[]

Staj için Almanya'ya gidiyim mi?

Bu sene hatta 1 ay sonra 18 yıllık öğrencilik hayatım sona eriyor. Alanım psikoloji. Geçtiğimiz kasımda yazın staj yapabilmek için Almanya'da bir sürü okula başvurdum ve 2 okuldan kabul aldım. Onlardan birini seçtim konuştuk ettik ne çalışacağımıza karar verdik. Deneysel psikoloji ve neuroscience ilerlemek istediğim alanlar ve staj projem de bu alanlarla ilgili. Bu staj muhtemel master başvurularımda güzel bir avantaj sağlar diye düşünüyorum. Üstelik erasmus bursuna da başvurdum ve kazandım. Aylık 500 euro da destek sağlanacak.
Fakat bir sorun var ki o da şu: dil. Okurken yazarken kolay da konuşurken çok zorlanıyorum. Geçen sene yds'ye girdiğimde 71 almıştım aradan 1 yıl geçti ve hemen her gün ingilizce bir şeyler yapıyorum. Karşı okula başvururken b1 seviyede olduğumu yazmıştım CV'ye. Buna rağmen kabul edildim ama çok tedirginim. Yani gitmeyi çok istiyorum ama bir taraftan da çok çekiniyorum. Gitmesem mi diye düşünüyorum bazen ama bir taraftan da ne kaybederim ki diyorum.
Ne dersiniz ne önerirsiniz? Git diyorsanız bu dil problemini nasıl çözeriz? Hallolur diyorlar 2-3 gün zorlanırsın sonra alışırsın diyorlar doğru mu?


 
dalga geçtiğini düşünüyorum. tüm bu şartlar oluşmuşken "ya konuşamazsam?" diye böyle bir fırsatı tepecek misin gerçekten? tüm bunları başarmışken, şu noktaya gelmişken bu kadar pısırık ve korkak olmayı kendine yakıştırıyor musun? bunun cevabını vermen lazım kendine.


  • der meister  (12.05.17 18:26:23) 
buraya sorman hata yemin ederim. bu durumu 10 sn'den fazla düşünmemen gerek. gideceksin tabiki. dili oraya gitmeden zaten halledemezsin


  • hononu  (12.05.17 18:47:17) 
hiç durma bile, gitmek için hazırlan hemen. dili halledersin, sıkıntı yok.

ayrıca ne kadar güzel alanlar bunlar, imrendim resmen.

son olarak, bu fırsatı tepersen hayatın boyunca hep bir keşke ile yaşamak zorunda kalırsın, bunu yapma. hakikaten git, dil konusundaki en yetenek fukarası kişi de olsan git. en kötü ne olabilir yani?

başarılar, bol şans.
  • soso  (12.05.17 18:57:13 ~ 18:59:06) 
yok dostum gitme. senin pozisyondakileri direk havalimanından ilk uçakla hindistana gönderip köle olarak çalıştırıyorlar. kast sisteminin dibinden başlaman da cabası.


üzülmeni istemem ama bazen nasıl insanlar mezun oluyor şu üniversitelerden diyorum cidden.
  • syozkn  (12.05.17 19:00:07) 
Git, derdini anlatmaya uğraşırken zaten bir bakıyorsun seve seve konuşmaya başlamışsın.
Hatalarıma odaklanmaya başladığımda hep Asya tarafını düsünüyorum o japonlar çinliler muhteşem aksanlı ve muhteşem gramer bilgisi içeren bicimde konuşmadan gayet devam ediyorlar, iş dünyasında saygı da görüyorlar. Çabala, hata yapmaktan çekinme, elalem çataçuta giriyor aldırmıyor.

  • Sulfoxaflor  (12.05.17 19:01:56) 
Git kendini zorlamazsan ömür boyu ingilizcen böyle kalır


  • fasulyek  (12.05.17 19:08:57) 
Kalk.
Anadilini sana okulda ogretmediler. Dinleyerek ogrendin. Yabanci dil de boyle.
Oraya gideceksin. Daha ucakta baslayacaksin konusmaya. Benle dalga gecerler diye dusunmek yok. Onu bir tek Turkler yapiyoruz.
Herkes sana yardimci olacak, Alamancilar disinda. Onlar dalga gecebilir, asagilayabilirler. Ama bir donercinin seni ezmesine izin verme.
Zaten cok Turk var. Cok hasretlik cekersen ulku ocagi kiraathanesine git, cay ic.
Ama bence Turklerden uzak dur.

Kendinden de suphe etme bir daha. Mukemmel bir firsati kapmissin.
Almanya'da herkes birbirine selam verir. Haloo demeyi ogren.

Iyi yolculuklar, basarilar!
  • janderzel zartanyan  (12.05.17 19:11:36) 
almanya'ya gitme imkanın varken gideyim mi diye soruyorsan senden ne türkiye'ye ne almanya'ya fayda gelir. kafana göre takıl.


  • loser blueser  (12.05.17 19:33:43) 
tekrar buraya döneceksen hayır.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (12.05.17 19:49:41) 
$aka yapiyor olmalisin gitmesem mi diye dusuneerek.
yds 71 falan hic fena degil, konusma pratigini kazanman maksimum 1 haftani alacaktir. -cok ciddiyim-
erasmustayken ne insanlar gordum, ilerlemelerine sahit oldum.
her seyin boyle istedigin gibi denk gelmis olmasini sakin kacirma.
ben de almanyada staj yapmis birisiyim, y.ici olsun ydisi olsun sonrasinda sana faydasi olacak bir seyi yapmak uzeresin su an sakin vazgecme.
  • jedilance  (12.05.17 22:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.