[]

evde americano yapmak?

biraz cahilim bu konuda mazur görün. americano'yu seviyorum. kahve makineleri americano yapıyor mu? espresso makinesi diye gördüm bunlar americano yapıyodur değil mi?

ayrıyetten filtre kahve'de yapar mı? yoksa onun için ayrı bir makine mi almak lazım?

delonghi iyi diye duydum. max 500-600'a kadar marka ve model'de önerebilirseniz çok sevinirim.

 
Espresso makinen varsa yaparsın. Espresso yapıp üstüne sıcak su koyuyorsun işte Americano oluyor. Espresso makinesiyle filtre kahve yapamazsın, yani makinede ekstra bir özellik yoksa filtre kahveyle ilgili, filtre kahve yapamazsın.


  • angelus  (09.05.17 14:46:25) 
www.mediamarkt.com.tr

bizde şu aletten var istediğin kapsülü koyuyorsun amerikanoda yapıyor ekspressoda ama filtre kahve yapmıyor. kapsüllü sadece.
  • basond  (09.05.17 14:50:45) 
Filtre kahve için makine şart değil, french press'te de olur. Onun dışında, dendiği gibi espresso makinesinde espresso yapıp su eklersen americano, sıcak süt ve süt köpüğü koyarsan cappuccino olur.


  • whoosie  (09.05.17 14:51:50 ~ 14:52:01) 
espresso cezvesi ile de yapabilirsin. makine olması şart değil.


  • chavezding  (09.05.17 14:53:36) 
Bizde delonghi'nin espresso makinesi bir de french Press var. Espresso bazlı kahvelerin tamamını yapıyorsunuz makine olunca. Filtre kahveyi de french pressten yapıyoruz ama çok nadir. Espressolu kahveler yetiyor zaten.


bu arada buf-e-kur'e katiliyorum, kapsullu kahve makineleri hic mantikli gelmiyor bana. bizdeki delonghi modeli de su; www.hepsiburada.com yaklasik 2 yildir kullaniyoruz, gayet memnunuz.
  • fraise  (09.05.17 15:15:22 ~ 16:29:08) 
Espresso bazlı kahveleri yaparsın.

Benim kahveyle aram yok ama eşim çok seviyor, bizde tchibo'nun kapsüllü makinesi var, bayağı memnun:
www.tchibo.com.tr

Filtre kahve için ayrı makine veya french press. Ofiste filtre kahve makinesi var, morphy richards diye bir marka, ondan da memnunuz genel olarak.
  • peggy  (09.05.17 15:22:38) 
Espresso makinesi alip, yaninda su kaynatip (kaynar suyu 20-30 sn sonra koyacaksin) amerikano yapabilirsin.

Espresso´yu sadece makine yapabilir. Cünkü yeterli basinci yalnizca bir makine saglayabilir. Cezve ile yapilan mokadir. Kaymaksizdir, genelde de biraz yanar kahve. Bialetti vs. espresso yapamaz yani. Ama pratiklikleri, saglamliklari ve makineye gore cok ucuz oluslari güzeldir. Kampta bile kullanabilirsiniz falan fisman.

Öneri: Asla kapsullu makine almayin. Inanilmaz pahali, kahvenin kilo basina verilen fiyati. Ikincisi, evde yapip yapabileceginiz dogaya en zararli hareket. O kapsüller, degerli alüminyumdan üretiliyor ve geri donusturulmuyor.

Aradiginiz sey su: www.hepsiburada.com
  • buf-e kür  (09.05.17 15:24:11) 
Elbette espresso makinesi gibi olmaz ama filtre kahve makinesi ve french pressten daha iyisini aeropress ile yapabilirsiniz. Fiyat performans açısından bence en iyisi bu.


  • orient blue  (09.05.17 15:39:35) 
Herkes zaten diğer konularda yazmış. Ben delonghi bco 264 kullanıyorum. Memnunum, onu söylemeye geldim. İstediklerini yapabileceğin ve o bütçe aralığında bir makine.


  • bir ileti paylastim  (09.05.17 16:07:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.