[]

Letonya'ya Riga'ya çalışmak için gitmek - Tavsiye alınmalık

selamlar.

yazılım mühendisiyim. istanbul'da çalışıyorum. 2 gün önce letonya'da riga'da faaliyet gsöteren çok uluslu bir şirketten kabul aldım. maaş olarak burası ile euro cinsinden aynı maaşı verdiler. riga'da yaşam standartı maaş aynı olmasına rağmen daha da yükseliyor vs.

benim sorum ise şu; asıl amacı almanya, hollanda gibi 1. dünya ülkesine gidip yazılım mühendisliğine devam etme amacı olan birinin bu ülkeye, bu şehire gitmesi ne kadar doğru olur? araştırmalarıma göre buranın insanı biraz soğuk deniyor. insan psikolojisi nasıl etkilenir? değer mi değmez mi?

 
Beklentilerinizle ile alakali bence. Kariyer odakli dusunuyorsaniz Riga ya gidip yerlesip alismaniz zaman alacaktir ve zaman kaybi olur. Diger turlu istdan mevcut ortamdan bunalmis ulkeden bir an once cikma derdindeyseniz Riga dusunulebilir.

Kesinlikle bahsettiginiz ulkelere gitme dusuncesindeyseniz Riga ekstra bir avantaj saglamaz bence ve masrafiniz olur.
  • fin  (11.05.17 22:04:10) 
abi dilini bildigini ulkeye gitsen bile her turli expat olacaksin, o yuzden international ortamlari nasilmis onu arastirmaya bak.
orada calistigin surenin avrupada gecerli bir oturma izni/calisma izni turunden birsey katkisi ne sekilde olacak? buna gore simdi kalip almanyayi mi zorlamali yoksa avrupaya ne kadar erken gidersen o kadar kar gibi mi degerlendirilmeli.

  • jedilance  (11.05.17 23:16:19) 
almanya, hollanda vb ulkelerde kabul alma imkanin varsa dusunme bile. riga anca trden gitmek icin yasanilacak bir yer. 2-4 gun turistik gezilir ama yasanmaz.


  • eksimtrak  (12.05.17 00:21:10) 
Almanya hollanda gibi ulkeler pek geri donmuyor kolay kolay linkedin'den falan basvurunca


  • okanlash  (12.05.17 16:25:58) 
letonyanın vereceği çalışma vizesi hollandada geçerli olcak mı? önemli olan soru bu bence. alanım yazılım diil ama ben de iş arıyorum ve gördüğüm kadarıyla ilanlar genelde "hollandada çalışma izni yada eu pasaportu olan" şeklinde.


  • miss magara kadini  (12.05.17 16:54:52) 
Blue card veriliyor ama 1 yillik


  • okanlash  (15.05.17 09:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.