[]

Almanya daki iş arkadaşlarına hediye

Bu arkadaslarla ilk defa tanisacagim. İşe yeni basladim ve onlarla tanismaya gidiyorum. Türkiye den ne hediye gotureyim? Hoş bi anısı hoş bi tadı olabilir. İlk defa tanisacagimiz için ne severler ne hoşlarına gider bilmiyorum.




 
Yabancıların çoğu nazar boncuğunu bilmiyor ve gördüklerinde çok seviyor, seviniyorlar. Hem ucuz hem de işe yarar bir hediye. Şöyle anahtarlık şeklinde felan, iyi olur bence.


  • deadwampir  (09.05.17 00:30:06) 
Lokum ve nazar boncugu.

Antep fistikli cifte kavrulmus lokum sevmeyen alman/avusturyali henuz gormedim.
  • kuehles blondes  (09.05.17 00:33:06) 
Aynen lokum. Ama ucuz, şeker dolu olanindan değil.
Antep fistiği ezmesi
Güzelinden baklava
Minik, süslü cezerye paketi
Cevizli sucuk
  • chitosan  (09.05.17 00:56:32) 
Antep fistikli cifte kavrulmus lokum. Cok seviyor ibneler. Ilk zamanlar ben de gotururdum :)


  • japon askeri  (09.05.17 01:01:31) 
Bizim Almanya ekip lokuma bayılıyor. Çifte kavrulmuş +1. Jelimsi olanlardan değil.


  • Phoebe  (09.05.17 01:15:03) 
Lokum gotur arti 1. Cok hediye etmisligim var, hep cok sevdiklerini soylediler ama oyle gul lokumu falan degil, cifte kavrulmus fistiklisindan.

Ya da, kuru baklava. Buradaki baklavalar cok dandik :-(

Ayrica cok hos bir jest olacak. Genelde Almanlar bir isi bitirdiklerinde böyle bir sey yaparlar, mesela isin son günü bir kek yapar getirirler falan fisman. Güzel fikriniz.
  • buf-e kür  (09.05.17 01:48:44) 
Almanlarda ilk is gununde ofise tatli getirme gelenegi var, lokum bu konuda uygun olur. Baklava kimisi seviyor ama sevmeyen de oluyor, agir geliyor. Lokuma bayiliyorlar.

Bunun yanida masanda da bir bardak icine nazar boncugu doldur, gorulebilecek yere koy, masana gelip gidenler bu ne diye sorarsa hikayesini anlatip hediye et. hem muhabbet etmek icin ortam olur, hem de almanlar spontane hediyelere cok sasiriyorlar, planlanmamis incelik onlara cok guzel ve ilginc geliyor.
  • emrahday  (09.05.17 11:36:55 ~ 11:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.