[]

Adalet Önlisans'tan Hukuk'a DGS

Bilgi sahibi arkadaşlar;

1) Adalet Önlisans'a başvuru ne zaman? Az önce "ön kayıt" diye bir şey bulup yaptım Anadolu Ünv. sayfasında. Gerçek başvuru ne zaman ama bu bilgiyi bulamadım.

2) Son DGS bayağı zormuş anladığım kadarıyla. Vaktiyle sağlam sayısalcıydım, ÖSS'de de iyi yaptım (2003). Nasıl çalışmak lazım DGS'ye?

3) DGS'yi kazanıp fakülteye geçiş yaptık diyelim, 2 yıl daha mı okuyoruz, yoksa 4 yıl daha mı okuyoruz?

*

Adalet sonrası DGS ile Hukuk yapan varsa hayrına iletişim kurabilir mi? Sorularım var :/

 
3) tarih-edebiyat-bilgisayar gibi bikaç dersinizi sayıp 4 sene devam ettirebilirler. Ancak bu fakülteye göre değişen bir durum. Kesin olarak söyleyebileceğim şu, 4 sene daha devam edeceksiniz dgs'den sonra(tabi üstten ders alıp daha kısa sürede de bitirebilirsiniz)


  • megalomaniac  (10.05.17 23:21:17) 
1. Ben Ekim ayında kayıt yaptırmıştım. İkinci üniversite kapsamında olduğu için onların başvuru dönemi ÖSYM kayıtlarından daha sonra oluyor. Yanlış yönlendirmiş olmayayım. 2015'te mezun oldum. Şu anda değişmiş olabilir. Resmi sitesini ziyaret edin.

2. DGS'de hız önemli. Konular çok basit. Bol soru çözmek gerek.

3. Devlet üniversitelerinde 3'ten başlatmıyorlar genelde. Özel üniversitelerde bu durum olabiliyor diye biliyorum.
  • dissendium  (10.05.17 23:32:26) 
1. Eylul-ekim'deydi sanirim.

2. Dgs kolay bir sinav, rahat halleder bence oss'de iyi yapan biri.

3. Arkadaslar dort yil okunuyor yazmislar ama sanmiyorum boyle oldugunu. Ankara hukuk icin konusayim, dgs ile gecip ilk yilinda esya hukuku dersi alan cok ogrenci gordum. Esya hukuku 3. Sinif dersidir. Demek ki adalette aldiklari anayasa, medeni, idare, ceza genel, medeni usulu vs. saydirdilar ki esya alabiliyorlar diye dusunmustum.
  • signore  (10.05.17 23:45:07) 
yıl 2017 hala zan ile hareket eden var. şaka gibi.

2- hangi sınava hazırlanırsanız hazırlanın kendi kaynaklarından çalışmak lazım; dgs mat1 ve tr1 sınavıdır 60'ar soru barındırır ve kolaysa da herkese kolay zorsada herkese zordur. yani genel kültür sorusu gibi bilenin yaptığı sınav değil zamanla yarıştığın ve soru tekrar antremanlının kazandığı bir sınavdır. standart ösym sınavı gibi, önce konuları çalışıp sonrada bol sayıda örnek çözeceksiniz. sınav basit diyen adamları çok da sallamayın çünkü unutmayın basitse daha da kötü, çünkü basitse herkes çözer ve bu bir puan sınavı değil sıralama sınavı olduğu için kendinizi kapıda bulursunuz.

3-dgs den sonra okula kayıt yaptırıyorsun ve okullar intibak kurulunda derslerini görüşüyor. buna göre 1-2-3. sınıfların herhangi birinden seni sisteme dahil ediyorlar ama bu demek değil ki sisteme dahil ettikleri sınfıtan başlıyorsun.

bu konuda megalomaniac en doğru saptamayı yapmış, ortak dersler diye isimlendirdikleri ve kredisi tutan dersleri intibak ettirirler nedir bunlar her üniversitede ilk yıl göreceğin derslerdir. onun dışındakileri aldırırlar hele ki alan derslerini aldırmayan okul görmedim daha (kıbrıs dahil) genelde de biraz çalışıp 4 yılda değilde 3 yılda mezun olabilirsin maksimum 2,5 yıl da olursun ki o da hem kuruldan yana şanslı olacaksın, hem dersleri geçeceksin hem de yaz okulu filan açılacak.

eskiden de dgs ile geçişler 3 yıldı (intibak+3+4) şimdi intibak kalktı kurul geldi 3'ten kayıt alsalar bile 1 ve 2 den derslerin olduğu için 2 yılda bitmez okul.


onun dışında senın asıl ılgılenmen gereken şey, aöf adaletin önünü kapatacaklar. 2 sene önce dgs de denediler aöf ile dgs ye kontenjan getirdiler, bu ne demek örgün kontenjanı ayrı aöf kontenjanı ayrı oldu ve tahmin edersin ki aöfciler patlamış oldu ama karar danıştaydan döndü, benim bildiğim hükümet bu kararı yeniden bi şekilde tekrar sokacaktır ama bunu şu zaman mı yapar sonra mı yapar onu bilemem.

bir de aöf adalet okuyup da hukuka geçmek istemeyen yok, yani her kamu görevlisi (inşaat mühendisliği bölümünde yar doç. vardı bizim okulda adalet son sınıftı 3.84 ortalaması vardı ve hukuğa geçecekti) hukuk da devam mecburiyeti olmadığı için kamuda bulunan çoğu kişi bunu tercih ediyor, hatta siyasal öğrencileri meslek hayatlarında tekrar deniyorlar, hem okul aöf hem de hukukda devam yok ve derslerinin çoğu ortak. yine kocaeli üniversitesinde bir arkadaşım siyaset bilimi ve kamudan sonra aöf adalette 3,97 ortalama yapıp dgs ile 114. olmuş ancak tercih yapamadı sapkın herif. şimdi evleniyor bu yaz bir dahaki sene tekrar gireceğim bu sefer hedef 1 diyor. rakibini tanı istedim, Allah yardımcın olsun.
  • mete kudur  (10.05.17 23:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.