[]

saint benoit öğrencilerinin yaptığı dingilliğin sebebi nedir?

sabah sabah bunu yapmalarının sebebi ne acaba?
özel bir günleri filan mı diyecem ama neredeyse 7 yıldır bu güzergahı kullanırım ilk defa görüyorum.

eksisozluk.com

 
mezuniyet kutlamasıymış. ulan siz mezun olsanız ne hayrınız olur bu ülkeye be


  • teritori  (11.05.17 08:51:59) 
okulda batı eğitimi var ama kafalar ortadoğulu


  • cedex  (11.05.17 09:04:11) 
mezuniyet kutlaması olarak yapıyorlar bunu. geçen sene de olay olmuştu diye hatırlıyorum.

çok afedersiniz bunlara hayatı öğretmeyen ebeveynlerinin kafasına sıçayım ben. genelleme doğru olmaz tabi ama genel olarak bu çocuklar ne o evde yaşlı yaşadığını, ne insanların 8'de işbaşı yapmaları gerektiğini, ne de o güzergahı kullanarak acil işi olabilecek insanları düşünebiliyorlar. hayatlarında böyle kavramlar yok çünkü. saat 8'de okul dışında insanların bir yere yetişmeleri gerektiğine basmıyor kafaları. okulları için ödenen 30-40k tl nasıl kazanılıyor farkında değil çoğu. ailelerine sorsan "ay bizim çocuk çok farkındalık sahibi" der ama teorik bilgi ile saygı arasındaki farkı çocuğuna anlatmadıktan sonra da bi sike yaramaz o okul.

evlenme teklifi etmek için e5'i trafiğe kapamaktan bir farkı yok gözümde. iyi ki bugün işe arabayla gelmemişim.
  • orange coffee  (11.05.17 09:35:01 ~ 09:37:37) 
geçen hafta aynısı bağdat caddesinde st joseph'liler tarafından yapıldı


  • try again fail again fail better  (11.05.17 09:43:52) 
cocuklar kutlama yapmis. bir kotulugunu gormedim. kafalar ortadogu falan diyen tripler cok yaniliyor.


  • charlotte blanc  (11.05.17 10:21:32) 
Gençler eğlenmiş işte ya. Geriye kalan 100'lerce lisenin öğrencileri de mezuniyetlerini böyle kutlasalar keşke. Ortam şenlenir. Te Allahım.


  • auroraaurora  (11.05.17 10:25:45) 
@konuşma: ben gençlerin eğlenmesine hatta bu şekilde eğlenmesine karşı değilim. tabi ki eğlenecekler, kanları kaynıyor biz de geçtik o yaşlardan. neler neler yaptık. ama sabahın 7'sinde bunu yapmak süzme dingillik. bunun tahammül edememekle filan da alakası yok.

sözlükte yazdım, bilgi paylaşılan bir yer olduğu için.
twitter'da yazdım, kendi sorumlu oldukları öğrencilerin yaptığı terbiyesizlikten rahatsız olduğum için.
duyuruya yazdım, bunun ne amaçla yapıldığını bilmediğim ve merak ettiğim için.

keşke okula gidecek zamanım da olsaydı da okulda da "ne yapıyorsunuz kuzum siz" deseydim.
  • teritori  (11.05.17 10:31:25) 
Bence bu Turk olmakla ilgili bir sey, lise ya da universiteden bagimsiz (aynisini ODTU de mezuniyette yapiyor mesela).

Turk oldugumuz icin mezuniyette, dugunde, mac kazaninca, sunnette vb her turlu olayda konvoy yapmamiz lazim.
  • crown  (11.05.17 10:33:25) 
Her gun sabah 7de yapilsa tamam da alti ustu 1 sabah 1 saatligine yapilmis bir sey. Bu kadar mutsuz olmaya gerek yok sanki.

Kisaca @konusma +1
  • kuehles blondes  (11.05.17 10:36:59) 
Finlandiyada da yapılıyor mezuniyette konvoy. Koca kamyonlarla ustelik. O yuzden çok da şeapmamak lazım. Ama sabahın 7si biraz abartı olmuş tabi.


  • halanne  (11.05.17 10:49:35) 
Ben sabah 7'de yürüyüşe başlayacak motivasyonu kendilerinde bulmalarına hayret ettim. Tamam saatini 1-2 saat ileriye alsalar güzel olurmuş.

Maç için senede kaç defa konvoy olur kimse birşey demez, gençler hepi topu hayatlarında bir defa olacak bir eğlence yaparlar ne vatan hainlikleri kalır ne görgüsüzlükleri.
  • chitosan  (11.05.17 13:40:28) 
Almanya'da okulun son günü sabahtan boyle konvoy yapıyorlar. Biraz avrupai bir gelenek ama Saınt Benoit'ten de mezuniyet kınası beklenmez değil mi?


  • buf-e kür  (11.05.17 13:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.