[]

korsan kullanilmayacan bilgisayar programı var mi

ozellikle bilgisayarcı ve yazılımcılara soruyorum ama bu iki gruptan olmayanlar da cevap verebilir.


populer olabilecek bir program yazdiniz ve bunu satmaya basladiniz. bunu warez olmaktan nasil kurtarırsınız? kurtulmus olan da var mi bildiğiniz?


dusunuyorum dusunuyorum aklıma gelmiyor varsa da.

 
satacaksanız ve para kazanacaksanız ben size bunun yolunu söylerim ama her satış başına %3 alırım.


  • kurnaz  (12.05.17 01:33:11) 
yok herhangi bur sey yazacak kapasitem yok. hello world bile yazamam. brlki matlabde kurcalarsam yazarim hehe. oyle bir sey yok benim icin.

merak ettigim sey bu olabilir mi? engellenebilir mi bu warez olayi?

aklima gelen tek sey programa sahip olsalar da ayni kisilere ayrica online bir hesal actirmak ve programı online kullandirtmak ama bu mantikli degil tam olarak.
  • blue eyes white dragon  (12.05.17 01:37:06) 
Programa sik sik guncelleme yaparsiniz ve yeni versiyonda yaratilan veya kaydedilmis dosyalarin bir onceki versiyonda bile acilmasina izin vermezsiniz. Tam cozum degil ama bir nebze olsun korsan dostlarimizi yildirir.


  • luchetti  (12.05.17 01:44:06) 
nesi mantıklı değil peki?


  • kurnaz  (12.05.17 01:44:29) 
yok, zate buna gerek de yok aslında. çünkü o programı korsan kullanan aslında zaten sana para ödeyip satın almayacak kişi.

mesela yazılım sektöründe büyük firmalar ne yapıyor ? hem programı satın alırken hem de belirli bir yıllık ücret ödeyerek hem destek hem de bakım paketlerini alıyorsun. kendi başına ekibin debelenerek 1 yılda yapacağı projeyi o destek ile 6 ayda bitiriyorsun.

diğer türlü programı kaçak kullanan kişinin teorik olarak firmaya bir zararı yok. mesela elektronik sektöründe kullanılan altium isimli bir yazılım var fiyatı 6000 euro. bunu hiç bir amatör satın almaz ama bir şekilde çoğu kişi başlangıçta kullandığı için işler profesyonelleşince alıştığı programı satın alıyor.

özetle kilit koymak yerine doğru destek ve pazarda doğru konumlandırma daha hayati.
  • orpheus  (12.05.17 06:30:42) 
her islemde senin sunucundan onay alır, her işlemden sonra senin sunucuna ufak bir dosya gönderecek şekilde yazarsan korsan kullanan kim varsa keklik gibi avlarsın. yani muhtemelen.

bir de her açılışta lisans dosyası yenilemesi istersin. ansys öyle yapıyor. lisans dosyasını da kendi sunucunda onaylarsın, büyük oranda iş görür.
  • babilbaligi  (12.05.17 10:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.