[]

türkiye' de kürtaj meselesi

www.eksiduyuru.com

su soruyu görünce dehsete düştüm. aslında resmen beta- hcg testi yaptırınca bile " fişleniyor" muyuz? the handmaid' s tale' deki distopya pek de uzak sayılmaz.

güncel olarak türkiye' de bu kürtaj prosedürü nasıl işliyor? diyelim ki bekar bir kadın hamile kaldı ve kürtaj yaptırmak istiyor. bunu herhangi bir devlet ya da üniversite hastanesinde özgürce yaptırabiliyor mu? özel bir hastane ya da klinikte yapılırsa bu kayıtlara gecen bir durum mu?

 
fişleme olayını hiç duymadım, 10 haftaya kadar yasal olmasına karşın pratikte zorluk çıkarıyorlar lgbtisagligi.org


  • kaset  (10.05.17 09:36:51) 
Söz konusu duyuruda ki aramaların sebebi gebeliği ilk andan itibaren takip edip anne-bebek sağlığını kontrol altında tutmak. Eskiden ebeler kapı kapı dolaşır yeni evli var mı, gebelik var mı sorardı. Cevaplara göre ellerinde ki formlara son adet tarihini falan yazarlardı. Tamam iktidarın bu konularda zihniyeti çağ dışı ama bu derece paranoya yaratmakta abes yani.


  • Phoebe  (10.05.17 09:45:03) 
Devlet ya da özel hastaneleri bilmiyorum ama şu durum var "Her kürtaj bir Uludere'dir' açıklamasından önce çok sayıda özel hastanede yapılan bir işlemken, açıklamadan sonra çok sayıda özel hastanede kaldırılmış. Yapan hastaneler de az olduklarından fiyatları oldukça yükseltmişler.


  • aychovsky  (10.05.17 09:54:18) 
bekar ise ve yasal süreler içindeyse özgürce yaptırabiliyor olması lazım. evli ise eş onayı gerek galiba.

özel hastanede yaptırıyorsa bence kayıtlara geçmeme ihtimali var, doktorla olan anlaşmaya bağlı olarak.

yasal sınırları geçtiği halde kürtaj yapan doktorlar da var. onlar hiç kayıtlara geçmiyor tabi.
  • elorelia  (10.05.17 09:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.