[]

Lie to me izleyen gelsin (spoiler içerebilir)

Not: izlemeyi düşünenler okumasın

************************************************************

Cal lightman ve gillian foster ilişkisini nasıl buluyorsunuz?


Finalde cal gillian'ı ciddi anlamda sevdiğini açıklıyor fakat bu sevgi için hiçbir şey de yapmıyor. Dostane bir ilişkileri var fakat erkek seven, üstten bakan, korumacı bi karakterde. Bu ilişki bana harika geliyor.

Bu ilişki formunu Cal ve Gillian dışında açıklamaya çalışırsam bu büyük ağlaklık olur diye düşünüyorum. 2 dosttan aralarında sevgiye dair hiçbir şey yokken 1inin sevdiğini ve buna dair hiçbir şey yapmadığını söylesem çok garip ve istenmeyen bir şey olur tahmin edersiniz ki.

Işte bu yüzden bu ilişkiyi Cal gözünden yorumlamaya çalışıyorum. Bunu Cal yapınca aşırı karizmatik dünyanın en güzel ilişkisi gibi görünüyor. Ama bu onların konumlarında(güçlerinde) olunca çok güzel duruyor. Cal'ın gücünde olunca bu ilişki(sevme) çaresizce gelmiyor. Sürekli korumacı, yüce bi pozisyonda duruyor.

Bunu nasıl buluyorsunuz? Soruyorum çünkü onaylanma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü bunu birine karşı yapıyorum. Bu ağlaklık mı yoksa yüce bir şey mi gerçekten? (Fakat tabii ki bu ilişki formülünü görüp kopyalamadım zaten varolan bir şeyi böyle açıklıyorum.) Bakın açıklama yapıyorum çünkü cal gücünde biri değilim. Evet şimdi, bunu nasıl buluyorsunuz?


Not: 50-60 bölümde 1-2 defa garip bir şekilde öpüşüyorlar ama bu ilişki formunu anlatırken bunu görmezden geliyorum. O aşırı ve yanlış bir şey. Ilişkiyi anlatmak için de bi kolaj atayım buraya: www.youtube.com

edit için teşekkürler modlar.

 
Diziyi izledim ve ne dediğinizi anlıyorum ama şahsen bana son derece sıkıntılı, hatta hastalıklı geliyor bu ilişki tipi. Güçsüz olan tarafın elini kolunu bağlayan, baskın tarafın sallamadığı garip bir beraberlik. Korkunç. Yapanlar karizmatik dizi oyuncusu olunca tamam ama gerçek hayattaki benzer yansımalarını gördüm, sonunda mutluluk yok.


  • whoosie  (09.05.17 17:40:56) 
Anladım teşekkürler yorum için fakat güçsüz olan taraf yok bu ilişki formülünde. Baskın tarafın sallamadığı bir durum da yok. Anlattığım da bu değil. Zaten beraber iş yapıyorlar ve işlerinde çok iyi iki insan. Hatta bunlar insanla uğraşıyor yani biri yalan uzmanı diğeri eskiden psikiyatrlık yapmış biri. Karakterleri de oldukça gelişmiş. Yani güçsüz biri yok, Cal'ın gücünde derken karşı tarafın güçsüzlüğünü kastetmedim sadece Cal'ın gücü yani.

Ama evet haklısın gerçek hayattaki yansımaları sıkıntılı olabilir. Karizmatik ve karakterleri oldukça gelişmiş kişileri izlerken güzel oluyor.
  • freetakilir  (09.05.17 18:16:22 ~ 18:21:24) 
şundan mı bahsediyorsunuz acaba x fliestaki mulder ve scully gibi bana çekici geliyor bu tarz ilişkiler, Unresolved Sexual Tension ust deniliyormuş bu olaya sanırım, sevgili olamama durumları?


  • eja  (09.05.17 18:22:54) 
Olamama denmez bunlar gündeme gelmiyor bile. Üstü kapalı sevmek ama dostluğun harika boyutlarda olması. Aşırı korumacılık işte. Hatta hayatlarına olağan devam ediyorlar. 2 apayrı insan gibi 2sinin de farklı ilişkileri oluyor. Aralarında bir sorun olmuyor. 2 dost düşünün 1i seviyor ama bahsedilmiyor bile bundan.

Xfilestaki örneği bilemedim ama çözümlemek için biraz bakabilirim diziye.

Bana da güzel geliyor fakat işte kişi güçlü karakterli olmalı ki ağlak bi duruma düşmesin :D
  • freetakilir  (09.05.17 18:28:06 ~ 18:28:55) 
Ya ben de güçlü güçsüz derken işte karaktersiz ya da zavallı babında demedim ama ilişki dinamiklerine göre biri baskın diğeri değil.


  • whoosie  (09.05.17 18:44:15) 
bence baskınlık konusunda da eşitler ya..


  • freetakilir  (09.05.17 18:46:26) 
Bana bu ilişkiymiş gibi gelmiyor.
Normalde çok fena kanka olacakken, çevrelerinde kafa dengi sevgili olmadığı için birbirlerine sarmış ama arkadaş oldukları için de bir şey yapamayan iki kişi gibi daha çok. Kankalığa geçmeden önceki garip aşama gibi daha çok. Arkadaş arkadaşı tabii ki çok sever ama aralarında aşkımsı, tutkumsu bir şey olduğunu düşünmüyorum ama bir şey yaşayacak ve yeterince etkilendikleri birileri olmadığı için de içkerinde kalanı birbirine yöneliyor gibi, biri dğerinin yanında osurabilse ya da ne bileyim, "Eşşoğlueşşek, babanın donu gevşel" falan dese her şey rahatlayıp stabil düzene kavuşacakmış ve iki can arkadaş ortaya çılacakmış gibi. Aradaki yavşaşmalar içeride biriken kalbin ve libidonun gidecek yer bulamamasındanmış gibi geliyor. İki sene sonra bunlardan biri başka birine aşık olur, sevgili yapar; bunlar da aynı cins arkadaş gibi muhabbete devam ederler bence.

  • aychovsky  (09.05.17 19:26:05 ~ 19:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.