.17 00:00:35) 
Kesinlikle yapılıyor.


  • doxanikee  (13.05.17 00:05:57) 
düşünmekle kalmıyor görüyorum, görüyoruz.

ırkçılık bir illettir, insanlığın başındaki en büyük beladır, "yoksa haklı tepki mi sizce?" gibi bir soruyla aynı yerde bulunması bile utanç verici.
  • luchetti  (13.05.17 00:06:03) 
Zor durumdalar evet, bizi daha aşağıda görüyorlar ama orası kesin. Belki ırkçı belki sadece türk olduğumuz için o kısmını bilmiyorum.


  • hasmetizm 2046  (13.05.17 00:09:02) 
hayir aksine bizden daha rahat yasiyorlar bu ulkede oturdugum mahallede iki tane suriyeli bakkal var.


  • lithu  (13.05.17 00:09:48) 
Çoğu durumda yapılıyor.

Ben en çok 'onlar burda yaşıyor, bizim askerlerimiz orda şehit oluyor. Toplayıp hepsini askere göndersinler' kafasindakileri anlamıyorum. Benzer bir durum yasasalar topuklarını vura vura Bulgaristan sınırından geçmeye çalışacak adamlar saçma yorumlar yapıyor. Kaldı ki suriyeliler 'gidin bizim ülkemize girin' demedi, kendi hukumetimizin fikriydi bu.

Her milletten olduğu gibi Suriyelilerin içinde de kötü olanları vardır elbet fakat tüm insanları genellemeyi ben anlamıyorum. Bu insanları kontrolsuzce ulkeye alıp, her yerde dilenmelerine neden olan hükumete kızmak gerek.
  • fraise  (13.05.17 00:11:53) 
fraise + 1

Irkçılığa maruz kaldıklarını düşünüyorum. Aynı durumda biz olsak, biz de benzer koşullarda benzer şeyleri yapardık.
  • aychovsky  (13.05.17 00:14:49) 
Bizden daha iyi yasamiyorlar, gordugunuz uc bes ornekle ya da abartilan gazete haberleri ile degerlendirmeyin lutfen. Suriyelilerle calisan bir cok stk var, bir sure gonullu calisip hallerini gorebilirsiniz. Irkcilik yapiliyor ve irkciligin 'ama'si, bahanesi olamaz. Sistemden faydalanan, sistemi kotuye kullanan insan her yerde var, basta kendi insanimiz (yurticinde ve yurtdisinda), bunu irkciliga mazeret sayamayiz.


  • kassiopeia  (13.05.17 00:26:29) 
bırakın allasen. düzgün adam tr'ye niye gelsin. nerde it kopuk var onlar geldi.

daha bugün plazalar çevresinde 20 tane suriyeli keko erkek önlerine gelen kadınlara sarkıntılık edip, erkeklerin üstüne üstüne yürüdü, sıkıştırdı. herkes bir yere kaçıştı. hani nerede medeniyet? kim ne yaptı onlara da böyle davrandılar? sayın aychovsky anlat abi hangi şartlar oluştu bugün de böyle davrandılar?

sktrip gitsinler. ülkelerinin kötü halinden kaçıp sığındığı ülkede terör estiren mantığı anlamıyorum ben de. insan gibi davransalar kim onlara ırkçılık yapacak? bi tane siyasi de çıkmış o kadar suriyeli içinde 30-40 bin kötü insan olabilir diyor. 30-40 bin diyorsun. bir ilçe nüfusu.

eğer şöyle bir şey olsa, türkiye'de veya dünyanın başka bir yerindeki tüm suriyeliler üzerinde ırkına göre bir olumsuz fikir olsa, ırkçılık olur.

biz de cono aşiretini yollayalım suriyeye, adamlar ortalığı dağıtsın, suriyeliler bu gelenlere tepki göstersin. alın size türklere yapılan ırkçılık.
  • stewie  (13.05.17 00:35:27 ~ 00:40:53) 
@stewie yazınız kendi içinde çelişkiler içeriyor zaten ama en beğendiğim kısmı "insan gibi davransalar kim onlara ırkçılık yapacak?" cümleniz oldu.


  • luchetti  (13.05.17 00:42:28) 
evet yapılıyor ama şaşırmıyorum tabi. özellikle bizim batı ege'de ırkçılık yaygındır. kürtler, çingeneler, suriyeliler ilk sırada sonra ermeniler ve rumlar gelir. belli bir yaşa gelene kadar taşaklarımın pırlantadan mamul olduğuna inanacak kadar aryandım. hakkını vermem lazım; artık komünist değilim ama zihinsel gelişim sürecimde ırkçılığı aşmayı komünizme borçluyum.


  • yeraltindan potlar  (13.05.17 00:45:17) 
Evet aşağılanıyorlar, sosyal yaşamda kötü muameleye maruz kalıyorlar görüyoruz.
Mesela geçen dolmuşçu önünden son anda geçen bisikletlilere kızıyodu, 1 geçti 2 geçti bunlar Türktü, bişey demedi, sonra bi suriyeli geçti hemen arkalarından aha bak suriyeli işte dedi kornaya bastı huzursuz etti adamı.

Ama şu var, suriyeli kadınlar da erkekler de bakışlarıyla beni inanılmaz huzursuz ediyolar. Kapalı değilim diye, çarşaf giymiyorum diye hatta bişeyler söyleyenler de oluyor sanırım kendi dillerinde, işte böyle yapanlardan nefret ediyorum. Bunu yapan Türklerden de nefret ediyorum!
  • megalomaniac  (13.05.17 00:53:23) 
@luchetti, beyfendiciğim. yazımı beğendiğinize sevindim. daha güzellerini siz hayranlarım için gelecekte yazmak üzere saklıyorum.

siz biraz daha okuyun. pekişsin.
  • stewie  (13.05.17 01:06:58) 
ırkçılık ve onur kırıcı davranışlara maruz kalıyorlar.


  • freebird5406_2  (13.05.17 01:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.