[]

Takviye vitamin kullanıyor musunuz?

Ben şu suya atılan vitaminlerden almışım birkaç ay önce, duruyor öyle. İçinde b1,b2, b3, b5, b6, b12, C, E, magnezyum, kalsiyum, folik asit ve fosfat varmış. Bunların sahiden bir etkisi oluyor mu yoksa daha çok plasebo etkisi mi? Birkaç ay önce doktoruma sormuştum 'eksiklik yoksa ekstra vitamin almanın çok da bir yarari yok, aşırı yuklenmedigin sürece zararı da yok' demişti.

Bu arada ben bunu rossman'dan almışım, başka bir markaninkini almak daha mı iyidir? Sizin kullandıginiz bir marka vs var mi? Teşekkür ederim simdiden herkese.


 
çok yoğun çalıştığım dönemlerden supradyn alıyorum.
ama sadece o dönem, sürekli ve düzenli değil.

  • blatta hiberna  (08.05.17 14:08:52) 
Yıllarca çeşit çeşit denedim, fayda fark etmedim. Zaten son zamanlarda multivitaminlerin gereksiz olduğunu hatta bazı durumlarda zararlı olduğunu anlatan yazılar çıktı.

www.sciencealert.com

Çinko ve D vitamini dışında bişey almayın diyor.
  • harzem  (08.05.17 14:12:12) 
düzensiz beslenme dönemlerinde arasıra atıyordum. suprady ve ya solgar..


  • 1917  (08.05.17 14:13:48) 
en önemlisi d vitamini. sadece onu alıyorum.


  • sta  (08.05.17 14:14:51) 
Donem donem medigard kullanıyorum. Faydalı bence


  • theworldismine  (08.05.17 14:23:03) 
sağlıklı ve dengeli beslenen birinin ihtiyacı olmaz bunlara..

ben sağlıksız beslendiğim dönemlerde bunlardan kullanıyordum kendimi kandırıyordum sanki kullanınca health pointim artıyormuş gibi..geçiniz..

en güzel doğal yollarla sağlıklı beslenmek..işi bunlara bıkrakmamak.

(bu arada senin yazdıkların tamam ama D vitamini doktor tavsiyesi olmadan alınmaması gerekiyor diğerlerinin fazlası vucuttan atılıyor durduk yere D vitamini alırsan zararlı..onun yerine güneş gördüğünde at kendini sokağa benim gibi..en güzeli..)
  • qazaqwsx  (08.05.17 14:25:58 ~ 14:28:18) 
ilaçtan nefret ediyorum ama şu d vitamin mantıklı geliyor. onun da ampülü dokunuyor bana iğnesini bulursam yaptırcam. ya da güneşe çıkacam bi geleydi güneş kardeş.


  • for day to break  (08.05.17 14:26:42) 
Çok yoğun çalıştığım dönemde kullanıyorum. Fark ediyor mu bilmiyorum, yoğun dönemde kafeindi, ıvırdı zıvırdı; ne varsa tıkıyorum ama sadece bu dönemde ve geçici olarak.


  • aychovsky  (08.05.17 14:37:00 ~ 14:48:31) 
Düzenli olarak sadece Omega-3 destegi alıyorum. Kısın d vitamini alıyordum güneş geldi artık almıyorum.


  • neferkitty  (08.05.17 14:44:19) 
Mevsim gecislerinde, sinav donemlerinde farmaton ya da supradyn aliyorum.


  • duru arsnova  (08.05.17 14:46:13) 
vay be bir tek biz kullanmıyormuşuz duyuruda.


  • basond  (08.05.17 14:46:45) 
fitness yaptığım ya da başka bir sporda kendimi çok zorladığım günlerde alıyorum.
nadiren de çalışmaktan zombiye dönmüşsem şöyle bir kendime getirir umuduyla.
bu da haftada minimum bir, maksimum ikiye tekabül ediyor.

www.supplementler.com
  • filteria  (08.05.17 14:49:45) 
pharmaton filan çok kullandım benim için çok etkili olmadı ama krill oil içince sabahları daha iyi uyanmaya başladım belki de placebodur bilmiyorum. bir de aşırı tempolu dönemlerde c vitamini alıodum iyi geliodu sanırım, en azından o dönemde hiç bir yerde yorgunluktan düşüp bayılmadım :) sabahtan geceye kadar ayakta koşturabildim


  • part time pollyanna  (08.05.17 15:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.