[]

İngiltereye giderken valiz

Hazirandan itibaren yaz ve sonbaharı aylarını orada geçireceğim.
Sorum şu; ne şekilde bir valiz hazırlamam gerekir?
muhtemelen bir 3 ay sonra geri gelip gidebilirim fakat yaz için nasıl kıyafetler götürmem gerekir acaba?
Havası suyu nasıldır?
Son olarakta neler eksik kalmamalı, uzun süreli yurtdışı çıkışlarınızda nelere dikkat ediyorsunuz?

 
Neresine gideceğinize göre değişir tabii ama ben yazın büyük kısmını yine kazakla falan geçiriyorum.
Bir trençkot veya ceket iyi olur, ama sonbahar için kabanımsı bir şey giyersiniz yine.
Canınız ne isterse onu götürün, ingiltere yaz kış bir yanda şortlu ve parmak arası terlikli boynuna atkı sarmış kişinin, askılı tişört üstüne kürk giymiş biriyle yan yana yürüdüğü bir memleket.

Özellikle bir şeyin eksikliğini aramazsınız herhalde, her şeyi orada da bulursunuz. adaptör götürürsünüz onların fişlerine uyan. oradan da alabilirsiniz tabii.

koşuyorsanız falan, koşu ayakkabılarınızı götürürsünüz. Bir sürü yerde park, koşu alanı veya koşan insan görürsünüz zira.
  • sopiro  (11.05.17 14:46:35 ~ 14:47:28) 
Çantada surekli tasiyabilecegin ebatlarda bir yağmurluk tavsiye ederim. Ve su gecirmez aykkabi/bot.

Ufak tefek ihtiyaçların olursa Primark da o tip şeyler çok hesaplı. Oxford streette vardı bir tane.

Uzun süreli yurtdisinda bulunacaksam sağlık sigortası yaptırırdım.
  • betsy  (11.05.17 15:03:59) 
nereye gidersen git yanında onlarca çorap ve çamaşır götür. Avrupada çorap çok pahalı. Ben "yeaaa ordan alırım çorap taşınır mı" diye 4 çift çorapla gittim, en uyduruk çorabın tanesinin 4 euro olduğunu gördüğümde oturup ağlayacaktım. Hayır bi de çorap yer kaplayan bir şey değil, niye almadım yanıma bilmiyorum. Avrupada geçen 8 ayın sonunda calzedonia'yı zengin etmiştim.

Kadınsan sürekli kullandığın ufak kozmetik ürünlerini de depolayabilirsin. Bizim burada tırt bulduğumuz beğenmediğimiz markalar bile avrupa'da aşırı pahalı.

Küçük ve kaliteli bir şemsiye ve kışlık kaban götürmeyi unutma. Sonbaharda baya soğuk olabilir tek trençkot kesmez.
Bot götür. Genel olarak layering yapabileceğin kıyafetlere yönel, hava bok gibi değişken olucak çünkü. Gündüz fırtına koparken akşamüstü terleyebilirsin. Ve birbiriyle kombinlenebilen şeyleri götür. Geçen sene giymediğin hiçbir şeyi boşuna "ya belki orada giyerim" diye yanında taşıma, giymezsin.
  • duru arsnova  (11.05.17 16:42:01) 
Birbiriyle kombin yapabileceğin şeyler götür. Valize koyduğun ayakkabı, ceket vs. en az birkaç şeyle uyumlu olsun.
Çorap-çamaşır +1

  • chitosan  (11.05.17 18:00:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.