[]

Netbook'a iso dosyasindan windows 7 yüklemek

Sevgili silikon vadisi postacilari dernegi üyeleri,

yeni aldigim netbook'un icinden windows xp cikti. buna windows 7 yüklemek istiyorum bir an önce baska bir sürü program yüklemeden.

Windows 7'i indirdim MSDN programindan ancak iso dosyasi olarak geldi. normalde bunu cd'ye cekip bundan yüklerdim ama dvd-rom yok alette.

nasil yapariz ne ederiz de bu netbook'a bu windows'u yükleriz?

 
  • togi  (10.01.10 14:20:06) 
usb stick'in varsa

sourceforge.net

(boş veya bilgileri yedeklenmiş)usb'ye isoyu yapıştırsak

başlatma anında f8 bios setup'tan

sonra usb'den boot seçebilsek

olurmu acaba ? salladım şu an.. belki 2 veya 4 gb minimum bellekli bi usb gerekli olabilir velhasıl..

başka seçenek harddiski bölüp isoyu yapitırmak sonra burdan boot seçmek.. ne diyorum ben.. neyse
  • lewoxl  (10.01.10 14:20:25) 
googledan arayarak yapılabiliyor :)

www.chip.com.tr
  • plainwalker  (10.01.10 14:33:53) 
eğer bunların hiç biriyle uğraşamıycam dersen .iso dosyayı winrar la aç. winrardan çıkart. çıkan dosyadan setup ı bul çift tıkla.


  • wallace mckart  (10.01.10 16:28:47) 
Cevaplar için teşekkür ederim. Nasıl yapılacağını kafamda çözdüm, şu an tek engel 4gb'lık usb disk bulmakta.

anlaşılan usb disk üzerinde bir kaç işlem yapmak gerekiyor bundan boot edebilmek için. daha sonra da buraya iso'nun açılmış hali kopyalanıyor ve cd'den yükler gibi usb diskten yüklüyoruz.

@lewoxl
anladığım kadarıyla komutlarla yapılan ve usb diskin daha sonradan okunabilmesini sağlayacak priority partition meseleleri falan önemli. yani arada bir işlem daha var.

@Wallace Mickert
formatlandıktan sonra windows nasıl yüklenecek? bana çok olur gibi gelmedi bu. upgrade değil sıfırdan kuracağım format falan.

bir de windows setup'ı başlamadan Hd'yi bölmek için bir seçenek sunuyor mu? En son sıfırdan kurduğum windows me idi. o zamanlar fdisk'le falan yapıyordum. eski laptop'ta recovery tool soruyordu formatlamadan önce bölmek ister misin diye.
  • burfak  (10.01.10 18:05:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.