[]

Kiracıya İcra Takibi ile Alacakların Alınması

Merhaba,

Kiracımızdan 6 aylık kira alacağımız var buna ek kalmaya devam ederse 6 aylık şeklinde ödediğinden bir 6 daha kira alacağımız var. Bugün yarın çıkacağım ödeyeceğim şeklinde oyalarken bugün ödemiyorum icrayla al diyor.

Bu işlem nasıl yapılır? Avukat masrafı ne kadar tutar? Avukat masrafımı da kiracıdan alabilir miyim? Sürece nasıl başlamalıyız?
Ankara'da bu iş için direk mahkemede sonucuna göre karşıdan parasını alarak bu işlemi yaptıracağımız bir avukat bilen var mı?

 
masrafın ne kadar tutacağı ne kadar alacağınız olduğuna bağlı.

www.kazanci.com bu linkten kendiniz hesaplayabilirsiniz. avukatlar yüzde olarak çalışır. en az %12 alırlar. herhangi bir avukat bulup kendi ücretini davayı kazanınca alacaği konusunda anlasmaya calisabilirsiniz.

edit: asagidaki arkadas yazinca soruya tam cevap vermedigimi fark ettim. avukata vereceginiz parayi karsidan alamazsiniz. davada yuzde ile bir vekalet ucreti tayin edilir. o avukatindir. sizden ayrica ucretini de alir. 100 bin lira gibi yuksek miktarda bir takip yapiyor olsaydiniz avukat ben sizden ucret almiyorum, cikacak vekalet ucreti ile yetinirim diyebilirdi. fakat muhtemelen 15-20bin liralik bi miktardir alacaginiz. bu miktarin vekalet ucreti de ancak 1500 lira falan tutar. kimse de 1500 liraya razi olup yapmaz. ustune %12 ucret isterler.
  • rucka boji  (10.05.17 23:49:49 ~ 11.05.17 00:00:24) 
Avukat masrafini (vekalet ucreti) karsi taraftan alamazsiniz. Karsi taraf kaybedince kanuni vekalet ucreti oder ama o para dogrudan avukatin olur.


  • signore  (10.05.17 23:54:06) 
noter üzerinden bir işlem yapmak gerekir mi?

Bu arada kiracı tüm kiraları elden vermişti. Bu durum mahkemeye taşınınca sorun yaratır mı?

Aynı zamanda kiralanan şey dükkan. Yani kiracının stopaj vergisi de vermesi gerekiyordu. Bu durumda ödemişmidir ödememişmidir bilmiyorum ama adamdan geriye yönelik stopaj da alırlar mı?

Bir de anladığım kadarıyla avukattı, mahkeme masrafıydı %12yidi vs vs derken benden para çıkacak. Bu durumda ben mülkümden hakkımı alamamış oluyorum. Bu kayıplarımı da öder mi?
  • isminivermekistemeyensuser  (11.05.17 00:10:38 ~ 00:12:53) 
elden vermesi icra anlamında bir sorun yaratmaz diye dusunuyorum.

avukatti ve %12'ydi diye iki ayri kalem yazmissin. avukat=%12 zaten. ikisi iki ayri masraf degil. cebinden cikacak tek ucret de o zaten. mahkeme masrafi vs. geri kalan masraflari kiracin odeyecek.

vergi mevzulari ile ilgilenmez icra mahkemesi. vergisini de odesin istiyorsan vergi dairesine sikayet etmen gerekir. ama sen kira gelirin icin gelir vergisi odemediysen o da seni sikayet edebilir. o zaman senden de vergi alirlar ve ceza yersin. buna dikkat et.

noter uzerinden yapman gereken birkac sey olabilir. odemesi icin ihtar cekmek gibi. o artik seni asar. avukatin ilgilense daha iyi olur.
  • rucka boji  (11.05.17 01:08:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.