[]

Mirasla ilgili olarak yardım

Merhaba,

Dedem vefat etti. Annemler 3 kardeşler bir de anneannem var. Dedemin bahçeleri vardı ve çiftçiydi. Dayım anneme bahçeleri tek tapu yaptıklarını, annemin kendi hakkını onlara kiraya verdiğine dair bir şey imzalaması gerektiğini söylemiş. onlar ekip biçiyordu. Annemin şimdilik kiralama gibi bir niyeti yok. ki kira falan ödemezler zaten.

Bir şey anlamadık.

1. Neden kira sözleşmesi istediler dediler bize? Sigorta vb. şeylerle ilgili olabilir mi?
2. Annem olmadan miras işiyle ilgili olarak tek tapu dedikleri şeyi yapabilirler mi?
3. Mirasla ilgili olarak prosedürü anlayabileceğim bir şekilde birisi anlatırsa bize çok yardımcı olmuş olacak.

Teşekkürler.

 
Veraset ilamı almanız gerekiyor. Sulh Hukuk mahkemesine başvuru yapın. Anneniz her önüne gelen şeyi imzalamasın. Miras ciddi bir boyuttaysa bir avukata danışın.


  • dissendium  (11.05.17 23:02:13) 
Başın sağolsun. Önceki hafta benim de dedem vefat etti. Babamlar da 3 kardeş, bugün 3ü birlikte tapuya gitti, ayrı tapular yaptırdıklarını söylediler. Bildiğim kadarıyla annen olmadan tapu işlerini yapamazlar. Bildiğim bu kadar malesef.


  • manuel mandalina  (11.05.17 23:04:05 ~ 23:05:12) 
başınız sağolsun.
söyleyeceklerim yarım yamalak bilgime ve çeyrek aklıma dayanmaktadır.

merhumdan kalan her şey altsoya ve eşe ait.
merhumun mirasının dörtte üçü çocuklarına, dörtte biri sağ kalan eşine ait.

tek tapu, kadastral durumu belli olan bir araziye tek bir kişinin sahip olması demektir.
şu anda tapuda, anneanne ve üç kardeşin dörtte birer payı var. miras kalmış olması sebebiyle bu elbirliği mülkiyetidir(medeni kanun'da böyle geçiyor). elbirliği mülkiyetinde tapu üzerinde değişiklik yapmak için 4 paydaşın en az 3'ünün rızası gerekir (çoğunluk). yani anneniz olmadan değişiklik yapılabilir. ya da bu mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi ile ilgili mirasçılardan birinin mahkeme talebi yeterlidir.

kira sözleşmesi için de paydaşların çoğunluğunun rızası gerekir diye düşünüyorum. kira sözleşmei vergiyle alakalı şeyler için gerekli görülüyor. ancak paydaşlardan birisi kira sözleşmesi ile arsayı tamamen kendi kullanımına almak istiyor olabilir.
dediğim gibi uzman değilim.

ekleme: manuel mandalina'nın dediği paylı mülkiyet. yukarıdakinden farkı mülkiyet bir tane değil. kaç paydaş varsa o kadar mülkiyet var ve herkesin arazisinin sınırları belli. dolayısıyla kendi tapusunu satmak isteyen kimseye sormadan satabilir. yapabiliyorsa bina yapabilir. kiraya verebilir veya ateşe verebilir.
  • attirmayin makedonun kafasini  (11.05.17 23:12:41 ~ 23:32:45) 
inanmayın. çünkü aynı senaryo ile anneannem annemden imza istedi. üstelik "babanın maaşını alamıyorum, sizlerin (yani senin ve kardeşlerinin) imzası gerekiyormuş." denildi. annem de annesine güvendi tabii. imzaladı ve annemin üstüne hiçbir şey kalmadı. ne var ne yok anneannem kendi üstüne geçirdi. sonradan da dayımlara paylaştırdı.


  • m e b  (11.05.17 23:23:56 ~ 23:25:06) 
ben bir yandan da kanun falan okuyorum seviyorum bu konuları.
ne olur ne olmaz, okumadan imzalamayın, okuduğunuza da güvenmeyip okuduğunuz metindeki tabirleri araştırın veya bir avukat tutun.
avukat en temizi olur.
  • attirmayin makedonun kafasini  (11.05.17 23:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.