[]

Satranç öğrenirken günde kaç oyun oynasam daha iyi?

Merhabalar

Satrancın temelinin biraz üstünde bir oyuncuyum. chess.com üzerinde günlük 10 dakika süreli bana denk olan oyuncularla oyunlar oynuyorum. Tabi çoğunluğunu kaybediyorum şimdilik :)

Ama şu aralar böyle kaybetmeme isteğim için günde 1-2 oyundan fazla oyun oynayasım gelmiyor. Kaybedince de moralim bozuluyor.

Doğru mu yapıyorum? Yoksa oynayabildiğim kadar oynayıp, kabettiklerimi de analiz edip ders mi çıkarsam daha iyi?

Bir de aramızda çok iyi oyuncular varsa (böyle IM, CM hatta GM seviyesinde) her türlü tavsiyelere açığım.

Teşekkürler.

 
Günde bir kez oyna, tam oyna.


  • dissendium  (10.05.17 15:33:57) 
ben oynamayı çok severim. ama asla hırs yapmam.
çünkü uluslararası bir oyunucu olamayacağımın farkındayım. zevk almak için oynuyorum
oynarken alıyorumda
bilgisayarla oynuyorum genelde en az 10 oyun oynarım
zaten göreceksin bir muddet sonra oyunların başlangıcı hep aynı. çünkü açılışlar standart
hatta öyle ki gm ler ilk 20 hamleyi ezbere oynuyor açılışa göre
analiz yapmayı severim. feda olayı bence müthiş birşey. hele böyle 3-4 hamle sonrasını görebilmek süper ötesi birşey.
neyse oynamak istersen chess.com üzerinden eksi_bhyc herzaman herkesi beklerim
  • bana her yer cehennem  (10.05.17 15:39:16) 
öğrenmek istiyorsan hiç egona yenilme, oynayabildiğin kadar oyna. ayrıca satranç taktik kitapları oku, bunları hafiften yansıt oyununa, en güzel öyle gelişirsin.


  • stewie  (10.05.17 15:39:35) 
Bu aşamada sabır çok önemli. İki açıdan sabır, birincisi yenile yenile oyna. Yenilmekten bıkma, sabret. İkincisi oyun içinde sabırlı ol, aceleci olma.


  • Fusha  (25.07.17 21:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.