[]

Tavuk Çiftliği

Yakınınızda bu tavuk işine giren oldu mu hiç. nasıl bir yatırımdır. deneyim varsa paylaşabilir misiniz. biz üreticilerle konuştuk biraz. 1000 tavukla başlasak, 5-10 bine de kümesi filan kuruyoruz. arsa var.

birçok işe kıyasla maddi olarak çok bi riski yok bunun. nasıl olur getirisi. yapılır bi iş mi.
(1000 tavukla ort. yılda 50-60 bin tl civarı yumurta getirisi olur diyorlar)

 
Herhangi bir detaya vakıf olmamakla beraber bir tanıdığım organik yumurta işine girdi. Henüz ortada olmayan yumurtayı bile satıyormuş. Talebin çok fazla olduğunu söyledi.


  • hayde bre  (12.05.17 14:18:33) 
maddi olarak çok riski var aslında.
bir hastalıkta bir gün içerisinde bütün tavukları kaybetme riski var.

  • teritori  (12.05.17 14:26:45) 
ben her defasında yazıyorum bunu. tekrara düşeceğim izninizle.

sadece ama sadece oradan buradan duyduğunuz ve mantıklı gelen işlere girmeyin.

girin bir tavuk çiftliğine 3 ay- 6 ay çalışın. ya da bunu yapan insanlar işe alın. yani körlemesine tavuk işi mantıklı çok para getiriyor ayağına girerseniz batarsınız.

size bu işi öneren bu işin içindeki insanlar ise şu bakış açısından bakın. eğer bu iş 1000 tavukla yıllık 50-60 bin getiriyorsa o adam o çiftlikten 10 tane kurar. bankalar kredi vermek için yarışır o adama. genelde ballandıra ballandıra anlatırlar sizin ürün alacağınız adamlar, sonra gelir düşük olunca "siz beceremediniz" derler.
  • kurnaz  (12.05.17 14:50:35) 
Ben kesim olayında biraz bilgi sahibiyim ama kulaktan dolma tabi . 500k falan bir çiftlik maliyeti. 40k tavuk var bir çiftlikte ortalama. 40-60 gün arası kesime giriyorlar. 2.5 3 liradan falan satılıyor kilosu. zaman zaman 3,5 oluyor. Bu mevsimde mesela gider daha ucuz. Balık yemi yediriyorlar. Tabi pazarlama olayı da önemli. Sen verirsin parayı çekersin krediyi kurarsın çiftliği. Pazarlamayı yapamazsan bittin. İlk önce pazarlamayı düşün. Kim alır kime satarım, kaçtan satarım?? gibi.

Arayın sorun da gidin. Mesela İstanbul'da mısınız en yakın çiftliklerden birine gidin çalışanlarla konuşun sahibiyle konuşun olmadı bir 4-5 ay çalışın.
  • westblack  (12.05.17 15:10:40 ~ 15:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.