[]

sizce dünyada demokrasi var mı

platonnun devlet adlı eserinde Thrasymachus doğrunun ve yanlışın sadece güçlü olan tarafından belirlenen, tamamen menfi kavramlar olduğunu söylüyor tee binlerce sene önce. ingiltereye demokrasi beşiği denir adamlarda sembolik membolik kraliyet ailesi duruyor tepede. hadi onu geçtim lordlar kamarası nedir arkadaş. amerika diyorsun özgürlükler ülkesi alakası yok yine güçlünün istediği kadar özgürsün. hele zaten ortadoğu coğrafyasında babil kralının karısının keyfi için asma bahçesi firavunun cesedi için koca piramitler yapmış herifler. biri de sormamış aga bu nedir diye. bugün rusyaya bakıyosun adamlar teknolojide ileri ama demokrası hak getire koca ülke putinin ağzına bakıyor. bizde yıllarca padişahın dediği kanın olmuş. inanlar neden böyle neden bi dur kardeşim diyemiyor halk diyenlerin kelle gidiyor kabul de hem güçlü bir devlet olup hem de insan haklarını gözeten olmak mümkün değil mi. isviçre sanırım bu tam temsili demokrasi olayında iyi ama o da kabuğuna çekilmiş bir ülke ona rağmen araştırsan kusurları çıkar belki. zorba olmadan hükmetmek mümkün değil mi. avrupa olmasa hala binlerce sene öncesindeki gibi milyonlarca insan tek bi herifin ağzına bakacakmış.




 
''zorba olmadan hükmetmek'' hükmetmenin kendisi zorbacadır. az veya çok.
demokrasi socratesi öldüren rejim. socrates'in demokrasi hakkındaki görüşleri açık.

  • fyodor fyodorovic  (12.05.17 21:04:53) 
para var. ve para her şeyden üstün.

demokrasi diye bir şey de yok
  • MaNOfTheYear  (12.05.17 21:06:05) 
insan hayyan ve hayvan gibi yaşamamız gerekiyor. aynı sürülerde yaşayanlar gibi, güçlü yumruğunu vuracak ortalığı skip atacak. temel hatayı hak, özgürlük, etik uydurarak yapıyoruz. o ilk devrimi hiç yapmayacaktık. demokrasi yok ve olmamalı zaten.


  • doxanikee  (12.05.17 21:17:10 ~ 21:17:25) 
yok. ama varmış gibi hissedebiliyosun. bize de koklatıyorlar işte.


  • olkol  (12.05.17 21:33:09) 
demokrasi ulaşılamayan bir idealdir.
bir kitapta bununla ilgili paragraflar dolusu açıklama yapılmıştı.

seçilmişler, yani seçkinler her daim seçenlerden, yani asil olandan daha az sayıda ve kıymetlidir. bir ülkede seçenlerin sözü ne kadar geçiyorsa demokrasiye o kadar yaklaşılmış demektir.
he ne kadar seçim yapsanız da, protestolarla sesinizi duyursanız da, kuvvetler ayrılığına sahip olsanız da bu asiller yani halk, seçkinlerin idaresi altındadır.
böyle şeyler yazıyordu kitapta.
demokrasinin ulaşılamaz olduğuna çok ikna olmuştum okurken.
  • attirmayin makedonun kafasini  (12.05.17 22:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.