[]

Alman formatı ile essay yazmak

Merhabalar, essay yazarken almanların kendine ait bir formatı var mı bunu merak ediyorum. Bu dönem 3 tane essay ödevim var. Yazılar ingilizce olacak ama formatı alman formatıymış, ısrarla öyle diyor hocalar. Kimse de bir şey açıklamıyor. Bilen biri çıkarsa çok sevinirim. Teşekkürler.




 
apa style/tarzı olabilir mi o acaba? alman formatını ilk kez duyuyorum.
sanki bana yanlış duymuşsun gibi geldi.

  • m e b  (09.05.17 00:02:46) 
@meb, aslında ben de ilk başta apa'yı mı kastediyorlar diye düşündüm ama özellikle almanlarınki bildiğiniz essay gibi değil diye belirttiler.


  • akan dame  (09.05.17 00:25:57) 
Birkaç tane o formatta essay okusanız google translate vasıtasıyla? Hem formata hakim olma açısından hem de literatür inceleme açısından faydalı olmaz mı?


  • mezarkabul  (09.05.17 00:29:56) 
Buyurun burada essay formati anlatiliyor sadece: www.fb03.uni-frankfurt.de

Bir sistemi var evet. Ben Ingilizce formati bilmedigimden, farki soyleyemiyecegim. Direkt google translate´e atip cevirin, takildiginiz yerde ozel mesajdan cevaplamaya calisirim.

Ucuncu bolumde soyle diyor:

Bicim kriterleri:
Yazı boyutu: 12 nk;
Yazı tipi: Times New Roman; Sol Kenar: 2 cm; Sağ sınır: 3 cm ''; Alt / Üst Kenar: 2 cm;
Satır aralığı: 1.5

(Deckblatt)Kapak ya da baslangic bolumu eklenmeli: Burada okuyucuyla hangi bagintida Essayin yazildigi anlatilmali. Iki bolumde anlatilmali:
a. (Kacinci somestrda, hangi ders icin, hangi hocada vs.)

b. Burada Essay´in yazarinin adi, bölümü, kacinci sinifta oldugu, ogrenci numarasi ve iletisim bilgileri olmali.
  • buf-e kür  (09.05.17 01:53:12 ~ 02:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.