[]

Bir scooter sorusu

Merhaba,
Bir scooter almaya karar verdim ve a2 ehliyet icin kursa yazildim. Kullanimimim buyuk kismini besiktas'tan levent'e gitmek gibi kisa ama trafigin yogun oldugu bir rota olusturacak. Bu sebeple kivraklik acisindan 125'lik bir scooterin isimi gorecegini dusunuyorum. Ancak ayda bir iki kez e5 veya teme cikip 25 km yol yapmam gerekecek. Sirf bunun icin 250'lik bir scooter almayi istemiyorum esasen ama eger 125'lik scooter'la o yola cikmak hic akil kari degil derseniz 250'lik bir motor alabilirim.
Scooter'a tek kisi binecegimi de dusunursek benim icin hangisinin daha mantikli oldugunu dusunuyorsunuz?
Tesekkurler.

 
ayda 1 kez 25 km pek muhim değil. temde emniyet şeridi var zaten rahat rahat gidebilirsin.


  • prezarlatif  (12.05.17 12:23:35) 
125cc ile 250cc arasinda cok asiri bir guc farki yok. yani 250cc alinca bambaska bir sey almis olmazsin. 250 ile 900 arasinda var mesela. sen ikisini de ayni Kabul et ama diger ozelliklerine dikkat et motorlarin.

temiz motor mu, fiyat uygun mu, bagaj hacmi genis mi, yeni motor mu, km si fazla mi, teker caplari nasil, surusu, oturusu nasil vs.

125cc motor da e5te gidebilir. emniyet seridinde motor sollanmaz ama. zaten normalde ordan gitmiyor olman gerek.
son surat yardiran bir araba veya motordan ona yol vererek kacabilirsin, onu gecmeye calisarak degil. zaten 125cc bir motor ile yardiran birini hizlanarak gecemezsiniz.

motosikleti almaya giderken mumkunse yaninizda motordan anlayan biri olsun.
  • jimicik  (12.05.17 13:03:56) 
Bilgi kirliliğini bir nebze olsun azaltmak adına;

* 125 ile 250 cc scooter arasında DEV fark olabilir, bunu kenara not edelim (örn. Yamaha Cygnus / D'elight vs Yamaha Xmax 250)

* Yeni başlayacak biri için elbette ki daha küçük hacimli motosikleti tercih etmek mantıklı.

* 125'lik scooter ile İstanbul'da hem E-5'te, hem TEM'de aslanlar gibi yol alabilirsiniz, motora bağlı sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Sıkıntı olsa olsa sürücünün tecrübesizliğinden kaynaklanır, ki öyle bir durumda da büyük motor daha tehlikeli. O yüzden "ayda bir iki kez 25 km yol yapmak için 250'lik motor düşüneyim mi?" eğer 250'lik motoru sadece bu sebepten düşünecekseniz kesinlikle gerek yok.

* 250'lik scooterlar genel itibariyle 125'liklere göre daha yapılıdır. O sebeple 125'likler kadar kıvrak değildir (ama elbette ki yine kıvraktır o ayrı).

* Naçizane önerim Yamaha Nmax 125 yönünde olurdu. Ön arka disk fren olduğu için beğeniyordum zaten, ayrıca ABS'li satıyorlar artık. Daha ne olsun?
  • gonion  (12.05.17 13:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.