[]

Vücut gelistirme

Su an kilo verme sürecindeyim. Daha dogrusu yağ yakma diyelim.Kaldı 10 kg vermem gereken. Bu sürecle birlikte vücut gelistirme isine baslayayim diyorum.Ama görüyorum ki bu alan derya deniz.Güzel, çalışılmıs vücutlar var. Bir anda olusmadiklari da baya belli.Sormaj istedigim sey belli bölgedeki kasın gelisimi hangi alette kac tekrar yapılacagını nasıl biliyor bu insanlar?Personal trainerla mi calisiyorlar illaki? Yoksa kendileri mi program yaziyorlar? Iyi bir seviyeye gelmek isterim ama asırı kaslı olmakta istemiyorum.Beslenmenin önemini de biliyorum.




 
aşırı kaslı olmak o kadar zor ki... o konuda endişen olmasın.

mesela farklı hareketleri yaparken sporcuların orasına burasına sensörler bağlıyorlar. sonra o farklı hareketlerden hangisinin kası nasıl çalıştırdığını ölçüyorlar. diyorlar ki "şöyle yaparsan şöyle olur böyle yaparsan böyle olur". kısaca mevzu böyle.

angelus gelip hepimizin ağzına sıçar şimdi :)))
  • alperz  (10.05.17 23:22:53) 
Normalde yazmayacaktım ama alperz kardeşim beni andığı için yazma ihtiyacı hissettim.

Öncelikle 100 gram antrikot düşün, sonra o 100 gram antrikotu 200 grama çıkarmaya çalış. Bu mümkün mü? Değil. İşte, kas inşa etmek de böyle bir şey; mevcut etinin kütlesini artırmaya çalışıyorsun. Bak hacim demiyorum kütle diyorum, etine et katmaya çalışıyorsun, bu çok zor bir şey, hatta bu işi yapanların büyük bir kısmı için neredeyse imkansız. Yani ilk 1 sene belki biraz olur da sonra olmaz bu iş, disiplinli yaparsan biraz fit olursun o kadar, aşırı kaslı olmazsın. Senin gördüğün aşırı kaslı adamlar anabolik kullanan insanlar, onlar gibi olamazsın standart çalışmayla. Doğal bir sporcu haftada 5 gün ağırlık çalışıp minimum 8 saat uyuyup ve günde en az 3000/3500/4000 kalori tükettiğinde, 1 ayda inşa edeceği kas en fazla 250 gram olur, bu iş ne kadar imkansız artık sen hesap et.

Kas gelişimi için kullanacağın aletler yapacağın tekrarlar setler vs senin amacına bağlı. Yani hipertrofi için ayrı güç için ayrı büyük kas grupları için ayrı küçük kas grupları için ayrı tekrarlar setler ağırlıklar aletler kullanılır, bunları bilen kişi tabii kendi programını kendi oluşturabilir ama bilmeyen biri ya salondaki dandik programları kullanabilir ya da nette çok güzel programlar var, onları araştırıp kullanabilir amacı doğrultusunda. PT'ye para vermeyi ben kendi adıma israf olarak gördüğüm için o konuda bir şey diyemiyorum ama o seçeneği de kullanan insanlar var.
  • angelus  (10.05.17 23:35:28) 
Gidip bir salona kaydolduğunda sana verilen program, başlangıç için her türlü işini görür. Olayın içine girince de, kavramlara aşina olduğun için, kendi araştırmanı yapıp, kendi programını oluşturursun. PT işi, parası çok, zamanı az olan için. Yeni başlayan için de gereksiz. İşin içinden biri olarak, Türkiye'de pek de adam gibi yapılmadığını söyleyebilirim.


  • arnold schwarzeneger  (11.05.17 10:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.