[]

Ekşi sözlüğe girmek istememe hissi

Sizde de böyle bir his var mı?
Çok değerli yazılar görebiliyorum ama gerek aktrollerin iğrenç karalama başlıkları olsun gerek sözlük formatına aykırı girilmiş en bayağı forum sayfalarında görebileceğimiz başlıklar sözlüğe girmeden önce düşündürüyor. Sözlük yönetiminin pek rahatsız olmadığı da ortada.
Bu duyuru da benim tepkim olsun. Peki siz ne düşünüyorsunuz?


 
Özellikle debe kalktığından beri ekşisözlüğe girme sıklığım azaldı. Artık sadece tek başıma yemek yerken okuyorum.
Saçma başlık sayısı arttı senin de dediğin gibi. Ekşi güzel bir hazine, içinde kıymetli ve güzeş yazılar var. Ama çöp daha fazla.

  • helena  (12.05.17 00:56:36) 
ben çok extreme bir şey aramıyorsam girmiyorum artık.

debe olduğunda her gün okurdum debede ne var ne yok diye, en son o kalktığından beri çok azaldı giriş sayım.
  • kurnaz  (12.05.17 00:59:01) 
duyuruya girebilmek icin giriyorum mecbur. birde gun icinde aradigim bir teknik terim varsa aratmak icin/


  • jedilance  (12.05.17 01:01:24) 
ben de bir şey aramıyorsam girmiyorum.
geçenlerde şimdi hatırlamadığım bir başlığa bakıyordum. sozluk formati, tanim falan yalan olmuş. böyle alt alta karşılıklı sohbet etmişler. zaten rezillesmisti, iyice leşi çıkmış.
eskiden okumaya doyamazdım.
  • balik kraker  (12.05.17 01:01:44) 
Bir zaman bir badimle konuşurken, "Yahu sözlük hata verdi, 5000 insan engellemişim de sınır oymuş." demişti bana. Çok karşı çıktığımı hatırlıyorum, "Birçok farklı görüş var hoşumuza gitmese de, en kötü ihtimalle okur geçerim." demiştim hatta. Sonra kendisi de bütün bilgilendirici entry'lerini silip kayboldu gitti, tıpkı diğer bütün kaliteli yazarlar gibi.

Sayı 5000 olmasa da, sözlüğün kalitesini düşürecek kadar kötü olduğunu düşündüğüm entry ve başlıkları engellemeye çalışıyorum hâliyle. Yönetimin zerre umursamadığı şeyi yazarlar kendi başlarına hallediyor işte. Bir profil değişikliği oluyor, talepler ortadayken futurama sayesinde kullanılabilir şekilde geri kazanıyoruz sözlüğü.

İçerdiği muhteşem entry'lerin hatırı için, hiç girmemek yerine girmeme mani olanları göz ardı etmeye çalışıyorum. Hoş bir yöntem değil esasında ama size de tavsiye ederim. Noktalama işareti yerine küfür kullanılan, okuyana bir şey katacağına "Bu neydi ya?" gibi bir tepki verdiren, sinir krizi geçirtecek kadar aykırı entry'leri görmezden gelin; nispeten çekilebilir oluyor.
  • tel tokasini duzelten samuray  (12.05.17 01:02:00) 
Sözlük bozdu klisesi var ama son 2-3 senede okunur olmaktan tamamen çıktı sözlük. Hani o eski eski sözlük markasının altı tamamen boşaldı. Türkiye ortalamasına indi ve her başlık aptal dolu, hangi başlığa girsem silme beyinsizlik kaynıyor. O yüzden buraya girmeye başladım, henüz pek kesfedilmedi burası.


  • doxanikee  (12.05.17 01:19:35) 
Kanzuk moderatör vs ne varsa kaldırdı zaten, eski sözlük ortamını koruma gibi bir gayesi yok hatta daha fazla çaylak alımını destekliyor. Twitter gibi herkes istediğini yazsın havasında takılıyor ve tek amacı elbette para, kurumsal bir şirket gibi bireysel bir sözlük vizyonu yok.


  • neferkitty  (12.05.17 01:23:27) 
cok uzun zamandır var sadece spesıfık bır bılgı almak ıcın gırıyorum


  • hopp  (12.05.17 01:24:45) 
aşırı şekilde manipulasyon ve propaganda yapılıyor sözlükte.
ee kapatılmamanın diyeti sanırım bunlar.

düzgün takılınabilecek bir yerler bilen varsa haber etsin.
  • supermatik  (12.05.17 01:48:18 ~ 01:50:34) 
Troll'leri geçtim. Sözlükte gerçekten "bilgi" yok. Geçen kütlesel debi başlığına bakayım dedim. Başlık "kutlesel debi" olarak duruyor. Bir kişi bile düzeltmemiş başlığı. Fizikte, matematikte var olan en temel kavramları bile bulamıyorsun. Ben sözlüğü hep bilgi edinmek için kullandım. Güzel yazarların kaliteli yazıları sitenin başka bir güzelliği oluyordu. Şimdi onlar zaten gitti. Bilgi zaten yok. Kural yok. Moderatör yok. Çok iyi yazarlar tanıyorum ama ortalık düşük zekalıdan geçilmiyor. Eskiden itü sözlük'te bile küfürlü ve bakınızlı bir entry anında silinirdi. Hatta devamı uçurulma nedeniydi. Bugün bir başlığa bakıyorsun, 35 tane bakınız var. Bazen kafa dağıtmak için okuyorum. Onun haricinde tırt.


  • dissendium  (12.05.17 01:58:14) 
mumkun oldukca badilerin yazdiklari & badilerin favladiklarini okuyorum. bunlarin dışında bakmamaya çalışıyorum. çünkü felaket zaman kaybı. bir sürü çerçöp insanın yazdığı şeyi niye okuyayım?

badilerin favladigi yazari badi yapiyorum. bazen bi yazisini begenip badiye eklediğim kişi saçmasapan şeyler yazınca çıkarıyorum.
  • tabudeviren  (12.05.17 09:06:00) 
Allah debeoku sitesini yapandan razı olsun her gün ordan okuyorum özet geçmiş gibi oluyorum, onun dısında sadece spesifik bir arama yapacaksam ekşide şansımı deniyorum.


  • Sulfoxaflor  (12.05.17 16:29:05) 
sözlüğün 2002 yılından beri okuru, 2003'ten beri de yazarıyım. yeni değilim yani.
ilk tanıdığım yıllarda benden her anlamda "üst" (yaş, birikim, statü vs.) insanların cirit attığı bir ortam olduğunu düşünür (öyleydi de), ağzım hayranlıktan ayran budalası gibi "ehe" pozisyonda donmuş okurdum.

hatırlıyorum da, az buz zaman geçirmezdim başında.

şimdi dediğin gibi, bakasım gelmiyor. böyle dudağımın kenarı tiksintiyle büzülmüş, çemçük ağızla göz atıyorum arada. bu sadece benim tadımın kalmamasıyla ilgili değil.

yine de kutsal bilgi kaynağıdır tabii, bu anlamda çok değerli olduğunu düşünüyorum. hâlâ...

ben asıl birkaç ay öncesine kadar duyuru'ya merak edip bakmamıştım bile, burada ne varmış diye. yani duyuru kafamda bir şeyler alınıp satılan, kedilere yuva filan aranan bir yerdi. girdim baktım bayağı frame var, akıyor. zaman geçiyor, takılıyorsun yani...

şaşırdım doğrusu.
  • filteria  (12.05.17 16:51:54 ~ 17:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.