[]

Schengen'i farklı ülkeden almak

Selamlar ahali,

Yaklaşık 10 gün sonra acil bir konferans için estonyaya gitmem gerekli, vizeci arkadaş bana italya'dan almamı önerdi estonya vizesinin yetişmeyeceği için.

Estonya'da kapıdan çevrilme durumu olur mu sizce?

 
bir şey olacağını sanmam. sorun çıkarsa açıklarsın, acil almam gerekti vs, konferans davetiyen de yanında olsun. bişi olmaz.


  • cekilmis gayfe  (11.05.17 11:24:51) 
Aynı durumu çek cumhuriyeti için yaşamıştım. İtalyadan almıştım. Kapıda dönüş biletimi sordular. Buradan italyaya geçicem dedim. Onunla ilgilenmiyorum dönüş biletinizi soruyorum dediler. Dönüş biletim çektendi tabi. Gösterdim. Tamam sıkıntı yok dediler. Dönüş biletiniz yanınızda olsun yeter bence. Garantiye almak için italyadan dönüş bileti gösterebilirsiniz bence.


  • pshasha  (11.05.17 11:30:49) 
Kapıdan çevrilmezsin ve İtalya'ya hiç gitmeyeceksen mesele yok ama bu vize ile daha sonra İtalya'ya gidersen ya da bilhassa ileride tekrar vize almaya çalışırsan sorun olur.
Bu vize ile gidersen, en fazla niye önce buraya gelmedin falan derler ama sıkıntı olmaz. Bir daha İtalya'dan vize vermeyebilirler ya da tek girişli 10 günlük falan verirler uyarı niteliğinde.
Uzun lafın kısası İtalya'dan vize alıyorsan önce İtalya'ya girmen lazım.
Tavsiyem Fransa'dan al.
  • tiny penny  (11.05.17 11:44:57) 
2 defa yaptim.sikinti olmadi. ama gene de kil birine denk gelirsen bilemem.


  • mayeskuel  (11.05.17 11:58:01) 
kapıdan çevrilebilirsin. kuzenim yeni alınmış 5 senelik finlandiya vizesi ile avusturyaya gelirken, daha uçağa binmeden türkiyede bindirmediler, "şu aralar kapıda çevirme çok oluyor almıyoruz" diye.

sanıldığından fazla oluyor kapıda çevirme olayı.

şu kadar rahat şekilde "kapıdan çevrilmezsin" diyebilen arkadaşlar nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorlar hayret ediyorum.
  • kurnaz  (11.05.17 12:09:00) 
Çok kez yaptığım için rahat söylüyorum; hatta sonunda uyarı da aldım.
Kapıdan hiç çevrilmedim; en kötüsü Yunanistan'a artık bilmiyorum kaçıncı kez İtalya vizesiyle girerken soruşturuldum. Bir kağıt imzalatıyorlar, yanında kaç para var, nerede kalacaksın..vs sözlü beyanda bulunuyorsun; o kadar; akabinde çıkarken bir sorun yaşamadım.

  • tiny penny  (11.05.17 12:50:07) 
@tiny penny

sen çok kez yaptın, kaç kere yaptın bugüne kadar? 10? 20? ben son 10 senedir 3 schengen ülkesinde yaşadım, binlerce tecrübe dinledim, bana ve yakınlarıma, birebir tanıdığım insanların başına gelenleri gördüm, dinledim. bizzat benim başıma bile gelenler oldu oturum ile gitmeme rağmen. bu tecrübelerin hiçbiri güzel şeyler değildi ve geleceğini değişltirebilecek sonuçları olabiliyor bu durumların.

mesela senin bu yaptığın sonrası sınırdan çevrilmen ileride master ya da doktoraya giderken 3-6-9 aylık güvenlik soruşturulmasından geçmene neden olabilir. ya da direkt olarak vize verilmeyebilir. bunlar extreme gibi doğru ama olan/oalbilen şeyler.

vizelerle, devletlerle, resmi dökümanlarla oyun olmaz.

senin durumun tecrübesizlik ile yoğrulmuş bir cesaretten başka bir şey değil.
  • kurnaz  (11.05.17 13:12:22) 
Tamamen şans. Daha once estanyoya giriş yapıp yapmadığına, tipine ve görevliye bağlı bir durum.
Ben hiç yapmadım ama yapan ve önümüzdeki ay yine bu riski alarak yapacak arkadaşlarım var. Tipin uygunsa ve kalacak yer, dönüş biletini gösterebiliyorsan yüksek ihtimalle geçebiliyormuşsun.
Fakat, kural olarak vizeyi hangi Schengen ülkesinden aldıysan ilk once o ülkeye giriş yapmalısın.
  • kismisolungac  (11.05.17 14:14:28) 
Acik ve net söylüyorum. Fransa,almanya,italya bu 3 ulkeden aldigin vize ile herhangi bir schengen ulkesinden geri cevrilme ihtimalin SIFIR.


  • goodman  (11.05.17 14:15:12) 
kurnaz +1

ben farklı bir nedenle hollanda'dan geri çevrildiğimde, benim gibi geri çevrilen Türkler olarak bir araya geldik. Bunların yüzde doksanı Fransa dahil farklı yerlerden vize alıp da Hollanda'ya girmeye çalışanlardı. Hatta o dönemde döndükten sonra grup kurduk, dilekçe falan yazdık falan, pek bir şey olmadı.

diğer taraftan beraber gittiğim arkadaşım da başka bir yerden almıştı ama tur ile gittiğimizden dolayı o elini kolunu sallayarak girdi. yani bu işler tamamen kapıdaki gümrük memurunun insiyatifinde.

insanlar nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor ben de şaşkınım.
  • vejeteryanvampir  (11.05.17 15:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.