[]

Doğu Karadeniz'de kamp yapmak hakkinda.

Danimarkali bir arkadasimla (erkek) haziranda doğu karadeniz'e kamp yapmaya gidelim diyoruz. Sormak istedigim 2 sey var:

1) Turk bir arkadasim bir donem surekli is icin karadeniz'e gidip geliyordu. Az cok bildigini farzediyorum oralari. "Sen kadinsin, o dil bilmiyor yabanci oldugu 3 kilometreden belli, basiniza bir sey gelse napacaksiniz dag basinda, karadeniz insani soyle boyle" falan dedi, kafam karıştı. Bunu benim danimarkalıya soyleyince lümpen lümpen kendi ülkesiyle karıştırıp "ya bize kim niye bişi yapsın kendi halimizde gezicez" diyo. Burası barış elçilerine tecavüz edip bi kenara atanların ülkesi bebeyim, ayık ol diyemiyorum tabi. Cidden bir fikrim yok, karadenizlilerin biraz muhafazakar oldugunu biliyorum ama bize kışt diyen çıkar mı ki?

Gecen sene ege-akdenizde kamp yapmistik birlikte, yeni bir yer gormek istedigi icin karadeniz'i sectik.

2) onerebileceginiz bir yer var mi kamp icin? Ben rize ayder yaylasi falan gibi dusundum ama emin degilim...

 
Geçen yıl Karadeniz'de karavanda uyuyan İtalyan çifti karavanın üstünden girip öldürmüşlerdi diye hatırlıyorum. Issız yerlerde ayı da olabilir. Ben sizin yerinizde olsam oralarda kamp yapmam. Otelde kalın veya kamping yerleri varsa oraya gidebilirsiniz.

Karadenizli olanlar daha iyi bilirler tabi, ben duyduklarımı söyledim.
  • tahin pekmez yoğurt  (09.05.17 18:25:59) 
@tahin nerde olmus o olay? ben karadenizliyim yolunu yordamını bilirseni bişiy olmaz. ozellikle rize camlıhemsin ayder yukarıları gayet iyidir, artvin de iyidir. trabzonun bazı bolgeleri sıkıntılıdır.

sonra detaylı yazıcam
  • art vandaley  (09.05.17 18:31:05) 
@art Rize Derepazarı'nda olmuş ben de baktım şimdi. Detaylı cevabini bekliyor olacagim :)


  • duru arsnova  (09.05.17 18:33:43) 
geçen hafta karadenizdeydim. trabzon hariç insanlar çok yardımsever ve medeni. fakat trabzon hakkında kibar ve iyi yorumlarda bulunamayacağım. çarşıda sevgilimle el ele yürürken bir sürü yamyam gözü gördüm. riske girmek gereksiz. ama artvin ve rize çok iyiydi.


  • golgi aygıtı  (09.05.17 18:37:40) 
10 sene kadar önce karadeniz'de 15 gün kamp yapmış biri olarak söylüyorum, her şey bizim bıraktığımız gibiyse bir şey olmaz.

keşke bilsem bizim gittiğimiz güzergahı, size de yazsam. ama malesef bilen biri vardı, biz onu takip etmiştik. tavsiye olarak ise, öyle ayder gibi popüler yaylalara gitmeyin bence. pokut yaylasına çıkmıştık biz, bir de fırtına deresi'ne gitmiştik. onun dışında gittiğimiz güzergahta bir sürü irili ufaklı göl ve yaylalar vardı. yaylalardaki köylüler inanılmaz insanlar. çok hoşsohbetler. bizi çok sevmişlerdi sizi de severler :)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (09.05.17 18:40:08) 
ben olsam karadeniz gibi çomarın bol bulunduğu yerde kamp yapmam. batı ege ve akdeniz civarına gidin.


  • goodman  (09.05.17 18:43:45) 
Kamping alanlarını tercih edin. Ben kalabalık bir grup olmadığımız sürece doğada rastgele kamp yapmıyorum. Ege'de bile kaç sene önce bizi korkutup kaçırmak için havaya tüfek sıkmışlardı, bir köyün yakınlarındaydık.


  • peggy  (09.05.17 18:46:52) 
doğu Karadeniz insanı gelen giden turiste alışıktır, bir şey olacağını sanmam.


  • apolitikherif  (09.05.17 18:58:50) 
Danimarkada "kizli erkekli" bisiklet turu ve kamp yapmis biri olarak, anliyorum arkadasinizin niye kafasinda canlandiramadigini. Kamp kültürü cok yaygin onlarda, devletin belirledigi bolgelerde, hem de tuvaleti, temiz su kaynagi, hatta yari acik agac evleri olan ücretsiz kamp yerleri var. Liseyi bitirislerini kutlayan genc kadin gruplarindan tut, motorcu yalniz amcalara kadar her cesit insan kamp yapiyor.

Ben sahsen, yurdumun "ozelliklerini" bilmeyen biriyle kalkip Dogu Karadenize wildcamping olayina girmezdim. Sacma bir durum ile karsilassa, ne yapacagini bilemeyecek kendini kotu/suclu hissedecek cünkü.
  • buf-e kür  (09.05.17 18:59:15) 
Bence abartmışlar. Daha geçen sene 1e 1k karadenizde çadır kampı şeklinde dolaştık. Elbette garip tipler her yerde vardır fakat hiç karşılaşmamak bizim şansımız değildir herhalde. Üstelik biz otostopla gezdik. Herhangi bir kötü muameleyle karşılaşmadık. Siz özellikle doğal yerlere gidip oralarda kamp yapacağınız için enteresan tiplerle karşılaşma olasılığınız düşük. Bazı koyu karadeniz illerinin merkezinde çadır kursanız sıkıntı olabilir bir tek, ki oralarda işiniz yok. Gittiğimiz yerlerde evine davet edenler de oldu yemeğinden ikram edenler de. Gönlünüzü ferah tutup gidiniz efendim. Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.


  • Nature Works  (09.05.17 19:08:11) 
ne zaman kışın doğu karadenize yolum düşse, buraya asıl yazın kız arkadaşın ile beraber gelip kamp atacaksın muhabbeti duydum. bunu diyen insanlar oranın yerel insanları zaten karadenize de otostop çekerek gidiyorum. bilmiyorum otostop çekerken alanlar mı sadece böyle düşünüyor ama bence hiçbir şey olmaz.
bence arkadaşlar biraz abartmış. kendi adıma konuşacak olursam eğer biz 3 erkek karadenizde kamp attık çokda güzeldi.

sana tavsiyem popüler yerleri git gör fakat kalma gerçekten artık abartılmış durumda. bir uzungölü gör ama kamp atacaksan eğer karagöl de at.
  • belkider  (09.05.17 19:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.