[]

Boyası solan pantolon

Eşimin bordo-mor renk kot pantolonu beraber yıkadığım giysilere solmuş. Açık gri renk bir kot pantolonda bazı yerlerde damlacık şeklinde pembe mor lekeler var. Hem solan pantolonun bir daha solmaması hem de diğer giysilerdeki lekelerin çıkması için öneriniz var mı?




 
düzgün marka pantolon alacaksın. o pantulları da at gitsin.


  • cekilmis gayfe  (10.05.17 12:40:53) 
Düzgün marka almadığımı nerden biliyorsunuz? Yada o markayı düzgündür diye almadığımı?


  • curukturpkokusu  (10.05.17 12:56:19) 
tahmin ediyorum galiba :D


  • cekilmis gayfe  (10.05.17 12:58:51) 
kotları tersten yıkayın ve yıkama talimatına uyun


  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (10.05.17 13:00:50) 
diger lekelerin cikmasi icin belki Dr. Beckmann'in urunlerine bakabilirsiniz.

renklerin solmamasi icin ilk yikamadan once bir sure sirkeli suda bekletmeyi onermislerdi, denedim, benimkilerde ise yaradi gibi ancak bilemiyorum. bir de mutlaka koyu renkler icin olan sivi deterjani kullaniyorum. ayrica koyu renkleri kesinlikle cok sicak suda yikamam.
  • kassiopeia  (10.05.17 13:28:59) 
@kassipeia Teşekkürler. Kotlar tersten, soğuk suyla ve koyu renk deterjanıyla yıkandı. Dr. Beckman ürünü bulmaya çalışacağım, buradaki marketlerde hiç dikkatimi çekmemişti ama ihtiyaç da olmamıştı. Sirkeli suyu da henüz yıkamadığım renkli kotlar için deneyeceğim.


  • curukturpkokusu  (10.05.17 13:31:49) 
hocam zaten ilk defa aldığınız ürünleri tek başına bir yıkamadan geçirip boya salıyor mu test edersiniz. içine beyaz elbise bişey koyarak.

baktınız renk salıyorsa onunla aynı renkte elbiseleri yıkarsanız riski azaltırsanız.

renk salma olayı da: boyama yapıldığı için giysilere zamanla bu boya (yıkandıkça) akacaktır.

şurdan yola çıkarak: eski solmuş giysileri çamaşır boyası ile boyarken kuruturken en son sabitleyici diye bir ürün var. bu ürünü ilk aldığınız giysilere de kullanırsanız belki boya atmaz. bu ürün yerine sirke ve tuz kullanımını tavsiye eden de var.

boya bulaşmış giysilerinizi geri kurtarmanız imkansıza yakın eğer beyaz değilse :) zaten beyaz olanın çözümü de çamaşırsuyu ace felan değil mi ?

en önemlisi elbiseleri terstten yıkamak.
  • qobel  (10.05.17 15:10:21 ~ 15:11:30) 
@qobel ben de onu soruyorum renk atmasın diye kullanılan bir şey vardı fiske diye satılıyordu. Burda onu bulmam zor, onun yerini tutabilecek birşeyler öneren olur mu diye sormak istedim.


  • curukturpkokusu  (10.05.17 16:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.