[]

ayri eve cikinca aileye maddi yardim yapmak

ayri eve ciktim; ama peder gecen mutfagi yaptircaz 3000 lira verirsin artik diye zarf atti. bir yanim, evden ayrildin hekres kendi yoluna derken diger yanim ver gitsin diyor. 3000 lira az para degil. siz napardiniz bu durumda?




 
ailemin durumu kötüyse ve ailemle aram iyiyse verirdim yoksa vermezdim.


  • sta  (09.05.17 10:13:07) 
bu parayı verdiğimde bütçem çok sarsılmıyorsa verirdim.


  • contavolta  (09.05.17 10:17:21) 
belli ki kararsız kalmışsın. yarısını ver.


  • manuel mandalina  (09.05.17 10:19:15) 
vermezdim.


  • for the record  (09.05.17 10:22:01) 
Ay aklıma komşumuz geldi. Bizim bir komşumuz kızı çalışmaya başlayınca tek tek bütün evi yeniledi ve borcu kızın üstüne yığdı. Kız evlenince kendi masraflarından ailesinin bu borçlarına yetişememiş diye kınıyorlardı üstelik.

Buzdolabı bozulur, bulaşık makinesi bozulur gerekli olduğu için yardım edersin alırsın ama komple mutfak bilemiyorum. Ailenle olan ilişkine ve parana bağlı.
  • jazzabel  (09.05.17 10:22:30 ~ 10:22:52) 
aynı şeyi istesen sana verirler miydi? Ayrı eve çıkarken yardım ettiler mi? Şuan verirsen ilerde evlendiğinde paranın lazım olduğu zamanlardada bu tavırlarını sürdürürler. Birazda yakınlığınız, güveninizle size yardımda bulunuyorlar mı ile alakalı cevabınız..


  • eja  (09.05.17 10:23:15) 
senin maaşın, ailenin geliri, önceki tutumları vs önemli bi etken. ama bence belli yaşa gelmiş insanların mutfak yeniliycez diye çocuklarından 3000 lira istemesi çok mantıksız. 300 tl olsa neyse.


  • elorelia  (09.05.17 10:24:08) 
Ben olsam verirdim ya. Ailem yani, senelerce bana bakıp büyütmüş insanlar. Onlara yardım etmek hoşuma bile gider.


  • peggy  (09.05.17 10:31:40) 
verirdim.


  • yue  (09.05.17 10:50:48) 
baban sana öyle dediyse demekki verebilcek kadar kazanıyorsun. vermek zorundaymışsın gibi istediyse biraz can sıkıcı olabilir tabi ama ana-babadır neticede, bağrına basıcan. ben verirdim yani.


  • klar  (09.05.17 10:56:54) 
ailene verdiğin para hiçbir zaman boşa gitmez . bir kumbara gibi düşün .hatta fazlasıyla sana geri gelir.onlar sana bebekken ve çocukken bir gün büyüsün bize para versin diye bakmadılar yani . karşılıksız sever ve korurlar.
ben çok kazanırken aileme her fırsatta para verirdim . bir gün annem aniden hesabıma çok yüklü bir para havale etti . evini değiştir dedi .şok olmuştum .

  • devilone  (09.05.17 11:14:38) 
sizi çok zora sokmayacaksa verilir tabii ki.
Al gülüm ver gülüm yapılmaz ama yine de siz birlikte yaşarken ve çalışırken kira vs parası vermediğinizi düşünerek onlara sayın derim.

Ben olsam verirdim.
  • demoniclewinsky  (09.05.17 11:34:21) 
İlişkinize, ailenin maddi durumuna, senin kendi maddi durumuna bağlı. Ben veriyorum.


  • uzunuzunilgi  (09.05.17 11:45:05) 
@pegi @devilon +1

onlar sizin aileniz. bugüne kadar o evde büyüdünüz. eğer özel bir probleminiz yoksa (aile ici şiddet, kumar vb) "bir yanim, evden ayrildin hekres kendi yoluna derken diger yanim ver gitsin diyor. " düşünceniz de bana çok üzücü geldi.
evden ayrılsanız da hala bir ailesiniz ve aile olmak zaman zaman maddi manevi birlik olmayı gerektirir.

ben olsam o parayı verince zorda kalacak olsam bile verirdim. babam gelmiş istemiş.
yıllarca kantinde yediğim tostta, sokakta içtiğim kolada, arkadaşlarımla gittiğim sinemada, elim cebimde yürürken buf eden aldığım sakizda bile onun parasını harcamışken, bugün bir an bile düşünmezdim.
kendi kazanınca para kıymetli, tatlı oluyor di mi?
nacizane fikrim üzerinde dusuneceginiz harcamalar aileniz için yaptiklariniz değil, gereksizce yaptığınız harcamalar olsun.
sevgiler.
  • balik kraker  (09.05.17 11:47:25) 
Bu üslup ile istediyse vermem. Adam gibi derdini açıklar oğlum annen çok istiyor bizim de 3000 gibi bir açığımız var ne kadarını verebilirsin bize yardımcı olur musun falan dese borç çeker yine veririm. Bu üslup ile 5 kuruş vermem.


  • gozu acik sevisen yahudi  (09.05.17 11:51:05) 
Tamamen aile içi dinamiklerinize bağlı. Balık kraker'le aynı fikirdeyim. Tahminim ailenizin maddi durumunun çok iyi olmadığı. Eğer kendi özel bir hedefim yoksa (ev alacağım, araba alacağım gibi) aileye böyle bir durumda yardım edilir. Biz hep böyle gördük. Önceleri ailede bir tek babamın maaşı oldu sonra ablam, sonra da ben çalışmaya başladığımızda böyle beraberce arabayı değiştirdik, mutfağı yaptırdık. Annemle babam ablamla benim oturmam için ev aldılar, onun içini ablamla ben yaptırdık. Ben evlenirken onları masraflara karıştırmadım ama en güzelinden takılarımı aldılar, Evden ne ihtiyacım varsa (halı, masa, koltuk) aldım götürdüm. Samimiyete bağlı yani.


  • SiyamkedisiZorro  (09.05.17 12:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.