[]

kafiyesiz şiiri sevmeyen bir tek ben miyim

bunun adı artık serbest şiir mi ne oluyor. kafiyesiz falan oldu mu hiç ilgimi çekmiyor, zevk vermiyor. bu belki lisedeki edebiyat derslerinde gördüğümüz aruz ölçüleriyle falan da alakalı olabilir ama bu konuda yalnız olmadığımı bilmek isterim.

sevmiyorsanız da sebebi nedir?


 
garip akımı ile başlayan ölçü ve kafiye yıkma çalışması çok başarılı olmuştur.
şiir şiir olmuştur.
duygu ön plana çıkmış, sırf kafiye uydurcaksın diye cümle kesilmemiştir.

ben düzensiz şiiri severim.

diğeri tekerleme gibi gelir. bir çoğu değil tabi ki.
  • neo  (08.05.17 22:51:12) 
Serbest şiir içinde beni yakalayacak bir kelime yoksa çöp. Okurken 'ben de yazarım, ne şimdi bu' moduna giriyorum istemsizce. Kafiye seviyorum, gözüme ya da kulağıma fark etmez.


  • fallopian  (09.05.17 00:20:05) 
(bkz: sevgilerde)

bi oku bakalım düşüncen değişecek mi. okuduysan tekrar düşün.
  • soft  (09.05.17 00:42:05) 
Kafiye seviyorum. Serbest olarak sevdiğim şiir sayılıdır. Gerçektwn güzel olması lazım. Aksi halde çok itici geliyor. Böyle önüne gelen vurucu cümleler kullanarak serbest şiir yazıp çok cool olduklarını düşünüyolarmış gibi geliyo. Böyle aklıma direkt kahraman tazeoğlu, küçük iskender, ceyhun yılmaz, hatta yunus günçe geliyo. Iyyk :(


  • pshasha  (09.05.17 10:38:08) 
kafiyesiz şiir sevmemenizin sebebi her önüne gelenin şiir yazıyorum ayağına kafiyesiz şiir yazmaya çalışması ve bazılarının çok soyut ve bazen anlamsızlığa varan şiir yazmasıdır.
ben her iki şiir türünü de severim. ikisi de ustalık gerektirir.

"Akın var
güneşe akın!
Güneşi zaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!

Düşmesin bizimle yola:
evinde ağlayanların
göz yaşlarını
boynunda ağır bir
zincir
gibi taşıyanlar!
Bıraksın peşimizi
kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!"

ve diğeri:

"Mehlika Sultan'a âşık yedi genç
Gece şehrin kapısından çıktı:
Mehlika Sultan'a âşık yedi genç
Kara sevdalı birer âşıktı.

Bir hayâlet gibi dünya güzeli
Girdiğinden beri rü'yâlarına;
Hepsi meshûr, o muammâ güzeli
Gittiler görmeye Kaf dağlarına."
  • tabudeviren  (09.05.17 13:05:48 ~ 13:07:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.