[]

içtiğiniz en değişik çay ve kahveler nelerdi?

Belki bilindiktir ama size değisik ve güzel gelmistir ya da Türkiye'de yoktur ama yurtdışında denemissinizdir vs. Değişik olarak içtiginiz bir cay / kahve var mı? Denemek istediginiz ama henüz denemediğiniz de olur biraz kültürlenme amaçlı paylaşabilir misiniz? Eğer düzenli alıyorsanız nereden aldığınızı da eklerseniz çok güzel olur. Teşekkürler şimdiden ^^




 
Bubble tea.
İçinde kapsül şeklinde toplar olan, isteğe göre meyveli-kakaolu-sütlü vs. birçok seçeneği olan muhteşem bi içecek.
Pipetle hüpletirken boğazınıza kaçması bile güzel :)
Bikaç sene önce Almanya'da içmiştim, sonra hiç denk gelmedim, ama unutamadım da.
  • megalomaniac  (11.05.17 12:00:42) 
Kopi Luwak içmiştim, kahve sever bir insan olmadığım için tadı bana farklı gelmemişti.

Ama kahve seven arkadaşlarım bayılmıştı.

www.most-expensive.coffee
en.wikipedia.org
  • crown  (11.05.17 12:06:22) 
Bubble tea+1

Ben yesilcaylisini içmiştim, içindeki topların bir tadı yok aslında ama eğlenceli oluyordu içmesi. Fransa'da 2-3 kere içtim, bir daha da denk gelmedim.
  • fraise  (11.05.17 12:07:15) 
menengiç kahvesi kadar 'içilmemesi gereken bir şeyi içtim sanırım' hissi yaratan bir içecek daha görmedim.
Kahve diye guaj boyalı sudan içtiğim çok oldu, onun bile gideri var.

  • sadegazoz  (11.05.17 12:08:07) 
çiçek gibi açan çaylardan içmiştim.
chado'da satılıyor. web sitesinde bulabilirsiniz; chado.com.tr

  • kayranin kedisi  (11.05.17 12:11:49) 
Matcha cayi. Ilk japonyada icmistim, bayildim. Yanimda getirmistim de, bitiyo tabi.

Hindistanda chaiwalla lardan alinan chai masala. Yine hindistandan tulsi cayi.
  • kuehles blondes  (11.05.17 12:16:36) 
@kuehles blondes matchayı denemek aklımdaydı japonya'a çikolataların içine bile katıyorlarmış onu çok merak ediyorum ben de :)


  • neferkitty  (11.05.17 12:26:42) 
fredo espresso - yunanistan

bir bardak kırık buz ve şekerin içine bildiğimiz espresso'nun konulması aslında. ama bence i-na-nıl-maz oluyor. özellikle yaz sıcağında.
yunanistan'a giderken "yaşasın sürekli bundan içicem" diye seviniyorum.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (11.05.17 12:31:48) 
Birkac sene oncesine kadar bilmedigim ama cok sevdigim - Roiboss. Vanilyali, Cilekli ya da sade hali. Julius Meinl´inkiler basarili. Türkiye´de sallama cay seklindeki hali G ile baslayan bir vitamin, protein tozu vs. satilan yerde var. Adini hatirlayamadim. Roiboss´ta tein maddesi yok. Ic icebildigin kadar.

Sencha Yesilcay cok güzel. Türkiye´de var mi bilmiyorum. Arjantinlilerin ozel bardaklara koyup ictikleri Mate´yi de begenmistim.

Kahvede beni sasirtan bir sey olmadi daha.
  • buf-e kür  (11.05.17 13:14:49) 
Green tea latte.

Hic tavsiye etmem.
  • superfluid  (11.05.17 13:34:49) 
Matcha tea latte - Urth cafe'ye gidip içmeden olmaz dedim, matchayı sevmeme rağmen latte halini beğenmedim. Siz burada satılanları da soruyorsanız matcha Türkiye'de satılıyor. instagram'da biostoretr yazın Ayhan Ercan ürünleri müthiştir. Yurtdışında satılan Puka'nın matcha çayları aromalı ve sade olarak çok güzel.

Aromalı Chai Tea Latte - Bildiğimiz chai tea latte şeker deposu, doğalı evde çok rahat yapılıyor, Doğuş Çay, Chado vs satıyor. Yurtdışında ise chai karışımları var portakallı, beyaz çikolatalı chia vs. bunlar cidden değişik ve çoğu insanın bilmediği ürünler.

Bubble Tea - O içindeki balonlar bana aşırı yapay geliyor hiç hoşuma gitmedi ancak seveni bayılıyor ve Türkiye'de bir kaç mekanda satılıyor o da var.

Kombucha - Fermente çay, şuana kadar sadece Ankara'da bir mekanda gördüm. Yurtdışında marketlerde çok rahat bulunuyor.

Türkiye'deki gurme çay markaları Chado, Melez Tea vs bana fiyat performans ve lezzet olarak çok başarılı gelmiyor ancak çay kültürünü arttırmak ve yeni çaylar denemek için şans verilebilir.

Kahve olarak ben de en ekstrem Kopa Luwak diyorum yalnız bilinmiyorsa kendisi aynı isimli hayvanın dışkısından ayıklanıyor. Baya enteresan :)
  • mgm  (11.05.17 15:18:07) 
Coca tea - Peruda cay niyetine bunu iciyolar. Coca bitkisinin yapraklarini demleyip veya sadece uzerine sicak su dokup bekletip icebilirsin. Kafein tadinda uyarici etkisi mevcut. Ek olarak ayni yapraklari top yapip yanaginin icine yerlestirip emmek suretiyle de tuketebilirsin. Ben cok begenmistim hatta olsa burada baslica iceceklerimden olur. Ancak bitkinin bu hali zararsiz olsa da islenmis hali uyusturucu hammaddesi olarak kullanildigi icin Peru disinda pek hos karsilanmiyor. O yuzden yine gidip yerinde tuketmek lazim.


  • bartman  (11.05.17 16:47:45) 
Bugün Chai Masala çayını denedim ve çok beğendim :)

Çok keskin bir tadı yok, hafif bergamotlu cayı da andırıyor ama ben çok hafif demledim icindeki zencefilden korktuğum için ona rağmen içimi çok güzelmiş. Tavsiye ederim size de. Yeni bir şey denerseniz siz de ekleyin buraya güzel olur bence ^^
  • neferkitty  (13.05.17 13:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.