[]

teknede tatil

selam yazı özleyenler tatile hasret çalışanlar

arkadaşlarla tekne kiraladık. 6 kamarası var. 1 hafta takılcaz malzemeyı falan alıyosun yemegını de yapıyorlarmış. baya guzel geçer yani diye düşünüyoruz ben tek derdim şu;
kamaralar küçük camları küçük ağustos sıcagının ortası gece uyurken darlanırım diye korkuyorum. o kadar kötü olur mu geceleri?

bide gece çok sallanır mı lan? en son bindiğim tekne gezisini kusarak geçirmiştim. sürekli bulantı hapı mı içmem gerekir?

 
Gunduz sicak olur kamaralar, ama camlar (genelde bas kamarasinda olur) acik olunca o kadar dayanilmaz olmaz. ozellikle usttekini acarsan icerdeki sicak hava ucacaktir ve teknenin ustu ne sicakliktaysa icerisi de yaklasik o kadar olacaktir. Zaten gunduz kamarada zaman gecirmeye gerek yok. Gece ise cok keyifli olur, cok guzel uyunur.

Tekne gece dalgaya acik yere demirlenir ise sallanir. O nedenle koy iclerine, trafigin cok olmadigi sakin yerlere demirlenirse cok tatli bir sallanti olacaktir ama giderkenki kadar olmaz. Tabi burada hava durumu da onemli. Eger egede demirleyecekseniz uygun koy bulmak kolay, hava da guzel olursa karada yatmaktan farkli olmaz.

Yaninizda bulanti hapi olsun. Hava kotu olursa gece olmasada gunduz mide bulantisi olabilir. Tekne yol yaparken icinde zaman gecirmeyin, iste o zaman mide bulantisi olur. Tekne icindeyken gozler sallantiyi bulamiyor, ama ic kulak sivisi sallaniyor, beyin gelen tutarsiz sinyalleri isleyemedigi icin mide bulantisi oluyor. Eger yol yaparken mide bulantisi olacak gibi olursa ufka dogru bakin, boylece gozler de beyne sallaniyoruz sinyali gonderecektir. Bu durum arabada da olur, soforun midesi bulanmazken (cunku hep yola bakiyor), yolcularin bulanir.

Tekne gezisinden keyif alanlar olacaktir, almayanlar da olur. Tekne cok buyuk degil ise elbette otel kadar konforlu olmaz, kamp yapmak gibi dusunun. Teknede bol bol islak mendil, agri kesici, yanik kremi, tuvalet kagidi olsun. Tuvalet kagidini asla tuvalete atmayin, tekne turu felakete doner. Guvenlik kurallarini asla atlamayin, isler ters giderse sandiginizdan daha tehlikeli olur. Eger tekne eski ise icinde bazilarini rahatsiz edecek ahsap kokusu olur, bazi eski teknelerde mazot kokusu olur buna dikkat edin, tekneyi onceden kontrol edin ki koku yolda rahatsiz edecek boyutta olmasin.

(Bu dediklerim 8-15 metre arasi ozel tekneler icin, guletlerde durum ne pek bilmiyorum)
  • emrahday  (09.05.17 12:23:54 ~ 12:52:54) 
1 hafta mavi tura katıldım,bir gece kamarada yatmadım.Güverte muhteşem olur.Gece yıldızları seyredip sessizliği dinlersin.Teknede 220 volt ve ışıklandırma olayını öğren.Buna göre power bank ve kitap okumak için özel ışık al derim.palet gözlük 3 şort ve 3 tişört yeter.


  • izmirlimuh  (09.05.17 12:32:44) 
ben yelkenlide 9 gün geçirdim.
kamaralarda default olarak 1 pervane var içeriye üflüyordu.
çok sıcak olduğunda onu açıyorduk ama çok da sıcak olmuyordu açıkcası.
zaten gece 1-2 gibi kamaraya girip sabah 9-10 da çıkıyor ve bir daha girmiyorduk.
tekne hareket halindeyken zaten hiç sıkıntı olmuyor.
camını açınca püfür püfür esiyor.
gece de tekne hafif hafif sallanıyo çok tatlı uyunuyor...
tekne tutması varsa onu bilemiycem ama bana çok iyi gelmişti.
9 gün sonunda karaya çıkınca aydan gelen astronot gibi olabiliyorsun ilk birkaç gün=)
  • rentts  (09.05.17 12:38:10) 
teknenin altı üstünden daha az sallanır. zaten alkollü de olursun uyur gidersin. tekne kiralamada püf noktası alkol. yiyeceğini getirirsin ama alkolü tekneden satarlarsa olmaz. pazarlığınızı buna göre yapın. biz alkolümüzü de getiriyoruz diyin. yemeklerin pişirilmesi servisi ve yıkanması onlara ait oluyor.adamlara arada bir jest yapınmasanıza davet edin rakı falan. ayrıca bu gezinin günün bir kısmını balık avına ayırın. teknede yeterli olta ve yem olmasına dikkat edin. bir saatinizi ayırarak bir kaç günlük yemeğinizi çıkarabilirsiniz.


  • ground  (09.05.17 12:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.