[]

spor yapan süt içmeyen

..var mı?
Vejetaryen / vegan olmak şart değil. et yiyen olabilir ama süt içmeyen ve bundan memnun olan var mı acaba?

Bi de gıdacı ya da moleküler biyolojici varsa, hayvan sütü ile bitkisel kaynaklı sütlerin moleküler yapısı / farkı ve vücuttaki işlemi hakkında bilgi paylaşırsa ne güzel olur.

teşekkürler

 
Bende laktoz duyarlılığı olduğundan içmiyorum ama olmasa da içmezdim öyle aman aman bi faydası olan bir şey değil süt.

Bitkisel süt süt değil, sadece süte benziyor, o nedenle süt deniliyor. Yani hayvansal sütle ortak bir noktaları yok bundan başka. Avrupa'da falan yasak bunlara süt denilmesi; hayvansal süt de bildiğin süt. Farkları bu.
  • angelus  (09.05.17 10:27:54 ~ 10:37:12) 
20 senedir içmiyorum, içemiyorum. vejetaryen değilim. yoğurt, peynir falan yerim ama süt içemiyorum.

spor yapıyorum bazen aksatsam da.
  • contavolta  (09.05.17 10:33:08) 
sütler lezzetsiz olduğu için içmiyorum. spor yapıyorum. bi faydası olduğunu düşünsem içerdim. su en güzeli


  • hasmetizm 2046  (09.05.17 10:36:29) 
sütü kendi başına içmiyorum. arada latte içtiğimde veya çaya eklersem tüketiyorum sadece.

"inek sütü yararlıdır ama sadece buzağılar için" diye bir şey okumuştum zamanında. ayrıca kadınlarda karın bölgesinde yağlanma yaptığı ve genel olarak yetişkinler için hatırısayılır bir faydası olmadığından vs bahsediyorlardı. Bir de üretim şekli de pek iç açıcı değil öğrendiğim kadarıyla.

ben mümkün olduğunca az tüketilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. (düzenli spor yapıyorum, evet)
  • sopiro  (09.05.17 10:36:39 ~ 10:37:12) 
bi 4-5 yıldır hiç içmedim galiba. çok memnunum.


  • yue  (09.05.17 10:36:40) 
Boş karbonhidrate dır süt. özellikle günümüzde üretilen sütler. kimyasal abidik birşey. zaten yulaf ne bileyim diğer karonhidratlerı sütle almayın. süt dediğim gibi dandik bir karbonhidratdır. kalsiyum belirli bir yaştan sonra çok elzem değil ancak spor yapıyorsanız, özellikle kardio, solgar ın ''ca mg'' ürününü alın. içinde zinc de var. günde 4 yada 2 tablet sabah ve akşam olmak üzere. laktozsuz laktozlu light yaglı fark etmez sporcu için kötüdür.


  • viewport  (09.05.17 11:19:26) 
Spor yapıyorum, süt içmiyorum. Hayatımdan memnunum. Sütü tatlılarda kullanıyorum veya güvendiğimiz yerden çiğ süt alıp yoğurdunu yapıyorum. Ama direkt lıkır lıkır içtiğim çok nadir. Tadını sevmiyorum çünkü. Ancak muzlu çilekli süt vs yaparsam lıkır lıkır içebiliyorum.


  • peggy  (09.05.17 11:25:43) 
bi de bu sorunun, "spor yapan, beslenmesine dikkat eden ama yine de süt içen, bunun katkısı olduğunu düşünen" versiyonu var ama sanırım alışkanlık ve zamanında öğretilenler sebebiyle var olan inançlardır cevabı.

he bi de, süt içmeyip süt ürünü tüketmenin bünyede farklı etkisi olup olmadığını merak ediyorum aslında. yani süt faydalı değil ama süt ürününün sindirimi sırasında aynı etkiyi yaratıp yaratmadığı, moleküler açıdan farkı.
  • neynep  (09.05.17 11:31:47 ~ 11:35:57) 
Sütte yoğun bir şekilde laktoz bulunur, bu, sindirimde sorunlara yol açar ama süt ürünlerinde laktoz azalır, o nedenle sindirim sıkıntısı ortadan kalkar. Özellikle eski kaşar çedar ya da parmesan gibi sert peynirlerde laktoz hemen hemen hiç yok gibidir, yumuşak/yağlı peynirlerde bir miktar laktoz kalır ama o da sindirimde problem olmayacak düzeydedir.


  • angelus  (09.05.17 11:50:34) 
sütler şeker ve kimyasal kaynıyor ayrıca protein oranı çok düşük.

alışkanlıktan içiyorum ama spor yaparken içmene pek gerek yok.
  • eindaclub  (09.05.17 13:30:52) 
Çünkü mesela:
gaiadergi.com

  • neynep  (24.05.17 11:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.