[]

Pasolig bir tek bana mi yapiyor bu sahtekarligi?

Selam arkadaslar,

31 Mart tarihinde Passolig sitesinden online kart basvurusu yapmistim. Teslimat suresi 15 gun gozukuyor. O tarihten bu gune tam 35 gun gecmis.

Son 2 haftadir mutemadiyen pasolig musteri hizmetlerini ariyorum. Ilk aramamda bana sistemde bir hata oldugunu, 10 dk sonra tekrar aramami istediklerini belirttiler, hay hay dedim, tabii ki olur. 2. aramamda sistemdeki arizanin devam ettigini daha sonra tekrar aramami istediler. Ona da tamam dedim. 3. aramamda TC numarami ve cep telefonumu istediler, biz size doneriz dediler, hic kimse donus yapmadi. Diger aramalarimda da biz size donecegiz minvalinde yanitlar geldi lakin hic kimse bana donus yapmadi ve ben ne zaman kart durumunu sorsam sistemde hata var dediler.
Aradan epey zaman gecmis, kimsenin benim kart bilgilerime ulasabildigi yok. Daha sonra ben tekrar arayip direkt olarak kartimin iptalini ve paramin iade edilmesini talep ettim. Lakin artik bu lanet olasi musteri hizmeti veren Pasolig ile ugrasmaktan tiksindim. O sirada telefondaki bayan soyle dedi "Kartiniz su anda kuryede gozukuyor, para iadesi pek mumkun gibi degil, ama yine de not ettim." Yahu beni cildirtacak misiniz, madem kuryede gozukuyor ne diye beni 2 haftadir aratiyorsunuz. Daha sonra iptal talebi ile ilgili yine aradigimda olayin aslini ogrendim.

1- Ilk haftalardan beri sistem arizali diyerek beni gecistirmeleri tamamen bir yalanmis, lakin sistemleri calisir vaziyette imis, sadece benim bilgilerime ulasilmiyormus. Bana bu hakikati iptal talebi icin defalarca arama yaptiktan sonra soylediler. Sistemimizde bir sikinti yok sadcee sizin bilgileriniz gozukmuyor dediler.
2- Her defasinda telefon numarami alip biz sizi arariz yalani zaten basli basina ayri bir olay, aradan 13 gun gectiginde bile kimse beni aramamisti.
3- Yeter artik ben ugrasmak istemiyrum, kartimi iptal edin parami da iade edin dedigimde ise "Kartiniz kuryede, para iadesi olmayabilir vikvikvik " diyen isguzar calisanin dedigi ise apayri bir yalanmis. Lakin en son dedikleri gibi, ne kartim basilmis, ne de kuryeye verilmis. Bilgilerime ulasilamadigi icin herhangi bir islem yapilmamis. Ama bu calisan, sirketin paragoz politikasi yuzunden bana yalan soyluyor kart kuryede diyor.
4- Son zamanlarda belki gunde 7-8 defa aradim kendileirini, en son soyle soylediler " Biz sizi arariz. Iade talebinizle ilgileniyoruz". Bu kez hakikaten de beni aradilar, hayret dogrusu. Ama bu sefer bana aynen soyle soylenildi
- Merhaba XX Hanim, sistemimizde bilgileriniz gozukmuyor, nufus mudurlugune gitmeniz gerekiyor.
- Ben kart istemiyorum, islemi iptal edin, parami iade edin, bir de beni nufus mudurlugune mi gondereceksiniz? Bana gittigim hicbir resmi kurum kimlik bilgilerime ulasilamadigini soylemiyor.
- XX Hanim, bilgilerinize ulasamadigimiz icin basvurunuzu iptal edemiyoruz, dolayisiyla her durumda nufus mudurlugune gitmeniz lazim.
- Nufus mudurlugune ne diyecegim?
- Siz gidin, onlar anlar. (Bu ne bicim cevap?)

Olay burada kaldi sayin okurlar. Yani bunlar bana bastan sistem arizali demeseler, acik acik bilgilerinize ulasilamiyor deseler zaten bunca zaman ben de ugras vermeyecektim. Ama o kadar bezdim ki en son bana nufus mudurlugune git onlar anlar diyorlar, uyuz oluyorum.

sizin veya yakininizin basina Pasolig basvurusu sonrasi boyle birsey geldi mi? Siz olsaniz ne yapardiniz? Ben ne yapayim?

 
Başıma böyle bir şey gelmedi. Gelseydi nüfus müdürlüğüne giderdim. Nüfus müdürlüğüne git.


  • himmet dayi  (10.05.17 11:23:31 ~ 11:23:53) 
bu kadar saçma bir durum yaşamadım ama passolig'le farklı bir kavgam oldu. iade yapmalarının mümkün olmadığını söylediler. yasalar gereği iadeyi kabul etmek zorunda olduklarını anlattım 2-3 kere ama o öyle değil falan diyerek geçiştirdiler. ben de gidip tüketici hakem heyetine başvurup başvuru belgesiyle tivit attım bunlara "o parayı sizden söke söke alacağım" diye. o gün arayıp iade ettiler paramı.

tehdit işe yarıyor böyle kurumlarda. siz de deneyin. nüfus müdürlüğüne falan hayatta gitmem ben olsaydım. hem parayı alsınlar hem de sorunu çözmek için müşteriyi göndersinler sağa sola, ne güzel memleket. başka bankalarda sorun yaşamıyorsanız sorun aktifbank'ta demektir. onlar çözsünler.

ek: tek geçişlik kart da mı vermiyorlar? maça gitmekten başka amaç yoksa kartınızı gönderene kadar ondan alın. masraf onlara nasılsa ister göndersinler ister göndermesinler esas kartı.
  • nrmnm  (10.05.17 11:37:13 ~ 11:43:01) 
Kuryenetle böyle bir sıkıntı yaşayıp bimere yazdım sonuç aldım bimeri deneyin derim.
Bir de arayınca ilk konuştupunuz kişiye yetkiliyle görüşmek istiyorum, takım sorumluna bağlar mısın dersen seni bi üst yetkiliye aktarıyor nispeten daha iyi sonuç veriyor.

  • biarkadastanduydum  (10.05.17 17:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.